Tips για ένα Υγιεινό τρόπο ζωής [του Αντρέα Παπαξενοφώντος]

Από: Antri Pilea

Όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας μπορούμε να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής και τις συνήθειες μας με απλές καθημερινές αλλαγές, προς έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

  1. Σωστή διατροφή: Τα γεύματα μας στην καθημερινότητα θα πρέπει να είναι συχνά και όχι πολύ μεγάλα. Ο μέσος όρος των ανθρώπων έχει στις βασικές του ανάγκες να τρώει 3 γεύματα την ημέρα: πρωί, μεσημέρι, βράδυ για να προσλαμβάνει τις αναγκαίες θερμίδες και τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός.
  2. Σωστή ενυδάτωση: Να καταναλώνουμε τουλάχιστον 2 λίτρα νερό ημερησίως. Το σωστό είναι να πίνουμε νερό, ακόμα και αν δεν διψάμε, πράγμα που ξεχνάμε όλοι μας λόγω των γρήγορων ρυθμών της καθημερινότητας.
  3. Καλός Ύπνος: Ο άνθρωπος χρειάζεται τουλάχιστον 8 ώρες καλού ύπνου, για να αποβάλει το στρες, να ηρεμήσει και να πετύχει την κατάλληλη αποκατάσταση του σώματος του.
  4. Άσκηση: Η άσκηση για να θεωρείται αποτελεσματική, θέλει συχνότητα και διάρκεια, πχ 3 φορές την εβδομάδα, για 50’ λεπτά κάθε φορά, πάντοτε με μέτρο. Η υπερβολική άσκηση πολλές φορές μπορεί να οδηγήσει σε αντίθετα αποτελέσματα γι΄ αυτό και είναι πολύ σημαντικό να γίνεται με σωστή επίβλεψη από ειδικό επαγγελματία.

 

Αντρέας Παπαξενοφώντος

Πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού

Επαγγελματίας στο χώρο του Fitness and Wellness από το 2004 (Personal Trainer/ Group Exercise, Trainer)