Η «μητέρα των μαχών»… Στην Λευκωσία για το διπλό ο Green Air Παφιακός κόντρα στην Ομόνοια

Από: Γιώργος Γεωργίου

Την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου στις 20:00 στο «Τάσσος Παπαδόπουλος Ελευθερία» ο Green Air Παφιακός φιλοξενείται από την Ομόνοια στο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Α’ Κατηγορίας Βόλεϊ Ανδρών.

H σημασία:
Το ντέρμπι έχει τεράστια βαθμολογική σημασία. Αυτή τη στιγμή, η Ομόνοια έχει 34 βαθμούς και είναι πρώτη και ο Green Air Παφιακός 31 και είναι δεύτερος. Η Ομόνοια έχει 12 νίκες σε 12 αγώνες, ενώ ο Green Air Παφιακός 11 νίκες και μια ήττα από τους «πράσινους» στον Α Γύρο στην Πάφο. Νίκη της Ομόνοιας με 3-0 ή 3-1 τελειώνει την πρωτιά, άρα δίνει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στους «πράσινους» στα πλέϊ-οφς. Νίκη του Green Air Παφιακού με σκορ 3-0 ή 3-1 φέρνει την ισοβαθμία και τα πάντα θα κριθούν στα σετ. Νίκη των Παφιτών με 3-2 παρατείνει την αγωνία μέχρι την 14η αγωνιστική που θα γίνει την Παρασκευή 01 Φεβρουαρίου. Θυμίζουμε ότι η Ομόνοια δοκιμάζεται στη Δερύνεια απέναντι στην Αναγέννηση και ο Green Air Παφιακός αγωνίζεται στην αίθουσα «Σωτήρης Μέσσιος» στο Λύκειο Λατσιών με τον ουραγό Εθνικό.

Οι δυο ομάδες στοχεύουν τη νίκη προσβλέποντας στα πλέϊ-οφς. Η Ομόνοια θέλει τη νίκη και το 2-0 ώστε να έχει γερό πλεονέκτημα τίτλου. Ο Green Air Παφιακός θέλει τη νίκη για να ισοφαρίσει σε 1-1 τις νίκες στο κυνήγι του τίτλου.