Τρίτη σερί νίκη και πανάξια πρόκριση για την Εθνική μας ομάδα Νέων U19 Futsal

Από: Stelios Pericleous

Ιστορική πρόκριση για την Εθνική μας ομάδα Νέων U19 Futsal.

Στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Futsal, που διοργάνωσε για πρώτη φορά η UEFA, η Κύπρος κατάφερε να εξασφαλίσει εισιτήριο πρόκρισης για την επόμενη φάση.

Η Εθνική μας με απολογισμό εννέα βαθμούς σε τρεις αγώνες, κατέκτησε πανάξια την πρώτη θέση στο δεύτερο όμιλο που φιλοξενήθηκε στο Σαν Μαρίνο.

Οι νεαροί διεθνείς μας από το ξεκίνημα της διοργάνωσης έδειξαν πως θα μπορούσαν για τη διάκριση και η προσπάθεια τους επιβραβεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο μέσα από επιβλητικές νίκες.

Στην πρεμιέρα κέρδισαν 6-1 τη Σουηδία, που πήγε στο Σαν Μαρίνο ως φαβορί για την πρωτιά, ακολούθησε το 8-0 με το Σαν Μαρίνο και σήμερα το επιβλητικό 9-3 πάνω στο Κόσσοβο.

Ο απολογισμός με τις ισάριθμες νίκες στους τρεις αγώνες με συντελεστή τερμάτων 23-4, δείχνει και την ανωτερότητα της ομάδας μας στον όμιλο.

«Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μας για την εξαιρετική τους παρουσία σε ολόκληρη τη διοργάνωση και την πανάξια πρόκριση τους. Είμαστε περήφανοι για την επιτυχία τους. Από την πρώτη στιγμή έδειξαν πως ήταν καλύτεροι και το επιβεβαίωσαν σε όλους μας τους αγώνες» δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ ο Ομοσπονδιακός μας προπονητής Χρυσόστομος Χρυσοστόμου και συνεχίζοντας πρόσθεσε:

«Αυτή η ομάδα των ποδοσφαιριστών μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση του αθλήματος και προσδοκούμε πως μέσα από τέτοιες παρουσίες όπως την πρόκριση στο Σαν Μαρίνο, θα φέρουν περισσότερα παιδιά κοντά στο Futsal. Συγχαίρουμε ξανά τους πρωταγωνιστές της πρόκρισης και συνεχίζουμε την προσπάθεια μας για καλή παρουσία και στη συνέχεια της διοργάνωσης».

Εντυπωσιακό φινάλε
Οι διεθνείς μας στο σημερινό φινάλε με αντίπαλο το Κόσσοβο επικράτησαν με 9-3 και σφράγισαν με εντυπωσιακό τρόπο το εισιτήριο της πρόκρισης.

Το πρώτο ημίχρονο είχε συναρπαστική εξέλιξη και η Κύπρος προηγήθηκε δύο φορές με τους Αλέξη Τσίτσο και Χάρη Κούλλουπα και ισάριθμες φορές το Κόσσοβο ισοφάρισε και πήρε προβάδισμα στο 16ο λεπτό.

Ένα λεπτό πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο Δημήτρης Αγγελής ισοφάρισε σε 3-3 και λίγο αργότερα ο Μάμας Λοϊζου έδωσε ξανά προβάδισμα (4-3) στην Εθνική μας.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Εθνική μας πέτυχε άλλα πέντε τέρματα με τους Δημήτρη Αγγελή (2), Χάρη Κούλλουπα, Αλέξη Τσίτσο και Μάμα Λοϊζου και ολοκλήρωσε με εντυπωσιακό τρόπο τις υποχρεώσεις της στην αποστολή στο Σαν Μαρίνο.

Κύπρος: Ηλιάδης, Ελ Κέμπε, Τσίτσος, Λοϊζου, Κούλλουπας (αρχική πεντάδα), Οικονομίδης, Αγγελής, Κυπρή, Β. Παπαδόπουλος, Πογιατζής, Σωφρονίου, Π. Παπαδόπουλος

Η Κύπρος μετά την πανηγυρική πρόκριση στην επόμενη φάση (main round) θα αγωνιστεί στο δεύτερο όμιλο μαζί με τη Σλοβενία, την Ολλανδία και το Αζερμπαϊτζάν και οι αγώνες θα διεξαχθούν στη Σλοβενία από τις 26 μέχρι τις 31 Μαρτίου 2019.

Το σκηνικό στον όμιλο μας:

Σουηδία – Κύπρος…1-6
Σαν Μαρίνο – Κόσσοβο…2-11
Κόσσοβο – Σουηδία…1-6
Σαν Μαρίνο – Κύπρος…0-8
Κύπρος – Κόσσοβο…9-3
Σαν Μαρίνο – Σουηδία…0-6