Προηγήθηκε αλλά δεν απέφυγε την ήττα στα Πολεμίδια ο Ακρίτας

Από: Γιώργος Γεωργίου

Αν και βρέθηκε μπροστά στο σκορ ο Ακρίτας Χλώρακας δεν κατάφερε να φύγει με βαθμολογικό κέρδος από την Λεμεσό κόντρα στην Καρμιώτισσα καθώς ηττήθηκε με σκορ 2-1.

Το Σάββατο το απόγευμα στο γήπεδο των Πολεμιδιών ο Ακρίτας ήταν αυτός που μπήκε πιο ορεξάτος στο ματς κόντρα στην Καρμιώτισσα.

Η ομάδα του Κώστα Σωκράτους άσκησε πίεση στους γηπεδούχους και κατάφερε νωρίς να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Συγκεκριμένα ο Μιχάλης Πεκρής στο 16ο λεπτό σημείωσε το 0-1 για το σωματείο της Χλώρακας. Μάλιστα λίγο αργότερα ο Πόλυς Φιλίππου έχασε κλασσική ευκαιρία για να δώσει αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Μετά το αρχικό σοκ η ομάδα της Καρμιώτισσας αντέδρασε χάνοντας και τις πρώτες τις ευκαιρίες στον αγώνα. Στο 40οι γηπεδούχοι έφεραν το ματς στα ίσα με ένα πρώην παίκτη του Ακρίτα να σκοράρει. Συγκεκριμένα ο Ταξιάρχης Θανέλλας με κεφαλιά σημείωσε το 1-1.

Λίγα λεπτά αργότερα ο Μιχάλης Πεκρής με σουτ από τα 35 μέτρα βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Καϊρίνου, χάνοντας την ευκαιρία να ξαναβάλει μπροστά στο σκορ την ομάδα του. Το 1-1 ήταν και αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ βελτιωμένοι στον αγώνα και λίγο έλειψε να πάρουν νωρίς προβάδισμα, όμως το σουτ του Σταμάτη Πάντου τράνταξε το δοκάρι του Καπετάνου.

Από την άλλη το σύνολο του Κώστα Σωκράτους αρκέστηκε στις ξαφνικές αντεπιθέσεις. Μάλιστα σε μία απ’ αυτές έχασαν τεράστια ευκαιρία να κάνουν το 1-2 με τον Νικόλα Χριστοφίδη από πλεονεκτική θέση στο 57’ να νικιέται από τον Καϊρίνο.

Στην συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έγινε πολύ γρήγορος με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει στις δύο εστίες.

Στο 82ο λεπτό η Καρμιώτισσα κέρδισε πέναλτι καθώς ο διαιτητής είδε χέρι εντός μεγάλης περιοχής από αμυντικό του Ακρίτα. Η απόφαση έφερε τις έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων. Την εκτέλεση του ανέλαβε ο Εντουάρν Μασίνουα ο οποίος σημάδεψε σωστά και σημείωσε το 2-1 για την γηπεδούχο ομάδα.

Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος με αποτέλεσμα το 2-1 να δίνει πολύ σημαντική νίκη στην Καρμιώτισσα, ενώ αντίθετα αφήνει τον Ακρίτα στους 19 βαθμούς.