Τσιτσιπάς: «Πιστεύω πως μπορώ να κερδίσω Ναδάλ και Τζόκοβιτς»

Από: Stelios Pericleous

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς απάντησε με θάρρος πως νιώθει ικανός να κερδίσει τον Ράφα Ναδάλ και τον Νόβακ Τζόκοβιτς αν συναντηθούν οι δρόμοι τους στο Αυστραλιανό Open.

«Πιστεύω στον εαυτό μου και νομίζω πως μπορώ. Όταν κι εκείνοι άρχισαν ήταν στην ίδια θέση. Πρέπει να πιστεύω στον εαυτό μου. Αυτοί οι αθλητές είναι στο χώρο πολλά χρόνια και είναι η στιγμή να γίνει αλλαγή φρουράς. Εμείς οι νεότεροι θα πρέπει να κάνουμε ένα βήμα μπροστά», ανέφερε ο 20χρονος τενίστας μετά την πρόκριση επί του Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ.

Όσο για την πολύ μεγάλη πιθανότητα να συναντηθεί στα ημιτελικά με τον Ράφα Ναδάλ, από τον οποίο έχασε στον τελικό του Open της Βαρκελώνης τον Αύγουστο, είπε: «Πείσμωσα πολύ την τελευταία φορά που έχασα. Είπα στον εαυτό μου ότι έχω την ευκαιρία να τα πάνω καλύτερα την επόμενη φορά. Επίσης είπα ότι μπορώ να τον κερδίσω γιατί τώρα ξέρω πώς παίζει. Δεν ήθελα να το πω αυτό, αλλά νιώθω ότι μπορώ να το κάνω. Ξέρω πολύ καλύτερα τις τακτικές που χρησιμοποιεί και θα είναι μεγάλη χαρά να βγω έξω στο γήπεδο, να παίξω καλό τένις και να φύγω με τη νίκη. Το θέλω πάρα πολύ».

Τέλος, αναφερόμενος για το κίνητρό του είπε: «Είμαι ενθουσιασμένος που παίζω τένις. Απολαμβάνω την ώρα που είμαι στο κορτ και αυτό με βοηθά να φέρνω καλά αποτελέσματα. Αν συνεχίσω έτσι και ευχαριστιέμαι την ώρα που είμαι στο κορτ, μπορώ να τα πάω ακόμη καλύτερα. Έχω πίστη πως μπορώ να πάω ψηλότερα. Νιώθω μεγαλύτερη σιγουριά στις αποφάσεις μου. Αισθάνομαι σαν νέος Στέφανος. Ό,τι γίνεται τώρα δεν είναι τυχαίο. Νιώθω ότι βελτιώνομαι σε κάθε αγώνα και αυτοί οι αγώνες με βοηθούν να αντιληφθώ το επίπεδο στο οποίο βρίσκομαι».