“Χιτσκοκικό” φινάλε στο ντέρμπι της Γεροσκήπους…. Νικήτρια στο τέλος η Γεροσκήπου FC (pcs)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Φινάλε που θύμιζε κάτι από ταινία του Άλφρεντ Χίτσκοκ είχαμε στο ντέρμπι της Γεροσκήπους ανάμεσα στην Γεροσκήπου FC και την Αφροδίτη Γεροσκήπους.

Αν και η ομάδα της Αφροδίτης κρατούσε την νίκη στα χέρια της μέχρι το 89ο λεπτό, εντούτοις η Γεροσκήπου FC με γκολ στο 90′ και στο 92′ έφερε τούμπα τον αγώνα παίρνοντας ένα πολύ σημαντικό τρίποντο στην μάχη που κάνει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες αν και προσπάθησαν να γίνουν απειλητικές δεν τα κατάφεραν καθώς επικράτησαν οι δυνατές μονομαχίες κυρίως στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Σκορ ημιχρόνου 0-0.

Στην επανάληψη το σύνολο του Δημήτρη Ιωάννου ναι μεν είχε την κατοχή της μπάλας, ωστόσο η Αφροδίτη με σωστή τακτική έβγαζε αντεπιθέσεις “φωτιά”. Μάλιστα, σε τρεις περιπτώσεις έχασε κλασσικές ευκαιρίες για γκολ οι οποίες σταμάτησαν επάνω στον Θεοδόση Ιωσήφ.

Στο 67ο λεπτό και μετά ασυνεννοησία της άμυνας της Γεροσκήπους FC η Αφροδίτη κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Λένο Θεοδώρου να χρίζεται σκόρερ.

Απ’ εκεί και έπειτα οι τυπικά γηπεδούχοι προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί, ωστόσο το αμυντικό πλάνο της Αφροδίτης λειτουργούσε περίφημα.

Στο 79′ η Γεροσκήπου FC είχε τεράστια ευκαιρία να σκοράρει όμως το μακρινό φάουλ του Μιχάλη Ιωάννου σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι .

Και ενώ όλα έδειχναν ότι το τρίποντο θα το πάρει η Αφροδίτη, ο James Sanderson σε μια ανυποψίαστη φάση με πλασέ εντός περιοχής έφερε το παιχνίδι στα ίσα στο 90ο λεπτό και ενώ ο διαιτητής έδωσε τρία λεπτά καθυστερήσεων.

Στο 92′ έγινε η επική ανατροπή! Συγκεκριμένα και πάλι ο James Sanderson μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Μιχάλης Ιωάννου με προβολή εντός της μικρής περιοχή έφερε τα πάνω κάτω στον αγώνα χαρίζοντας τη νίκη στην Γεροσκήπου FC.

Φωτογραφικό Υλικό: David Grimason