ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΤΑΧΥΡΡΥΘΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ / ΚΡΙΤΕΣ

Από: Antri Pilea

Η Σχολή Καλαθοσφαίρισης της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης ενημερώνει πως έχει δοθεί παράταση για νέες εγγραφές, στα μαθήματα που έχουν ξεκινήσει και αφορούν νέους διαιτητές και κριτές καλαθοσφαίρισης.

Το πρώτο μάθημα έχει πραγματοποιηθεί το Σάββατο (12/1) και όσοι επιθυμούν να εγγραφούν για να παρακολουθήσουν την συνέχεια της σειράς των μαθημάτων ή όσοι έχουν εγγραφεί και δεν παρακολούθησαν το πρώτο μάθημα, θα μπορούν να το πράξουν από το δεύτερο μάθημα το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο (19/1).

Παράλληλα, σε όσους επιθυμούν να εγγραφούν από αυτό το σημείο και έπειτα, θα τους αποσταλεί βιντεοσκοπημένο το πρώτο μάθημα που είχε διεξαχθεί στις 19/1, όπως και οι σημειώσεις που έχουν δοθεί.

Τονίζεται πως μετά την διεξαγωγή της δεύτερης συνάντησης (19/1), δεν θα γίνονται αποδεχτές νέες αιτήσεις για την παρακολούθηση των μαθημάτων για νέους διαιτητές και κριτές.

Τα μαθήματα θα είναι ταχύρρυθμα, θα πραγματοποιηθούν στο Ολυμπιακό Μέγαρο Κύπρου και θα ολοκληρωθούν στις 10 Φεβρουαρίου. Η συμμετοχή στην σχολή θα είναι επιχορηγημένη από την ΚΟΚ. Σε περίπτωση που υπάρξει έντονο ενδιαφέρον από υποψήφιους νέους διαιτητές και κριτές από άλλη/άλλες πόλεις, τότε θα μπορέσουν τα μαθήματα να γίνονται παράλληλα σε δύο ή και περισσότερες πόλεις.

Στην σχολή μπορούν να συμμετέχουν όσοι συμπληρώσουν το έντυπο για νέους διαιτητές και κριτές το οποίο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της ΚΟΚ και στον παρακάτω σύνδεσμο: http://basketball.org.cy/el/page/neoi-diaitites. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Διευθυντή της Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης της ΚΟΚ, κ. Νίκο Καλαποδά, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected].

Συνάντηση 1η      Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

09:30 – 13:30       Παρουσίαση του προγράμματος και Ανάλυση των τριών πρώτων κανόνων του Κανονισμού.

Συνάντηση 2η      Σάββατο και Κυριακή 19 και 20 Ιανουαρίου 2019

09:30 – 13:30       Παρουσίαση και Ανάλυση των Κανόνων 4 & 5 – Οι κανονισμοί του παιγνιδιού –  Παραβάσεις.

Συνάντηση 3η      Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

09:30 – 13:30       Παρουσίαση και Ανάλυση του Κανόνα 6 – Σφάλματα.

Συνάντηση 4η      Σάββατο 02 Φεβρουαρίου 2019

09:30 – 13:30       Παρουσίαση και Ανάλυση του Κανόνων 7, 8 και Σήματα – Γενικές Διατάξεις,- Διαιτητές, Κριτές και Κομισάριοι: Καθήκοντα και Εξουσίες – Σήματα των Διαιτητών.

Συνάντηση 5η      Σάββατο και Κυριακή 09 και 10 Φεβρουαρίου 2019

09:30 – 13:30       Πρακτική εφαρμογή και εξάσκηση σε γήπεδο – Μηχανική της Διαιτησίας και Διαιτησία σε εικονικό αγώνα. Θα προηγηθεί διενέργεια δοκιμασίας Φυσικής Κατάστασης και έκδοση δελτίου υγείας.

α) Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν 3 – 5 συναντήσεις με συμμετοχή σε διαιτησίες αγώνων κατά τη διάρκεια των οποίων θα γίνεται καθοδήγηση και στο τέλος θα παρέχεται  προφορική και στη συνέχεια γραπτή ανατροφοδότηση.