Τα έκανε όλα για να χάσει η Πάφος FC στο Τσίρειο… Θα “παίξει” τα ρέστα της στον επαναληπτικό (pcs)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Στην σκιά των γεγονότων με την αφαίρεση βαθμών της Πάφος FC έπειτα από την ένσταση της ΑΕΚ, η ΠΑΦΙΤΙΚΗ ομάδα εμφανώς επηρεασμένη ηττήθηκε αν και προηγήθηκε από τον Άρη Λεμεσού στον θεσμό του Κυπέλλου με σκορ 2-1. Πλέον οι «μπλε» θα διεκδικήσουν την πρόκριση στον επαναληπτικό αγώνα του «Στέλιος Κυριακίδης» την ερχόμενη Τετάρτη 23 Ιανουαρίου.

Στο πρώτο μέρος η ομάδα του Ζέλικο Κόπιτς ναι μεν είχε την υπεροχή και την πρωτοβουλία κινήσεων, εντούτοις δεν κατάφερε να γίνει πολλές φορές απειλητική προς την εστία των γηπεδούχων.

Στην επανάληψη η Πάφος FC μπήκε αποφασισμένη να πάρει προβάδισμα ασκώντας από την αρχή ασφυχτική πίεση στον Άρη. Κάτι που κατάφερε στο 59ο λεπτό με τον Κουλς να βρίσκει δίκτυα στο 59ο λεπτό. Συγκεκριμένα ο Βέλγος βρέθηκε μόνος στην περιοχή έπειτα από μπαλιά του Ανδρέα Καρώ και με δυνατό πλασέ έστειλε την μπάλα στο πλεκτό σημειώνοντας το 0-1.

Στη συνέχεια η «ελαφρά ταξιαρχία» προσπάθησε να συνέλθει μετά το γκολ που δέχθηκε και ανέκτησε την κατοχή της μπάλας.

Μάλιστα, κατάφερε να ισοφαρίσει στο 69ο λεπτό με το σουτ εκτός περιοχής από τον Θεοδόση Κύπρου.

Η Πάφος μετά το γκολ που δέχθηκε ανέβασε στροφές και άρχισε να δημιουργεί ξανά φάσεις μπροστά από την περιοχή του Άρη με αποκορύφωμα την κεφαλιά του Λουλίνια.

Ο Άρης με ανεβασμένη ψυχολογία  ευτύχησε να πετύχει και δεύτερο γκολ και να πάρει για πρώτη φορά προβάδισμα στον αγώνα. Συγκεκριμένα έπειτα από μπαλιά από το κέντρο του γηπέδου, ο Ορτέγκα έπιασε στον ύπνο την άμυνα της Πάφου, πλάσαρε σωστά και νίκησε τον Μολ για να σημειώσει το 2-1.

Στα λεπτά που απέμειναν η Πάφος δεν κατάφερε να γίνει σε καμία περίπτωση απειλητική με αποτέλεσμα να δεχθεί την ήττα, με το κλίμα στις τάξεις της να “βαραίνει” ακόμη περισσότερο.