Κορίτσια για φίλημα – Ιστορική νίκη με Ισραήλ

Από: Μαρίνα Σταύρου

Κορίτσια για φίλημα στο Μπούχοφ της Σλοβακίας. Η Εθνική Γυναικών U16 κέρδισε μετά από φανταστική προσπάθεια την ομάδα του Ισραήλ με 3-0 σετ και ολοκληρώσαμε τις υποχρεώσεις μας στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Mezva στην 7η θέση. Ωστόσο, η νίκη επί των γειτονισσών στο Μπούχοφ της Σλοβακίας αποτελεί την πρώτη και ιστορική νίκη της Εθνικής σε αυτό το επίπεδο.

Η Εθνική μας ήταν εκπληκτική σε όλο τον αγώνα και κέρδισε τα σετ 25-19, 25-14 και 25-13 δείχνοντας την ανωτερότητά της στον αγώνα.

Η Εθνική αγωνίστηκε με τις: Τσουτσούκη, Λάσπου, Προκοπίου, Νικολάου, Ντομπρασίνοβιτς, Θεοδούλου – Λίμπερο 1: Αντωνίου, Λίμπερο 2: Σιαπάνη – Αλλαγές: Παπαριστοδήμου, Θεοδότου, Λεύκιου, Παλαμά.

Απόλυτα ικανοποιημένος ήταν ο Ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Παναγίδης μετά την τεράστια επιτυχία. Μιλώντας από το Μπούχοφ αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα, ο κόουτς μίλησε για ιστορική νίκη σε αυτό το επίπεδο λέγοντας ότι η ομάδα μας έπαιξε φανταστικά κάνοντας πολύ λίγα λάθη. Ο κ. Παναγίδης είπε ότι η ομάδα μας διαθέτει τις βάσεις γι’αυτό θα αναλυθεί η πορεία με την Ομοσπονδία για να υπάρξει συνέχεια.

Η Εθνική πρόσφερε πολλές συγκινήσεις στη Σλοβακία αυτή την εβδομάδα, αφού δυσκόλεψε αφάνταστα Αυστρία και Ουγγαρία όπου χάσαμε με 3-1 σετ, κερδίσαμε το Ισραήλ, χάσαμε με καλή εμφάνιση από τη Σλοβακία με 3-0 και το Σάββατο «βγάλαμε το λάδι» στις Κροάτισσες από τις οποίες χάσαμε 3-0 σετ (δεν αντέξαμε στο δεύτερο σετ και χάσαμε 20-25).

Η αποστολή επιστρέφει στην Κύπρο το μεσημέρι της Δευτέρας 14 Ιανουαρίου 2019.

Λεζ. Μόνο περηφάνεια σκόρπισε η Εθνική Γυναικών U16.