Α.Ο. ΔΙΟΝΥΣΟΣ: Ο εκπρόσωπος Τύπου της ομάδας, Απόστολος Γκερβος, ξεδιπλώνει το όραμα του σωματείου

Από: Μαρίνα Σταύρου

Φαίνεται πως ο Διόνυσος Έμπας μπήκε σε μια νέα εποχή. Βλέπουμε αρκετές κινήσεις που δείχνουν ένα πιο επαγγελματικό επίπεδο. Γραφείο Τύπου, Γενική Αρχηγός, Ακαδημίες γενικά περισσότερες απαιτήσεις και από την πρώτη ομάδα. Πως τα σχολιάζεται όλα αυτά;

Κατ’ αρχήν θα ήθελα να ευχηθώ καλή χρονιά σε όλο τον κόσμο, με υγεία. Επί της ερωτήσεώς σας θα ήθελα να τονίσω ότι επειδή βλέπουμε τις απαιτήσεις και το ενδιαφέρον του κόσμου, ο ΑΟ Διόνυσος και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος και το ΔΣ έχει πάρει την απόφαση όπως το σωματείο να μην κινείται σε ερασιτεχνικά επίπεδα αλλά να κινείται σε παγκύπρια βάση και μοντέρνα προοδευτικά επίπεδα ώστε να εξυπηρετηθούν οι σκοποί του και παράλληλα οι απαιτήσεις των φιλάθλων μας και εν γένει των συμπολιτών μας.

Πιστεύετε ότι κάποια στιγμή, άμεσα, μπορεί το σωματείο να επιστρέψει στην Ά κατηγορία; 

Πρωτίστως στόχος του σωματείου μας είναι η δημιουργία πρότυπων ακαδημιών από όπου θα προέλθουν παίχτες που θα στελεχώσουν την 1η ομάδα. Όλες οι κινήσεις και η πολιτική της ομάδας έχουν ως στόχο όχι μόνο την άνοδο του ΑΟ Διονύσου στην 1η κατηγορία αλλά και η παραμονή του σε αυτήν. Αναμένουμε στα επόμενα έτη αυτοί οι στόχοι να υλοποιηθούν.

Τι να περιμένουμε από τον Διόνυσο;

Όπως σας προανέφερα επιτυχίες στα επόμενα τουλάχιστον 3 εως 5 έτη. Επίσης θα ήθελα να σταθώ στο γεγονός στην προσπάθεια που γίνεται ώστε ο ΑΟ Διόνυσος να είναι και να παραμείνει σε βάθος χρόνου ένα υγιές σωματείο, πρότυπο για άλλα σωματεία, που θα λειτουργεί αξιοκρατικά και με διαφάνεια και πάντα στα οικονομικά πλαίσια που διαθέτει.

Πως καλύπτονται οι ανάγκες από πλευράς έμψυχου δυναμικού στο Δ.Σ.; Στις μέρες μας ο εθελοντισμός και δη η προσφορά μέσα από Σωματεία και Συλλόγους που έχουν οικονομικές ανάγκες βλέπουμε ότι είναι ολοένα και πιο σπάνια.

Σήμερα υπάρχει πρόβλημα σοβαρό πάνω σε θέματα εθελοντισμού επειδή υπάρχει φόβος από τις υποχρεώσεις και τις συνέπειες οι οποίες ίσως μπορεί να πηγάζουν από κακοδιαχειρίσεις σωματείων. Προσπαθούμε να βρούμε άτομα που είναι μεν γνώστες του αντικειμένου, αλλά από την άλλη να μην έχουν βαρίδια ή/και βαρύ παρελθόν από προηγούμενα σωματεία ˙ γι’ αυτό αποφασίστηκε για να είναι πιο ευέλικτο το συμβούλιό μας να είναι 5μελές κι επιπλέον έχουν ξεχωριστεί-διαχωριστεί το γυναικείο από το αντρικό τμήμα με διαφορετικές επιτροπές.

Το Διοικητικό Συμβούλιο με Πρόεδρο τον κ. Χαραλαμπίδη, έναν έμπειρο διοικητικό παράγοντα, μέχρι που μπορεί να οδηγήσει το Σωματείο;

Οι στόχοι που έχει θέσει ο Πρόεδρός μας και το ΔΣ, προείπων, είναι το καλό νοικοκυριό της ομάδας, η δημιουργία οικονομικών πόρων για αποφυγή οικονομικών προβλημάτων ή κρίσεων, να κατοχυρωθεί στη συνείδηση του κόσμου ως σωματείο της Πάφου και δη της Έμπας. Συνεπώς πετυχαίνοντας τα προαναφερόμενα επόμενος και μεγαλύτερος στόχος είναι η άνοδος και η παραμονή όλων των τμημάτων μας στην Ά κατηγορία, όπως επίσης και οι διακρίσεις των παιχτών και των ταλέντων μας.

Δώσατε φέτος και πολύ βάρος στις Ακαδημίες. Πιστεύετε πως μπορούν μια μέρα να στελεχώσουν όλα τα αγωνιστικά Τμήματα από την ηλικία των Παγκορασίδων και των Παμπαίδων μέχρι την ομάδα Ανδρών και Γυναικών;

Σίγουρα, σκοπός μας είναι να αναδειχτούν ταλέντα, τα οποία ήδη υπάρχουν στα τμήματά μας και αναμένουμε να τα αναδείξουμε τα επόμενα έτη. Αυτά τα παιδιά θα πρέπει να παίξουν στα πρώτα έτη της καριέρας τους με παλαιούς παίχτες ώστε να «ψηθούν» στα αγωνιστικά παρκέ. Θα ήθελα να πληροφορήσω τον κόσμο ο Διόνυσος έχει αναδείξει παίχτες οι οποίοι αυτή τη στιγμή παίζουν είτε στο εξωτερικό είτε σε ομάδες Α κατηγορίας.

Θα θέλαμε λίγα λόγια και για τους προπονητές σας. Σαββίδης, Καρεσίου, Παπακώστας είναι παιδιά που ανδρώθηκαν μέσα από το βόλει στην Πάφο έχοντας ο καθένας τη δική του Ιστορία. Πως μεγαλώνει και πως αναπτύσσεται περαιτέρω όλο αυτό το οικοδόμημα που κτίζεται;

Ο κύριος Παπακώστας είναι απόφοιτος γυμναστικής ακαδημίας με ειδικότητα στο βόλεϊ, ο κύριος Αντωνίου απασχολείται στα τμήματα mini, ο κύριος Σαββίδης έχει έλθει στο Διόνυσο με την προοπτική να συμβάλλει και να μεταδώσει την πείρα του στους νέους παίχτες, ο κύριος Καρεσίου είναι ένας νέος προπονητής που γυμνάζει τις γυναίκες και πολύ σύντομα θα προσληφθεί ακόμη ένας προπονητής λόγω της αύξησης του αριθμού των γυναικείων τμημάτων. Όπως καταλαβαίνετε η εμπειρία πρέπει να μεταδοθεί στους νέους παίχτες μας ώστε να μεγαλώσουμε και να γιγαντωθούμε κι άλλο και σίγουρα όχι πάνω σε γυάλινα πόδια.

Τι θέλετε να πείτε στον κόσμο της ομάδας που σίγουρα είναι αρκετός αλλά πρέπει να έρθει κοντά και να αγκαλιάσει το σωματείο;

Το σωματείο μας είναι ένα νέο και υγιές σωματείο χωρίς καμία σχέση με το παρελθόν, με νέες ρηξικέλευθες ιδέες και μεγάλες προοπτικές. Σε αυτό το σωματείο χωράνε όλοι και ειδικά αυτοί που αγαπάνε τον αθλητισμό. Ο ΑΟ Διόνυσος εκτός από την προσφορά αθλητικών υπηρεσιών, είναι ο τόπος για τους νέους, για τα παιδιά σας, για κοινωνικοποίηση, καλλιέργεια αθλητικού πνεύματος, εξέλιξη εν γένει του ατόμου και δη του νέου. Περιμένουμε από τον κόσμο της Πάφου και της Έμπας να αγκαλιάσει ακόμη πιο θερμά την ομάδα μας ώστε να γίνει ο 7ος παίχτης μας. Το γήπεδό μας είναι μέρος όπου ο οποιοσδήποτε είναι ευπρόσδεκτος και θέλει να περάσει ευχάριστα το απόγευμά του παρακολουθώντας έναν αξιόλογο αγώνα.

Βλέπετε τον Παφιακό ανταγωνιστικά; Σίγουρα δραστηριοποιήστε σε μια πόλη που το όνομα της άλλης ομάδας είναι πιο “μεγάλο”. Πόσο δύσκολο είναι για σας αυτό στην υλοποίηση των άμεσων αλλά και μελλοντικών σας επιδιώξεων;

Με τον Παφιακό δεν υπάρχει σχέση ανταγωνισμού αλλά σχέση ευγενούς άμιλλας. Έχουμε στηρίξει ουκ ολίγες φορές την ομάδα του Παφιακού έμπρακτα όπως πχ δώσαμε δωρεάν παίχτες ώστε να αγωνιστούν στην άλλη ομάδα της Πάφου. Με την σκληρή δουλειά, την οργάνωση και την επίτευξη βραχυπρόθεσμων στόχων όλα είναι κατορθωτά και συνεπώς να χαρακτηριστεί η πολιτική του συλλόγου μας μακροπρόθεσμα επιτυχημένη.

Και κάτι πιο προσωπικό. Ως νεαρός δικηγόρος και άρτια αφιχθής στην Πάφο τι ήταν εκείνο που σας ώθησε να ασχοληθείτε με τα Διοικητικά μιας ομάδας πετόσφαιρας;

Στην πατρίδα μου στη Θεσσαλία ασχολούμουν τόσο με τα αθλητικά όσο και με τα τοπικά πολιτικά δρώμενα. Με τη γνωριμία που είχα με τον κύριο Χαραλαμπίδη, από τη πρώτη στιγμή καταλάβαμε και οι 2 ότι υπήρχε μεταξύ μας χημεία. Με εμπιστεύτηκε μέσα από διάφορες συζητήσεις που είχαμε, μου εκμυστηρεύτηκε τους στόχους του ΑΟ Διόνυσου και θέσαμε με το ΔΣ και τον Πρόεδρο νέους, προοδευτικούς στόχους και θα δουλέψουμε περαιτέρω ώστε να πραγματοποιηθούν. Σας ευχαριστώ.