Α ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Τέσσερεις αναμετρήσεις με πολλές ιδιαιτερότητες

Από: Μαρίνα Σταύρου

Mε τέσσερεις αναμετρήσεις συνεχίζεται το πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Α Κατηγορίας Γυναικών την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019 με τους αγώνες της 12ης αγωνιστικής. Από την αγωνιστική δεν λείπουν τα μεγάλα παιχνίδια με κορυφαίο τον αγώνα Απόλλων – Ανόρθωση στην «Απόλλων Αρένα». Επίσης, την Τρίτη είναι ορισμένοι οι αγώνες «Κorantina Homes» Παφιακός – Τεχνοοικία ΑΕΚ, Ολυμπιάδα Ν. – Αναγέννηση Δερύνειας και ΘΟΙ Αυγόρου – «Robo Markets» ΑΕΛ.

«ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΕΝΑ»: ΑΠΟΛΛΩΝ – ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Ώρα Έναρξης 20:00)

Ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει το παιχνίδι στη Λεμεσό μεταξύ δυο ομάδων που θα ζητήσουν με μανία το τρίποντο. Για τον Απόλλωνα αποτελεί την πρεμιέρα του στο 2019 και θέλει να μπει με το δεξί στις υποχρεώσεις του, ενώ η Ανόρθωση σκοπεύει να διατηρήσει το αήττητο.

Ο Απόλλων τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος της κανονικής διάρκειας θα επιδιώξει το τρίποντο για να βάλει βάσεις τετράδας. Οι «γαλάζιες» που θα παρουσιαστούν με νέο κόουτς τον Μάριο Παναγίδη (σ.σ. διακοπή συνεργασίας με Λ. Γαϊτανάκη), μετά και την αναβολή του αγώνα με την Τεχνοοικία ΑΕΚ ,(σ.σ. παίζουν την Παρασκευή) θα επανέλθει στα παρκέ μετά από 27 ημέρες και έχει ενδιαφέρον ο τρόπος που θα εμφανιστεί στο ντέρμπι.

Η Ανόρθωση πάει στη Λεμεσό για το αυτονόητο. Το τρίποντο που θα την διατηρήσει στην κορυφή αήττητη. Η ομάδα του Αλ. Μπόσκοβιτς δείχνει σοβαρότητα που αποτελεί το κλειδί των επιτυχιών της.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΦΟΥ: «Korantina Homes» ΠΑΦΙΑΚΟΣ – ΤΕΧΝΟΟΙΚΙΑ ΑΕΚ (Ώρα Έναρξης 20:00)

Στα παλιά λημέρια του «Κorantina Homes» Παφιακού, την αίθουσα της Τεχνικής Σχολής Πάφου, θα γίνει το παιχνίδι λόγω ακαταλληλότητας της Σάλας «Αφροδίτη». Το γεγονός αυτό δίνει πρόσθετο ενδιαφέρον στον αγώνα.

Η ομάδα του «Κorantina Homes» Παφιακού είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική και δεν είναι υπερβολή να λεχθεί ότι θα παίξει ρέστα για την τετράδα σε αυτές τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας. Η Παφίτικη ομάδα θέλει να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία της Τεχνικής Σχολής.

Η Τεχνοοικία ΑΕΚ δοκιμάζεται σε μια δύσκολη έξοδο γνωρίζοντας ότι ο προορισμός είναι η νίκη και τίποτε άλλο. Οι Λαρνακείς θέλουν αυτή την εβδομάδα δυο νίκες (σ.σ. εκκρεμεί και ο αγώνας της Παρασκευής με τον Απόλλωνα) για να βρεθούν τουλάχιστον δεύτερες. Άγνωστο είναι εάν θα επηρεάσει η διακοπή μετά από 27 ημέρες αποχής από τους αγώνες.

ΣΑΛΑ «ΝΕΑΠΟΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ»: ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Ν. – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ (Ώρα Έναρξης 20:00)

Ολυμπιάδα Νεαπόλεως και Αναγέννηση Δερύνειας θα παλέψουν μόνο για ένα αποτέλεσμα τη νίκη. Τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας οι δυο ομάδες παίζουν τα ρέστα τους.

Η Ολυμπιάδα διεκδικεί με αξιώσεις την τετράδα, και θα επιδιώξει το τρίποντο βασιζόμενη στα εξής: Στο ισχυρό σύνολο που διαθέτει, την εμπειρία και τη δυνατή έδρα. Η προσφυγική ομάδα δεν θέλει να χάσει το πλεονέκτημα γνωρίζοντας ότι Απόλλων και «Κorantina Homes» Παφιακός καραδοκούν.

Η Αναγέννηση θα παρουσιαστεί με νέο πρόσωπο τη Γεωργιανή Laura Simoniia 21 ετών και ευελπιστεί ότι θα την ενισχύσει σημαντικά ώστε να μπει με καλύτερες προϋποθέσεις στα πλεί – άουτς. Η ομάδα έχει δυνατότητες, αλλά μέχρι στιγμής δεν μπορεί να τις μετουσιώσει σε βαθμούς. Ο αγώνας στην Ακρόπολη είναι σημαντικός για τη συνέχεια.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΥΓΟΡΟΥ: ΘΟΙ ΑΥΓΟΡΟΥ – «Robo Markets» ΑΕΛ (Ώρα Έναρξης 20:00)

Το παιχνίδι δείχνει να έχει φαβορί την «Robo Markets» ΑΕΛ που βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα το τελευταίο δίμηνο, αλλά σίγουρα το ταξίδι στα Κοκκινοχώρια κρύβει παγίδες για τις Λεμεσιανές.

Η ομάδα του Αυγόρου είναι ανεβασμένη και δυσκολεύει τον κάθε αντίπαλο στη δυνατή της έδρα κυρίως. Παράλληλα, οι «μελανόλευκες» θα διεκδικήσουν το βαθμολογικό κέρδος για να διατηρήσουν το πλεονέκτημα που έχουν από την Αναγέννηση Δερύνειας.

Η «Robo Markets» AΕΛ που μετά τους αγώνες τις 11ης αγωνιστικής έμεινε μόνη 2η (σ.σ. έχει και αγώνα στο χέρι) θέλει να συνεχίσει το αλάνθαστο σερί με στόχο να απειλήσει την Ανόρθωση. Οι Λερμεσιανές γνωρίζουν ότι ο αγώνας στο Αυγόρου είναι κλειδί.

Η βαθμολογία (11η αγωνιστική)
1. Ανόρθωση (σε δέκα αγώνες) 30-03 30
2.«Robo Markets» ΑΕΛ (σε δέκα αγώνες) 24-11 22
3. Τεχνοοικία ΑΕΚ (σε δέκα αγώνες) 23-09 21
4. Ολυμπιάδα Ν. 21-23 16
5. Απόλλων (σε 10 αγώνες) 18-18 16
6.«Κorantina Homes» Παφιακός 17-23 13
7. ΘΟΙ Αυγόρου 09-32 04
8. Αναγέννηση Δερύνειας 09-32 04

Λεζ. Η ομάδα του Απόλλωνα φιλοξενεί την Ανόρθωση.