Έργα και ημέρες του Άγγελου Ευθυμίου στον πάγκο του Ακρίτα! (pcs)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Ένας μεγάλος κύκλος κλείνει για τον 34χρονο πρώην (πλέον) προπονητή του Ακρίτα Χλώρακας Άγγελο Ευθυμίου.

Ο νεαρός κόουτς μετά από ενάμισι χρόνο παρουσίας του στον πάγκο των «πρασίνων» αποφάσισε για προσωπικούς λόγους να δώσει την παραίτηση του στην διοίκηση του ιστορικού σωματείου.

Στην περίοδο που ο Άγγελος κάθισε στον πάγκο του Ακρίτα έδειξε έργο και μάλιστα θαυμαστό!

Ο ΠΑΦΙΤΗΣ τεχνικός στον πρώτο του χρόνο στο Χλωρακιότικο σωματείο κατάφερε να εξασφαλίσει την άνοδο από την Γ’ Κατηγορία στην Β’. Συγκεκριμένα ο Ακρίτας την αγωνιστική περίοδο 2017-18 τερμάτισε στην 3η προνομιούχο θέση της τρίτης κατηγορίας με συγκομιδή 58 βαθμούς.

Σαν να μην έφθανε αυτό, ο Ευθυμίου οδήγησε την ομάδα του στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Γ’ Κατηγορίας και Επίλεκτης ΣΤΟΚ τον περασμένο Μάιο. Εκεί ο Ακρίτας έχασε από τον Ονήσιλο στην άχαρη διαδικασία των πέναλτι.

Στο καλοκαίρι που μας πέρασε ο Άγγελος Ευθυμίου συμφώνησε με τον Ακρίτα για επέκταση της συνεργασίας τους. Έτσι ο νεαρός προπονητής παίρνει εντολή να κτίσει (με περιορισμένο μπάτζετ) ένα συμπαγές σύνολο που θα είναι έτοιμο να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις και τις δυσκολίες του πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας.

Με μια ομάδα που επί το πλείστον αποτελείται από ντόπιους ΠΑΦΙΤΕΣ ποδοσφαιριστές και λίγους ποιοτικούς ξένους ο Ακρίτας εισέρχεται στην β’ κατηγορία. Μάλιστα, καταφέρνει από την πρώτη αγωνιστική κιόλας να στείλει μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση μετά το μεγάλο διπλό μέσα στο «Μακάρειο» επί του Ολυμπιακού.

Σήμερα ο Ακρίτας μετά από 13 αγώνες βρίσκεται στην 7η θέση της βαθμολογίας με 18 βαθμούς και με λίγη ακόμα προσπάθεια η ομάδα της Χλώρακας θα καταφέρει να φέρει εις πέρας τον στόχο της που ήταν εξαρχής η άνετη παραμονή στην Β’ Κατηγορία.

Όσο για τον Άγγελο… Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι “σειρήνες” δεν θα αργήσουν να ηχήσουν για τον ταλαντούχο κόουτς του οποίου το έργο και η δουλειά έχει εκτιμηθεί από πολλούς.