Η Κυπριακή σημαία κυμάτισε περήφανα στη Ρωσία.

Από: Antri Pilea

Δυο Κύπριοι αθλητές του Powerlifting ανέβηκαν στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου και σήκωσαν την Κυπριακή σημαία, μέσα στην Ρωσία.

Συγκεκριμένα πρόκειται για δυο αξιόλογους αθλητές, στο χώρου του Powerlifting , τον Χρίστο Κωνσταντίνου (Τουις) και τον Ανδρέα Μούζουρα που έλαβαν μέρος στο IPL World Powerlifting, Championship που πραγματοποιήθηκε στο στάδιο Metropolis Αρένα στην Αγία Πετρούπολη μεταξύ 7 και 19 Δεκεμβρίου.

Ο Παγκυπριος πρωταθλητής Χρίστος Κωνσταντίνου (Τουις) συμμετείχε στην κατηγορία Οπεν (νεαρών) με βάρος μέχρι 75 κιλά την πρώτη μέρα των αγώνων, 7 Δεκεμβρίου,  και αγωνίστηκε στις τρεις δοκιμασίες του δυναμικού Τριάθλου, οπού κατέφερε να σήκωση  250 κιλά στο  βαθύ κάθισμα,  145 κιλά στον πάγκο και 245 κιλά στην άρση θανάτου . Αυτό ήταν αρκετό να του χαρίσει την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο.

Από την άλλη ο επίσης, Παγκυπριος πρωταθλητής Ανδρέας Μούζουρας κατά την διάρκεια της δεύτερης μέρας των αγώνων στις 8 Δεκεμβρίου, συμμετείχε στους αγώνες στην κατηγορία Μάστερ -100 κιλά στην ηλικιακή κατηγορία  45 μέχρι 49 χρονών. Ο Μούζουρας  ελαβε μέρος μόνο στο αγώνισμα του βαθύ κάθισμα και κατάφερε να σήκωση 250 κιλά που εξασφάλισε επίσης την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο .