Μεγάλη νίκη για τον ΟΦΗ επικράτησε με 3-1 του Παναθηναίκου

Από: Stelios Pericleous

 

Τη μεγαλύτερη νίκη της αγωνιστικής σημείωσε ο ΟΦΗ, ο οποίος επικράτησε 3-1 του Παναθηναϊκού και πανηγύρισε το δεύτερο τρίποντο του στην φετινή σεζόν, ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως η μοναδική νίκη που είχε πανηγυρίσει μέχρι σήμερα, ήταν και πάλι εντός έδρας και κόντρα στον Ολυμπιακό!

Οι Κρητικοί προηγήθηκαν με τον Δεληγιαννίδη στο 5’, ο Κάτσε στο 36’ έκανε το 1-1, ωστόσο ο Πλατέλλας στο 42’ και ο Κοροβέσης στο 61’… σφράγισαν τον θρίαμβο των Κρητικών!

Με τη νίκη αυτή ο ΟΦΗ έφτασε τους 11 βαθμούς, ενώ το Τριφύλλι παρέμεινε στους 19.

Το παιχνίδι είχε… τρελό ρυθμό από τα πρώτα λεπτά και μάλιστα μόλις στο 5’ έγινε και το 1-0. Η άμυνα του Παναθηναϊκού μετά από κόρνερ είχε τραγική αντίδραση και από συνεχόμενες κεφαλιά η μπάλα έφτασε στον Δεληγιαννίδη, ο οποίος με ένα περίεργο σουτ νίκησε τον Διούδη και άνοιξε το σκορ. Οι Κρητικοί με την ψυχολογία στα ύψη και το γήπεδο να… φλέγεται, πίεσαν για να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ με κάποιο δεύτερο γκολ, ωστόσο μετά το 10’ οι Πράσινοι ήταν αυτοί που πήραν την κατοχή και κυριάρχησαν στο γήπεδο.

Στο 11’ ο Μακέντα απείλησε με κοντινή κεφαλιά, ενώ δύο λεπτά αργότερα το Τριφύλλι έφτασε μία ανάσα από την ισοφάριση, όταν ο Μπουζούκης έκανε το σουτ από διαγώνια θέση, ο Χατζηγιοβάνης δεν μπόρεσε να βάλει την κοντινή προβολή και η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι των γηπεδούχων! Η μεγαλύτερη όμως στιγμή του Παναθηναϊκού σημειώθηκε στο 16’, όταν ο Χατζηγιοβάνης βρήκε με εξαιρετική σέντρα τον Δώνη μέσα στην περιοχή, αυτός έκανε το σουτ από κοντά, ωστόσο η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο!

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πατάνε καλύτερα στα επόμενα λεπτά και τελικά στο 36’ ήρθε και το γκολ. Ο Ινσούα έβγαλε την σέντρα και ο Κάτσε με κεφαλιά-ψαράκι έγραψε το 1-1!Ωστόσο, η χαρά των Πρασίνων δεν κράτησε πολύ, καθώς στο 42’ ο Πλατέλλας σούταρε εκτός περιοχής, η μπάλα βρήκε ελάχιστα στον Μαυρομάτη και άλλαξε πορεία, πέρασε κάτω από το σώμα του Διούδη και έγραψε το 2-1!

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε ανάλογο ρυθμό με το πρώτο 45λεπτο, ωστόσο η κατοχή ήταν και πάλι για τον Παναθηναϊκό, αλλά το… γκολ για τον ΟΦΗ. Οι Πράσινοι προσπαθούσαν να βρουν τρόπο για να μπουν στην περιοχή των Κρητικών, ωστόσο αυτοί που βρήκαν δίχτυα ήταν και πάλι οι γηπεδούχοι. Στο 60’ ο Σάσι πέρασε την μπάλα στον Πλατέλλα, όμως αυτή μετά από κόντρες έφτασε στον Κοροβέση, που με σουτ… πέφτοντας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Διούδη, που χωρίς να έχει ορατότητα (τον παρεμπόδιζε ο Πλατέλλας που ήταν σε θέση οφσάιντ) έπεσε σε λάθος γωνία και έτσι έγινε το 3-1!

Μετά το τρίτο γκολ του ΟΦΗ, ουσιαστικά όλα είχαν τελειώσει. Ο Παναθηναϊκος πήρε ξανά την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως παρά την πίεση που άσκησε δεν έχασε κάποια σημαντική ευκαιρία, όπως και οι γηπεδούχοι.