Στους “εκατομμυριούχους” το Κόπα Λιμπερνταδόρες (ΟΛΑ ΤΑ ΓΚΟΛ)

Από: Μαρίνα Σταύρου

Με σκορ 3-1 το οποίο διαμορφώθηκε στην παράταση η Ρίβερ Πλέιτ αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο ημίχρονο με γκολ του Μπενεντέτο στο 44ο λεπτό έκανε την μεγάλη ανατροπή και πήρε το Κόπα Λιμπερταδόρες για τεταρτη φορά στην Ιστορία της (1986, 1996, 2015).

Η ομάδα του Μαρσέλο Γκαγιάρδο έφερε το παιχνίδι στα ίσα στο 67′ με τον Πράτο στέλνοντας το παιχνίδι στην ημίωρη παράταση. Εκεί οι “εκατομμυριούχοι” έδειξαν χαρακτήρα κερδίζοντας γήπεδο από τους αντιπάλους της “μισητής” Μπόκα και με γκολ στο 109′ του Κιντέρο ο οποίος πέρασε στο παιχνίδι ως αλλαγή στο 58ο λεπτό πήραν κεφάλι στο σκορ.

Το τελικό 3-1 διαμορφώθηκε στα τελευταία στάδια του αγώνα και συγκεκριμένα στο 120΄όταν ο Πίτι Μαρτίνεζ με επέλαση του προς την περιοχή της Μπόκα πλάσαρε σε κενή εστία αφού ο τερματοφύλακας των “Γενοβέζων”, Αντράτα δεν πρόλαβε να επιστρέψει στην εστία του αφού είχε προωθηθεί για κόρνερ στα καρέ της Ρϊβερ.

Ρίβερ Πλέιτ (Μαρσέλο Γκαγιάρδο): Αρμάνι, Μοντιέλ (73′ Μαγιάδα), Μαϊδάνα, Πινόλα Κάσκο, Ενσο Πέρες, Πόνσιο (58′ Κιντέρο), Παλάσιος (96′ Αλβαρες), Φερνάντες (11′ Σουκουλίνι), Πίτι Μαρτίνες, Πράτο

Μπόκα Τζούνιορς (Γκιγιέρμο Μπάρος Σκελότο): Ανδράδα, Ισκιέρδος, Μπουφαρίνι (111′ Τέβες), Μαγκαγιάν,Ολάσα, Νάντες, Μπάριος, Πέρες (89′ Γκάγο), Βίγια (96′ Χάρα), Παβόν, Μπενεντέτο (62′ Αμπιλα).

Δείτε πιο κάτω τα γκολ της αναμέτρησης:

1-0

1-1

2-1

3-1