ΠΑΟΚ – ΑΕΛ 2-1: Στο +8 από τον Ολυμπιακό!

Από: Stelios Pericleous

Η ΑΕΛ προηγήθηκε κι έβαλε δύσκολα! Όμως με την δύναμη της έδρας, ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε με πέναλτι του Πρίγιοβιτς και παίζοντας ένα ημίχρονο με παίκτη παραπάνω, πήρε την πολύτιμη νίκη (2-1) με το… χρυσό γκολ του Άκπομ! Κόκκινη ο Καρανίκας για τους «βυσσινί» που σκόραραν με τον Νούνιτς.

Ο ΠΑΟΚ γνώριζε το αποτέλεσμα στην Ξάνθη και ξεκίνησε το ματς με στόχο να πάρει το τρίποντο αυξάνοντας τη διαφορά στο +8 από το δεύτερο Ολυμπιακό. Οι επιλογές του Ραβζάν Λουτσέσκου είχε έναν «πονοκέφαλο» να λύσει πριν την έναρξη του αγώνα με την ΑΕΛ. Ποιος θα ήταν ο αντικαταστάτης του Δημήτρη Πέλκα, ο οποίος τραυματίστηκε στην προπόνηση της Παρασκευής και δεν ήταν διαθέσιμος. Η απάντηση: Ομάρ Ελ Καντουρί. Μετά από περίπου τρείς μήνες ο Αμρ Ουάρντα (τελευταία φορά ήταν στο Πανιώνιος – ΠΑΟΚ 0-1) βρισκόταν στο αρχικό σχήμα του «Δικεφάλου», ενώ τη θέση του τιμωρημένου Κάνιας πήρε ο Πόντους Βέρνμπλουμ.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Βέρνμπλουμ (66’ Σάχοφ), Μαουρίσιο, Λημνιός (81’ Ζαμπά), Ελ Καντουρί (66’ Άκπομ), Ουάρντα, Πρίγιοβιτς.

ΑΕΛ (Τζ. Φέστα): Κρίστινσον, Καρανίκας, Ζίζιτς, Γκόικοβιτς, Χούμπτσεφ, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς, Ακόστα (86’ Πίτι), Νούνιτς, Μπαργκάν (46’ Γκόλιας).