Με κεφάτο Πόνσε, η ΑΕΚ «καθάρισε» τη Λαμία!

Από: Stelios Pericleous

Εκμεταλλευόμενη στο έπακρο τα λάθη των αντιπάλων και αποδίδοντας ωραίο ποδόσφαιρο κατά διαστήματα, η ΑΕΚ υπέταξε τη Λαμία (2-0 εντός έδρας) και κατέγραψε το 2ο διαδοχικό «τρίποντό» της.

Πρωταγωνιστής της «Ένωσης» ο Πόνσε, που άνοιξε το σκορ στο 13’ και ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων για την οπισθοφυλακή των φιλοξενούμενων. Το 2-0 ήρθε με αυτογκόλ του Αναστασιάδη στο 47’.

Δύο δοκάρια είχε η ομάδα του Ουζουνίδη, που κυριάρχησε απόλυτα. Έξι διαδοχικά ματς χωρίς νίκη και… γκολ (0-2-4) για τη Λαμία, η οποία δεν είχε αρχή, μέση και τέλος στο παιχνίδι της.

Το ματς

Η ΑΕΚ ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων από την αρχή, όμως δεν μπορούσε να βρει χώρους και τον τρόπο για να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα της Λαμίας, η οποία είχε την πρώτη καλή στιγμή του αγώνα στο 3’, με τον Μπαράλες να φεύγει στην αντεπίθεση και να σουτάρει μέσα από την περιοχή, ωστόσο ο Τσιντώτας μπλόκαρε με τη δεύτερη.

Η «Ένωση» ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη ευκαιρία της στο παιχνίδι (13’): ο Μάνταλος έκλεψε την μπάλα από τον Ασίγκμπα, τη γύρισε στην περιοχή, εκεί όπου ο Πόνσε εκτέλεσε με τη μία για να «τινάξει» τα δίχτυα του Σαράνοφ και να ανοίξει το σκορ (1-0).

inner

Η ομάδα του Ουζουνίδη συνέχισε να ελέγχει απόλυτα το ρυθμό του αγώνα, ωστόσο ήταν αρκετά φλύαρη και δεν είχε κάποια μεγάλη στιγμή. Μέχρι το… 37’, όταν ο Μπογέ έκανε εντυπωσιακή προσπάθεια από τα αριστερά, «σέρβιρε» στον Πόνσε, που πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι, όμως ο Σαράνοφ έδιωξε με τα πόδια.

Στην εξέλιξη της προαναφερθείσας φάσης, ο Γκάλο επιχείρησε διαγώνιο σουτ από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δοκάρι. Ένα λεπτό αργότερα οι πρωταθλητές απείλησαν ξανά, με τον Μπογέ να σουτάρει με δύναμη, όμως ο Σαράνοφ του είπε «όχι».

Κάπως έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, με την ΑΕΚ να προηγείται 1-0 και να έχει τον πλήρη έλεγχο του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους, που βρήκαν 2ο γκολ στο 47’, σε μια φάση που ο Σαράνοφ δεν έδιωξε σωστά, με τον Μάνταλο να κλέβει την μπάλα και να τη γυρίζει στην περιοχή, με τη «στρογγυλή θεά» να βρίσκει στο γόνατο του Αναστασιάδη και να καταλήγει στα δίχτυα της εστίας των φιλοξενούμενων.

inner

Στο 58’, ο κεφάτος Πόνσε σπατάλησε την ευκαιρία της… χρονιάς αφού βρέθηκε μόνος στο ύψος της μικρής περιοχής και πλάσαρε -με τον Σαράνοφ εξουδετερωμένο- στην κίνηση μετά από γύρισμα του Γκάλο, αλλά σημάδεψε το δοκάρι.

Στο επόμενο 20λεπτο, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα, ενώ η Λαμία είχε μόνο μία απειλητική στιγμή, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπερτόλιο (59’) να φεύγει δίπλα από το δοκάρι.

Στο 81’, ο Πόνσε έφτασε και πάλι πολύ κοντά στο γκολ, καθώς πλάσαρε με τη μία από το ύψος της μικρής περιοχής, με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Ο Αργεντινός στράικερ της «Ένωσης» απείλησε ξανά στο 88’, σε μια φάση που πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, όμως ο Σαράνοφ έδιωξε στη γωνία του.

inner

Η τελευταία ευκαιρία ανήκε στην ομάδα του Ουζουνίδη, με τον Αλμπάνη να πλασάρει εξαιρετικά έξω από την περιοχή (90’) και να «κρεμάει» τον Σαράνοφ, αλλά στάθηκε άτυχος αφού η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στα εναπομείναντα δευτερόλεπτα δεν άλλαξε κάτι και ως εκ τούτου η ΑΕΚ έφτασε στο… ρελαντί στο τελικό 2-0 επί της Λαμίας και πανηγύρισε τη 2η διαδοχική νίκη της.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Ουζουνίδης): Τσιντώτας – Γκάλο, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ – Γαλανόπουλος (83’ Τσόσιτς), Άλεφ (56’ Μοράν) – Κλωναρίδης, Μάνταλος (71’ Αλμπάνης), Μπογέ – Πόνσε

Λαμία (Χάβος): Σαράνοφ – Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας (18’ Αναστασιάδης), Ασίγκμπα (73’ Παπαργυρίου) – Σκόνδρας, Μπλάζιτς – Καραμάνος, Μπερτόλιο, Επστάιν – Μπαράλες (54’ Ρόμανιτς)