Η Τσέλσι γκρέμισε την Σίτι από την κορυφή!

Από: Stelios Pericleous

Η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι έγινε η πρώτη που νικάει την Μάντσεστερ Σίτι φέτος και την έριξε από την κορυφή! Νίκη 2-0 για τους Λονδρέζους με γκολ των Καντέ και Νταβίντ Λουίζ!

Από την αρχή του αγώνα η Μάντσεστερ Σίτι πήρε τα ηνία του αγώνα. Η Τσέλσι όμως αμύνθηκε εξαιρετικά! Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα πάτησαν αρκετές φορές περιοχή αλλά δεν κατάφεραν να φτιάξουν πολύ μεγάλη ευκαιρία μέχρι το 32ο λεπτό!

Ο Σανέ, μετά από εντυπωσιακή ενέργεια του Στέρλινγκ, είχε την μπάλα στρωμένη μπροστά του και το τέρμα στο έλεός του όμως… δεν υπολόγισε τον Αθπιλικουέτα. Με αυτοθυσία ο Ισπανός μπακ έστειλε την μπάλα κόρνερ πριν καταλήξει στα δίχτυα!

Από την πλευρά του ο Έντερσον ήταν απλά θεατής… όμως η πρώτη του ενέργεια ήταν να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα του. Σε μια “χαλασμένη” αντεπίθεση ο Αζάρ πήρε την μπάλα στα πόδια μετά από συνεχόμενα λάθη των συμπαικτών του και έκανε την σωστή επιλογή όπως αρμόζει στην ποιότητά του. Επέλεξε τον επερχόμενο Καντέ ο οποίος με άπιαστο σουτ εκτέλεσε τον Έντερσον! Αντίθετα με την ροή και την εικόνα του ματς η Τσέλσι πήγε στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 1-0!

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με μια καλή εκτέλεση φάουλ για κάθε ομάδα! Για την Τσέλσι ο Γουίλιαν άγγιξε το 2-0 αλλά τον σταμάτησε ο Έντερσον! Για την Σίτι ο Γουόκερ εκτέλεσε όμορφα όμως ο Κέπα ήταν σε ετοιμότητα. Από εκεί και πέρα η Σίτι πήρε την μπάλα και η Τσέλσι αμύνθηκε ξανά προσπαθώντας να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις!

Και οι δυο ομάδες έμοιαζαν επικίνδυνες και τελικά η Τσέλσι πέτυχε το γκολ που κλείδωσε τη νίκη!

Στο πρώτο ημίχρονο σκόραρε με την πρώτη τελική προσπάθεια! Στο δεύτερο ημίχρονο σκόραρε με το πρώτο κόρνερ που κέρδισε στο ματς. Με κεφαλιά του Λουίζ η μπάλα αναπαύτηκε στα δίχτυα του Έντερσον και η Σίτι έχασε για πρώτη φορά φέτος!

Πλέον η Σίτι είναι πίσω από την Λίβερπουλ στην βαθμολογία ενώ με τη νίκη της η Τσέλσι σκαρφάλωσε στην τρίτη θέση!

ΤΣΕΛΣΙ : Κέπα – Αθπιλικουέτα, Ρούντιγκερ, Λουίζ, Αλόνσο – Καντέ, Ζορζίνιο, Κόβατσιτς (65′ Μπάρκλεϊ) – Πέδρο, Γουίλιαν (75′ Λόφτους-Τσικ), Αζάρ (90′ Ζιρού)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ : Έντερσον – Γουόκερ, Στόουνς, Λαπόρτ, Ντελφ – Φερναντίνιο, Ντάβιντ Σίλβα (68′ Γκιουντογκάν), Μπερνάρντο Σίλβα – Μάχρεζ (84′ Φόντεν), Σανέ (55′ Ζεζούς), Στέρλινγκ