Παπαχρήστου: «Να πάω… διψασμένη στη Γλασκώβη»

Από: Stelios Pericleous

Η Βούλα Παπαχρήστου πραγματοποίησε για δύο εβδομάδες μαζί με το υπόλοιπο γκρουπ του Γιώργου Πομάσκι, την προετοιμασία της στο υψόμετρο του Μπέλμεγκεν στη Βουλγαρία για τους αγώνες της χειμερινής περιόδου. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στο τριπλούν είχε την ευκαιρία,κ όχι μόνο να βάλει τις βάσεις για τη δύσκολη σεζόν, αλλά να γυμναστεί με μια άλλη σπουδαία αθλήτρια του τριπλούν στην Ευρώπη, την Γκαμπριέλα Πέτροβα.

Το γκρουπ του Γιώργου Πομάσκι γυμνάστηκε μαζί με το γκρουπ του Βούλγαρου προπονητή, Ατανάς Ατανάσοβ, γεγονός που μόνο θετικές επιρροές είχε για το σύνολο των αθλητών. «Είμαι πολύ ικανοποιημένη από την προετοιμασία μου. Ηταν αυτό ακριβώς που ήθελα. Κάναμε καλή δουλειά και σε αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο το γεγονός ότι είχα την ευκαιρία να κάνω μεγάλο μέρος της προπόνησης μου με την Γκαμπριέλα Πέτροβα. Είναι ωραίο να βλέπεις κι άλλους αθλητές να γυμνάζονται και να παίρνεις εικόνες από αυτούς», είπε η Παπαχρήστου και συμπλήρωσε: «Η δουλειά συνεχίζεται πλέον στην Ελλάδα, με στόχο πάντα τους αγώνες του κλειστού στίβου. Ακόμη δεν έχουμε καταλήξει στο αγωνιστικό πλάνο που θα ακολουθήσουμε, ωστόσο είναι πολύ πιθανό οι αγώνες που θα κάνω να είναι περιορισμένοι. Εκ του αποτελέσματος, φάνηκε πως μου έκανε καλό που το καλοκαίρι δεν έκανα πολλούς αγώνες, αφού απέδωσα τα μέγιστα στο Βερολίνο. Ο προπονητής μου θέλει να κάνω μετρημένους αγώνες και να πάω “διψασμένη” στη Γλασκώβη».

Αναφορικά με την έναρξη των εμφανίσεών της στον κλειστό στίβο, είπε: «Δεν το γνωρίζω ακόμη, ωστόσο θεωρώ πως όπως και τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και φέτος η αρχή θα γίνει με το μήκος. Το 2019 οι εμφανίσεις μου στο μήκος ίσως αυξηθούν, και αυτό κυρίως γιατί η συμμετοχή μου στο αγώνισμα με βοηθάει να γίνομαι καλύτερη στο τριπλούν. Είναι ένα αγώνισμα που δεν με στρεσάρει ψυχολογικά και σωματικά και παράλληλα με κρατάει σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση».

Η Παπαχρήστου τον Μάρτιο του 2019 θα επιδιώξει να διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου και να προσθέσει ακόμη μία διάκριση στο πλούσιο βιογραφικό της.