Ζ. Κόπιτς: “Οι ποδοσφαιριστές μου είχαν μεγάλο ψυχολογικό βάρος” (Οι δηλώσεις των προπονητών)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Δείτε όσα ανέφεραν στην συνέντευξη τύπου οι προπονητές της Πάφος FC και την ΕΝΠ μετά το μεταξύ τους παιχνίδι και την νίκη της ΠΑΦΙΤΙΚΗΣ ομάδας με σκορ 1-0.

Οι δηλώσεις του Ζέλικό Κόπιτς (Πάφος FC):

“Καλησπέρα σε όλους. Ήταν ένα πολύ δύσκολο ψυχολογικά για εμάς παιχνίδι. Υπήρχε πολύ μεγάλο βάρος στους ποδοσφαιριστές μας. Οι παίκτες μου έκαναν τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο παρουσιάζοντας καλή ποιότητα ποδοσφαίρου στο πρώτο μέρος. Ήμασταν λίγο ασύμμετροι στο σύστημα μας ειδικά στην επίθεση, ειδικά με τον Ράσιτς στην κορυφή και τον Νέμετς και Ζαχαρίου στα άκρα και είχαμε ένα πολύ καλό επιθετικά Σιρόκ από την δεξιά πτέρυγα ειδικά στο πρώτο μέρος. Είχαμε επίσης πολύ καλή αμυντική λειτουργία ανεβάζοντας γρήγορα την ομάδα στην αντεπίθεση. Στο ημίχρονο  μέσα στα αποδυτήρια ζήτησα από τους παίκτες να βάλουμε νωρίς δεύτερο γκολ όμως υπήρχε ψυχολογικό βάρος και οι ποδοσφαιριστές μου ήθελαν να κρατήσουν το 1-0. Το Παραλίμνι είχε πολύ καλούς ποδοσφαιριστές και εξτρέμ, δημιουργώντας μας κάποια προβλήματα όμως τα πήγαμε περίφημα αμυντικά και πήραμε τους τρεις βαθμούς.”

Μετά από ερώτηση για τους τραυματίες της ομάδας ο Κροάτης τεχνικός απάντησε:

«Ο Λοράν είχε κάποια προβλήματα, όμως μετά τον τραυματισμό του Κουλς στο παιχνίδι με τον Ερμή έπρεπε να χρησιμοποιηθεί αν και ανέτοιμος χειροτερεύοντας την κατάσταση. Θα κάτσει περίπου ένα μήνα εκτός. Ο Λουλίνια κάνει ατομικό πρόγραμμα προπόνησης ούτως ώστε να φθάσει στον απαιτούμενο βαθμό φυσικής κατάστασης για να προπονείται με την υπόλοιπη ομάδα. Είναι πολύ σημαντικός ποδοσφαιριστής για εμάς. Όσο για τον Ζάντερ είχε κάποια προβλήματα μέσα στην βδομάδα όμως περιμένω να τον έχω στην διάθεση μου στο παιχνίδι με την Δόξα την επόμενη αγωνιστική.”

Χρήστος Κοτσώνης (ΕΝΠ):

“Ήρθαμε στην Πάφο με μόνο στόχο την νίκη. Είδα την Πάφο στα προηγούμενα της παιχνίδια. Ξέραμε ακριβώς πως θα αγωνιστεί. Έχουν πολύ υψηλούς ποδοσφαιριστές. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε κάποια προβλήματα κυρίως από την δεξιά μεριά τα οποία αντιμετωπίσαμε προς τα τέλη του α΄μέρους. Δεν απειλήσαμε. Η Πάφος  είχε την εδαφική υπεροχή. Το δεύτερο ημίχρονο νομίζω μας ανήκε ολοκληρωτικά και από θέμα κατοχής και από θέμα ευκαιριών χωρίς να κινδυνεύσουμε καθόλου. Η ομάδα μας θα συνεχίσει και μετά την ήττα, η διοίκηση θα δει πως θα χειριστεί την όλη κατάσταση. Μαζί με τον Λευτέρη Ελευθερίου τις τελευταίες μέρες προσπαθήσαμε να κάνουμε ότι μπορούμε, έχει καλούς παίκτες η ομάδα και το μόνο που δεν πρέπει να επικρατήσει είναι ο πανικός και θα έρθουν και καλύτερα αποτελέσματα. Καλή συνέχεια στην Πάφο.”