Ζωντανός για τίτλο ο Ολυμπιακός στο «θρίλερ» του Περιστερίου!

Από: Stelios Pericleous

Ο Ολυμπιακός έμεινε πίσω στο σκορ, από τέρμα του… συνήθη υπόπτου Κουλούρη στο 43ο λεπτό, αλλά βρήκε τα ψυχικά αποθέματα απέναντι στον Ατρόμητο -που αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο από το 57’- και με τα γκολ των Σισέ στο 49’ και Βούκοβιτς στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων πήρε τη νίκη με 2-1!

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν συνολικά ανώτεροι και είχαν τις ευκαιρίες να «καθαρίσουν» το ματς που έγινε στο Περιστέρι στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής ακόμα και από το πρώτο ημίωρο, χωρίς να χρειαστεί να… καρδιοχτυπήσουν. Σε κάθε περίπτωση το εν λόγω «τρίποντο» τους κρατάει… ζωντανούς στην διεκδίκηση του τίτλου στην Σούπερ Λίγκα…

Αντιθέτως, η ομάδα των δυτικών προαστίων γνώρισε την πρώτη της ήττα στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως αμφότερες οι ομάδες -και ειδικά στον Ολυμπιακό- διαμαρτύρονται έντονα για την διαιτησία του Ευαγγέλου.

Το ματς:

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που ανέλαβε τον ρόλο του… αφεντικού από το ξεκίνημα και δημιούργησε αρκετές φάσεις για να σκοράρει, ενώ ταυτόχρονα δεν ένιωσε ουσιαστική απειλή στα δικά του καρέ.

Με τους Τοροσίδη και Ποντένσε να συνεργάζονται καλά σε αρκετές περιπτώσεις, δημιούργησε ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα κυρίως από τα δεξιά, αλλά δεν είχε την απαιτούμενη αποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια.

Ο Καμαρά στο… 25ο δευτερόλεπτο πλάσαρε απελπιστικά άουτ, μετά από σέντρα… πάρε-βάλε του Ναουέλ. Ο Ποντένσε στο 7’ τροφοδότησε τον Μάνο από τα δεξιά, που μπήκε στην περιοχή αλλά αντί να πλασάρει έκανε το παράλληλο γύρισμα, δίνοντας στον Καρασαλίδη τη δυνατότητα να διώξει σε κόρνερ.

Ενώ στο 20ο λεπτό ήταν η σειρά του Μάνου να αστοχήσει με το σουτ πάνω στην κίνηση που «έπιασε» να περνάει δίπλα από την εστία του Μέγερι. Για να έρθει ο Τοροσίδης που αν και αμαρκάριστος έστειλε στο 36’ με το κεφάλι τη μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ούγγρου τερματοφύλακα, στο… καρέ των μεγάλων ευκαιριών από πλευράς «ερυθρόλευκων».

Είναι χαρακτηριστικό, δε, πως τελείωσαν το πρώτο 45λεπτο με… επτά τελικές και κατοχή μπάλας 62%-38% υπέρ τους, αλλά ευρισκόμενοι πίσω στο σκορ!

Ο Ατρόμητος, στον αντίποδα, έδειξε το πιο προβληματικό φετινό του πρόσωπο για τουλάχιστον μισή ώρα αγώνα. Καμία σωστή επιθετική ενέργεια, κανένας συνδυασμός και χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν 40 λεπτά, προτού καταγραφεί η πρώτη… υποψία φάσης του. Όταν από το γέμισμα του Ρισβάνη ο Καρασαλίδης δεν μπόρεσε να πάρει την κεφαλιά προ της εστίας του Σα.

Ωστόσο, κόντρα στη ροή του αγώνα, οι Περιστεριώτες ευτύχησαν τελικά να προηγηθούν, στο 43ο λεπτό. Με τον Μπουσούλατζιτς να κάνει το σουτ, τον Σα να διώχνει ασθενώς και τον Κουλούρη να παίρνει το… ριμπάουντ και να στέλνει τη μπάλα στα ανυπεράσπιστα δίχτυα, για το 1-0, στη δεύτερη μόλις τελική τους προσπάθεια!

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος (3-4-3): Μέγερι, Καρασαλίδης, Ρισβάνης, Χατζηισαϊας, Σάκιτς, Μάντσον, Μπουσούλατζιτς, Γιαννούλης (80’ Νάτσος), Μπρούνο (71’ Μανούσος), Κουλούρης, Ενσικουλού (61’ Ούμπιδες).

Ολυμπιακός (4-2-3-1): Σα, Τοροσίδης, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Καμαρά, Γκιγέρμε, Ναουέλ (73’ Φετφατζίδης), Νάτχο (46’ Φορτούνης), Ποντένσε (76’ Γκερέρο), Μάνος.

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών).