“Korantina Cup”: Νίκη με ανατροπή η Πάφος FC και 3η θέση!

Από: Γιώργος Γεωργίου

Νίκη με το εντυπωσιακό 4-2 πέτυχε στον μικρό τελικό του «Korantina Homes Cup» η Πάφος FC επί της ΑΕΛ, παίρνοντας την 3η θέση στην διοργάνωση. Το παιχνίδι έγινε το απόγευμα της Κυριακής στο Δημοτικό Στάδιο Πέγειας.

Ο Ζέλικο Ράσιτς επέλεξε να ρίξει στην αρχική ενδεκάδα πολλούς ποδοσφαιριστές από την ομάδα, ούτως ώστε να σχηματίσει άποψη για τον καθένα ξεχωριστά.

Εκείνη που άνοιξε το σκορ ήταν η ομάδα της Λεμεσού στο 8ο λεπτό της συνάντησης, με τον Μαρκόβσκι να βρίσκει δίκτυα. Ο παίκτης της ΑΕΛ έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Πάφου από τα δεξιά, με κούρσα μπήκε στην περιοχή πλασάροντας σωστά.

Στην συνέχεια η Πάφος προσπάθησε να συνέλθει και με ορθολογικό τρόπο να επιτεθεί.

Στο 30’ μετά από ένα λάθος στην άμυνα της ΑΕΛ ο νεαρός επιθετικός της Πάφου Σωτήρης Ζάντης, βρέθηκε απέναντι στον Πρόσεκτ και με ψύχραιμο πλασέ έφερε το ματς στα ίσα, σημειώνοντας το 1-1.

Εκεί που όλα έδειχνα ότι οι δύο ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια ισόπαλες, στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, η ΑΕΛ πήρε και πάλι κεφάλι στο σκορ. Και πάλι ο Μαρκόβσκι έφυγε από δεξιά στην πλάτη της άμυνας της Πάφου, τροφοδότησε τον Νέστωρα Μυτίδη και ο Κύπριος επιθετικός από πλεονεκτική θέση έκανε το 2-1.

Στην επανάληψη ο κ. Κόπιτς πραγματοποίησε αλλαγές, βάζοντας μέσα πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές.

Στο 65ο λεπτό η Πάφος FC κατάφερε να σκοράρει. Ο Φιλιώτης έκανε κούρσα από δεξιά βγάζοντας μπαλιά πάρε-βάλε στον Φεντερίκο Ράσιτς. Ο Κροάτης με προβολή δεν γινόταν να αστοχήσει, γράφοντας το 2-2.

Στο 82 και πάλι ο Ράσιτς βρέθηκε μόνος δεξιά της μεγάλης περιοχής της ΑΕΛ και με δυνατό συρτό σουτ νίκησε τον τερματοφύλακα βάζοντας για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ την ομάδα της Πάφου

Στο 90+ ο Ανγκούλο έγραψε τον επίλογο του παιχνιδιού. Ο Κολομβιανός με συρτό σουτ εντός περιοχής διαμόρφωσε το τελικό 4-2 υπέρ της Πάφος FC που της δίνει την 3η θέση στο “Korantina Homes Cup”.