Πρόκριση με ανατροπή για την Αγγλία!

Από: Stelios Pericleous

Το καλοκαίρι, η Αγγλία προηγήθηκε της Κροατίας, για να χάσει τελικά στα ημιτελικά του Μουντιάλ με 2-1… Σήμερα, το «έργο» ήταν ίδιο αλλά… από την ανάποδη. Με τη «χρβάτσκα» να ανοίγει το σκορ με το πολύ ωραίο γκολ του Κράμαριτς, αλλά τα «τρία λιοντάρια» να κάνουν την ανατροπή, χάρη στα τέρματα των Λίνγκαρντ και Κέιν, κερδίζοντας τελικά με 2-1!

Αποτέλεσμα το οποίο έδωσε στην Αγγλία την πρώτη θέση στον τέταρτο όμιλο της πρώτης κατηγορίας του Nations League και ταυτόχρονα το εισιτήριο για το Final-4 της διοργάνωσης. Την ίδια ώρα, η Κροατία τερμάτισε τελευταία και «υποβιβάστηκε» στο League B.

Στο πρώτο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι. Έδωσαν φρενήρη ρυθμό στο ματς, δημιούργησαν ευκαιρίες, αλλά δεν μπόρεσαν να… επιβραβευτούν με κάποιο γκολ. Είναι πάντως χαρακτηριστικό ότι μόλις στο 26’ είχαμε αλλαγή πλάνων από τον Ζλάτκο Ντάλιτς, ο οποίος πέρασε τον Μίλιτς αντί του Βρσάλικο που δεν είχε πρόβλημα τραυματισμού αλλά φάνταζε… αδύναμος κρίκος για την φιλοξενούμενη ομάδα!

Αντιθέτως, στην επανάληψη, η Κροατία έδειξε καλύτερο πρόσωπο και στο 57ο λεπτό κατάφερε να προηγηθεί, μάλιστα… Με τον Κράμαριτς να παίρνει τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι απέναντι σε… πέντε αντιπάλους, να τους «ζαλίζει» και με ψηλοκρεμαστό σουτ να κάνει το 0-1.

Πνιγμένη στο άγχος ενδεχόμενου αποκλεισμού, η Αγγλία έδειχνε να δυσκολεύεται. Μάλιστα, ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ «έκλεισε» τις αλλαγές του στο 72’, κάνοντας την ομάδα του φουλ επιθετική, με την ταυτόχρονη είσοδο των Λίνγκαρντ και Σάντσο. Ωστόσο, ήταν ο Βλάσιτς εκείνος που έχασε την ευκαιρία να «καθαρίσει» τη νίκη για την «χρβάτσκα», στο 76’…

Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Άλι γύρισε για τον Κέιν αλλά πρόλαβε κι έδιωξε σε κόρνερ ο Γεβντάι, με τα «τρία λιοντάρια» να ισοφαρίζουν τελικά, με τον Λίνγκαρντ να σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα του εξουδετερωμένου Κάλινιτς μετά από προσπάθεια του Κέιν που ξεκίνησε από… πλάγιο του Γκόμεζ!

Στο 81ο λεπτό ο «χρυσός» σκόρερ των γηπεδούχων τους γλίτωσε από το 1-2, διώχνοντας την μπάλα πάνω στη γραμμή στην κεφαλιά του Βίντα κι ενώ όλα έδειχναν ισοπαλία, ήρθαν τα… πάνω κάτω. Όταν, τέσσερα λεπτά μετά, από την εκτέλεση φάουλ του Τσίλγουελ από τα αριστερά, ο Κέιν με προβολή στην δεξιά γωνία του Κάλινιτς έκανε το 2-1, με το «Γουέμπλεϊ» να… παίρνει φωτιά!

Συνοπτικά το παιχνίδι:
Αγγλία-Κροατία 2-1
(78’ Λίνγκαρντ, 85’ Κέιν – 57’ Κράμαριτς)

Η βαθμολογία του ομίλου:
1. Αγγλία 7
2. Ισπανία 6
3. Κροατία 4