Λαρς Χάλενγκριν:” Ίσως κάποιοι ποδοσφαιριστές από το περυσινό ρόστερ θα έπρεπε να παραμείνουν στην Πάφο FC”

Από: Γιώργος Γεωργίου

Πέραν της ανακοίνωσης του 2ου ”Korantina Cup” που διοργανώνει η Πάφος FC, ο τεχνικός Διευθυντής της ομάδας Λαρς Χάλενγκριν απάντησε σε πολλά φλέγοντα ζητήματα που αφορούν την μέχρι τώρα πορεία της Πάφος FC.

Διαβάστε αποσπασματικά τα όσα δήλωσε ο Δανός:

Για το «Korantina Cup»: «Είναι μια καλή ευκαιρία για την ομάδα μας να παίξει κάποια παιχνίδια. Μαθαίνεις πολλά πράγματα κόντρα σε τέτοιους αντιπάλου και εμείς θέλουμε να μάθουμε πολλά από το τουρνουά. Θέλουμε και πρέπει να βελτιωθούμε μέσα από τα ματς και να δούμε κάποιους παίκτες, οι οποίοι μέχρι στιγμής δεν πήραν αρκετό χρόνο συμμετοχής. Αναμένουμε το παιχνίδι με την UFA FC καθώς πρόκειται για μια πολύ ποιοτική ομάδα.

Για τους λόγους που η ομάδα προχώρησε σε εξ ολοκλήρου ανανέωση του ρόστερ στο περασμένο Καλοκαίρι: «Θα ήταν πολύ πιο εύκολα τα πράγματα αν η ομάδα είχε περισσότερους ποδοσφαιριστές από την περυσινή σεζόν. Η αξιολόγηση που κάναμε με την διοίκηση και τον προπονητή έδειξε ότι χρειαζόμαστε βελτίωση με περαιτέρω ποιότητα. Θέλαμε να φέρουμε καλύτερους παίκτες.»

Για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα: «Κατά την άποψη μου κάναμε 4 καλά παιχνίδια και 4 άσχημα. Στο ξεκίνημα της σεζόν περιμέναμε να είμαστε πολύ καλύτεροι, ωστόσο φανήκαμε πάρα πολύ ασταθείς στην απόδοση μας».

Για τους λόγους που μπήκαν στόχοι όπως η εξάδα, ενώ η ομάδα είχε πολλούς νέους ποδοσφαιριστές: « Ίσως να υποτιμήσαμε λίγο το γεγονός αυτό. Πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο. Πλέον πρέπει να βλέπουμε το κάθε ματς ξεχωριστά. Στα παιχνίδια με ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια η ομάδα μας έδειξε ότι έχει δυνατότητες κόντρα σε ποιοτικές ομάδες, ωστόσο μας λείπει η σταθερότητα και η διάρκεια.»

Για το γεγονός ότι το μπάτζετ είναι αρκετά μεγάλο και η ομάδα βρίσκεται στην προτελευταία θέση: «Τα λεφτά είναι σημαντικά στο ποδόσφαιρο. Σου δίνουν  την ευκαιρία να επιλέξεις κάτι καλύτερο. Έχουμε πολλούς νέους παίκτες, χρειαζόμαστε χρόνο. Δεν αποδέχομαι ότι οι ποδοσφαιριστές που έχουμε δεν έχουν ποιότητα. Αξιολογούμαι τους παίκτες σε κάθε αγώνα.»

Για τις εξαγγελίες που έκανε το καλοκαίρι σχετικά με το ντόπιο στοιχείο: «Κάναμε πολλές προσπάθειες αλλά δεν ήταν δυνατόν να ενισχύσουμε το ντόπιο στοιχείο στην ομάδα. Οι Ανδρέας Παναγιώτου και Παναγιώτης Ζαχαρίου είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές και έχουν να προσφέρουν πάρα πολλά. Θέλουμε παίκτες υψηλής ποιότητας όπως ο Ανδρέας Καρώ που κλήθηκε και στην Εθνική Κύπρου, όμως δεν βρίσκεις εύκολα παίκτες Κύπριους με την ποιότητα του. Δουλεύουμε πάνω σ’ αυτό. Παράλληλα να αναφέρω ότι θα δώσουμε βάση στις ακαδημίες μας. Δείτε το παράδειγμα του Κυριάκου Αντωνίου που ήδη έχει συμβόλαιο με την ομάδα. Πρέπει να δουλεύουν καθημερινά και είμαι σίγουρος ότι όταν έρθει η στιγμή που θα είναι έτοιμοι θα αγωνιστούν.»

Για τον λόγο που καθυστέρησε πολύ ο προγραμματισμός της ομάδας: «Αν και είχαμε με πολλούς ποδοσφαιριστές επαφές από τον Μάιο εντούτοις πήραμε απάντηση τον Αύγουστο. Ίσως κάποιοι ποδοσφαιριστές από το περυσινό ρόστερ θα έπρεπει να μείνουν.”