Ζέλικο Κόπιτς: «Βήμα-βήμα για την αγωνιστική μας βελτίωση»

Από: Γιώργος Γεωργίου

Μετρημένος στις δηλώσεις του εμφανίστηκε ο προπονητής της Πάφος FC Ζέλικο Κόπιτς κατά την Δημοσιογραφική διάσκεψη που έγινε το πρωί της Τρίτης στα γραφεία της ομάδας.

Διαβάστε αποσπασματικά τις δηλώσεις του Κροάτη κόουτς:

Για το αγωνιστικό κομμάτι και τα προβλήματα τραυματισμού: «Ο Λουλίνια άρχισε να επανέρχεται. Από αύριο μπαίνει σε ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης για να επανακτήσει την χαμένη φυσική του κατάσταση. Δύσκολα θα αγωνιστεί στο «Korantina Cup». Όσο για τον Κουλς θα παρεμείνει 4-5 ημέρες εκτός για να κάνει αποθεραπεία. Οι Λοράν, Ζαχαρίου και Σιρόκ έχουν κάποια μικροπροβλήματα τραυματισμών αλλά όχι κάτι το σοβαρό. Από τις προπονήσεις θα λείψουν επίσης οι διεθνείς Άνταμ Νέμετς και Ανδρέας Καρώ.

Για την αγωνιστική αστάθεια που δείχνει η Πάφος FC: «Σε ότι αφορά το παιχνίδι με τον Ερμή, πληρώσαμε τα ατομικά λάθη. Ήταν σχεδόν ίδιο παιχνίδι με την Αλκή και την Ομόνοια καθώς μείναμε πίσω στο σκορ από λάθη. Όταν δέχεσαι γκολ ψυχολογικά είναι δύσκολο να επανέλθεις. Τακτικά επιτεθήκαμε για να ισοφαρίσουμε, όμως αφήσαμε κενούς χώρους με αποτέλεσμα να το πληρώσουμε. Πρέπει στο διάστημα αυτό να βελτιωθούμε τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά.

Αν υπάρχει έλλειψη ποιότητας στην ομάδα: «Ο προηγούμενος προπονητής είχε ένα πλάνο στο μυαλό του διαφορετικό από το δικό μου πλάνο.  Ξεχωρίζουμε τα θετικά στοιχεία στο ρόστερ μας και τα αρνητικά και θα κινηθούμε αναλόγως στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Είναι ξεκάθαρο ότι στο παιχνίδι μας έχουμε ανισορροπία.»

Αν υπάρχουν ποδοσφαιριστές που δεν δίνουν το 100% των δυνάμεων τους: «Όχι δεν το πιστεύω. Στην προπόνηση δουλεύουν όλοι πολύ σκληρά και όταν μιλάμε καταλαβαίνω ότι θέλουν να φύγει η ομάδα από την δύσκολη αυτή κατάσταση. Όλοι θέλουν να παίζουν αλλά δεν γίνεται. Πρέπει να βελτιωθούμε αρκετά.»

Για το αν ενστερνίζεται τους υψηλούς στόχους που έθεσε η διοίκηση για τα επόμενα χρόνια: «Δεν μπορώ να δώσω υπόσχεση. Βήμα-βήμα να δώσουμε το 100% των δυνάμεων μας για να βελτιωθούμε. Αντιλαμβάνομαι ότι οι φιλοδοξίες των ιδιοκτητών είναι μεγάλες και μ’ αρέσει το γεγονός αυτό. Ήταν ένας από τους λόγους που ήρθα στην Πάφο.