Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-1

Από: Stelios Pericleous

Στο τρομερό ντέρμπι του Φαλήρου, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με την γκολάρα του Κάτσε, αλλά ο Ολυμπιακός άσκησε τεράστια πίεση, είχε δοκάρι με τον Σισέ, ο οποίος στο 95′ ισοφάρισε σε 1-1! Εκπληκτικές επεμβάσεις του Κότσαρη που πήρε την θέση του τραυματία Διούδη.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να… σοκάρει τον Ολυμπιακό με την γκολάρα του Κάτσε στο 61ο λεπτό όμως οι ερυθρόλευκοι μετά από διαρκή πίεση βρήκαν την απάντηση με το τέρμα του Παπέ Σισέ στο 95′ για το τελικό 1-1 σε ένα ντέρμπι που είχε αρκετά καλό ποδόσφαιρο αλλά και τον σοκαριστικό τραυματισμό του Διούδη που διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

ΜΕ ΔΕΚΑΡΙ ΝΑΤΧΟ, ΑΚΡΑΙΟ ΦΟΡΤΟΥΝΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΛΑΖΑΡΟ

Ο Μαρτίνς αποφάσισε να χρίσει βασικό τον Νάτχο και μάλιστα ως δεκάρι όπως τον είχε δοκιμάσει και να αφήσει στον πάγκο τον Λάζαρο. Σχήμα με Σα κίπερ, άμυνα με Ομάρ, Σισέ, Βούκοβιτς και Κούτρη και άξονας με Γκιγιέρμε και Μπουχαλάκη. Επιτελικός μπροστά τους ο Νάτχο, άκρα με Φορτούνη και Ποντένσε και φορ ο Χασάν.

Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute

ΔΙΑΤΑΞΗ ΜΕ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ ΚΕΝΤΡΟ Ο ΔΩΝΗΣ

Από μέρους του και ο Δώνης θωράκισε αρκετά το κέντρο του. Η διάταξη που δόθηκε αρχικά ήταν με Διούδη πορτιέρο, άμυνα με Κουλιμπαλί, Ινσουά, Κολοβέτσιο και Μαυρομάτη. Στο κέντρο οι Γιόχανσον, Κουρμπέλης και Κάτσε (σ.σ. σε μία πιο ενισχυμένη διάταξη ως προς τον άξονα) και τριάδα με Μπουζούκη, Χατζηγιοβάννη και Μακέντα μπροστά. Στην αρχή της αναμέτρησης πάντως στο γήπεδο φάνηκε πως η διάταξη είναι 3-4-3 με Κολοβέτσιο μαζί με Μαυρομάτη και Κουλιμπαλί πίσω.

Στο ξεκίνημα του αγώνα ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά και με μεγαλύτερη πίεση στο ματς. Στο 9′ είχε ένα αρκετά καλό σουτ του Νάτχο ενώ λίγο πριν είχε προσπαθήσει να απειλήσει με σουτ του Κούτρη που βρήκε σε σώματα. Έδειχνε να πατάει πιο καλά στο γήπεδο από τον αντίπαλό του. Στο 14′ ο Παναθηναϊκός έβγαλε φάση με σουτ του Κάτσε που μπλόκαρε ο Σα. Ο Ολυμπιακός με… μπροστάρη οργανωτικά τον Νάτχο προσπαθούσε να βγάλει πιο σωστά την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή και ο Παναθηναϊκός πρέσαρε πιο κοντά στο κέντρο και κοντά στα στόπερ.

Στο 19′ ο Νάτχο είχε ένα σουτ που βρήκε κόντρα σε πόδι. Στο 20′ μία μπαλιά του Νάτχο προς τον Ποντένσε και μετά ένα γύρισμα του Πορτογάλου βρήκε το κεφάλι του Χασάν που έστειλε όμως άουτ την μπάλα. Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη επιχειρούσαν να απειλήσουν περισσότερο από την πλευρά του κινητικού Χατζηγιοβάνη. Στο 25′ ο Διούδης μπλόκαρε ακόμα μία κεφαλιά του Χασάν. Πολύ λίγο μετά ο Μαρτίνς άλλαξε πλευρές τους Φορτούνη και Ποντένσε. Στο 29′ ένα σουτ του Χασάν από καλή θέση πέρασε αρκετά έξω. Στο 35′ ένα σουτ του Μπουχαλάκη έφυγε ψηλά άουτ.

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ, Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΦΑΣΗ

Ο Παναθηναϊκός σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις προσπάθησε να αξιοποιήσει την ταχύτητα των μικρών Μπουζούκη και Χατζηγιοβάνη αλλά ο Σα βγήκε έγκαιρα. Ο Ολυμπιακός στο 38′ όμως είχε μία μεγάλη φάση με μπαλιά Φορτούνη στον Ποντένσε και άποπειρα του Πορτογάλου να… σκάψει την μπάλα πάνω από τον Διούδη. Ο Διούδης όμως έβγαλε το τετ α τετ. Συνολικά το α’ μέρος μάλλον προσέφερε αρκετά καλό ποδόσφαιρο και δύο ομάδες που έδειξαν να έχουν την διάθεση να παίξουν ανοιχτά, να δημιουργήσουν και απειλήσουν. Μετά το πρώτο 45λεπτο οι τελικές ήταν 7-1.

Με την έναρξη του β’ μέρους ο Λάζαρος αντικατέστησε τον Χασάν που είχε χτυπήσει στο γόνατό του προς το τέλος του πρώτου 45λεπτου. Ο Αιγύπτιος φορ πονούσε αισθητά και κρίθηκε σκόπιμο να γίνει αλλαγή. Στο 47′ ένα σουτ του Φορτούνη απομακρύνθηκε μάλλον εύκολα.

ΤΟ ΣΟΚ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΥΔΗ

Στο 49′ υπήρξε μεγάλο σοκ με τον γκολκίπερ Διούδη. Ο Φορτούνης έκανε το γύρισμα, ο Νάτχο προσπάθησε να βρει την μπάλα αλλά ο Διούδης βγαίνοντας χτύπησε από το πόδι του Ισραηλινού στο κεφάλι του. Στην συνέχεια της φάσης δεν μέτρησε το γκολ του Λάζαρου, όμως το θέμα ήταν πως όλοι έπεσαν πάνω στον γκολκίπερ των “πρασίνων”, που αρχικά δεν έδειχνε να κινείται, προκαλώντας σοκ και ξυπνώντας ακόμα και… μνήμες από το ματς με τον Ολαϊτάν στο ίδιο γήπεδο. Και αυτό διότι η γλώσσα του γύρισε και όλοι φοβήθηκαν τα χειρότερα. Μπήκε στο γήπεδο ακόμα και το ιατρικό επιτελείο του Ολυμπιακού και ενώ ακόμα και παίκτες του Ολυμπιακού έπιαναν το κεφάλι τους και πήγαν δίπλα του, όπως και ο Νάτχο που ήταν στην φάση. Ο Κούτρης την ώρα εκείνη μάλιστα έκανε τον σταυρό του. Ο κόσμος χειροκρότησε τον Διούδη σε τρεις περιπτώσεις ενώ την στιγμή της αλλαγής του από τον Κότσαρη σήκωσε το χέρι του και το πόδι του.

ΓΚΟΛΑΡΑ ΚΑΤΣΕ

Στο 61ο λεπτό ο Κάτσε πέρασε εξαιρετικά την μπάλα πάνω από τον Μπουχαλάκη και με μία σουτάρα “νίκησε” τον Σα για το γκολ. Η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα των “ερυθρόλευκων”. Στο 63′ ο Μάνος πήρε την θέση του Μπουχαλάκη ενώ πολύ λίγο μετά ένα σουτ του Ινσούα μετά από απόκρουση του Σα πέρασε λίγο έξω. Στο 64′ μία κεφαλιά του Φορτούνη την μπλόκαρε ο Κότσαρης.

ΔΟΚΑΡΙ

Στο 83ο λεπτό ο Κότσαρης είχε μία πολύ καλή επέμβαση σε φάουλ του Λάζαρου. Στο 84ο λεπτό ο Ολυμπιακός ζήτησε ξανά πέναλτι για χέρι. Στο 86′ ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι σε σουτ του Ομάρ και μετά ο Καμαρά σούταρε ψηλά έξω.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ 1-1

Στο 95ο λεπτό ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ από μία βαθιά μπαλιά του Καμαρά, γύρισμα με το κεφάλι του Ομάρ, λάθος έξοδο του Κότσαρη και προβολή του Σισέ για το 1-1. Στο 99′ ο Παπέ Σισέ έκανε κεφαλιά που πέρασε έξω.

MVP: Ο Παπέ Σισέ έτσι όπως πήγε το ματς. Προς το τέλος της αναμέτρησης σκόραρε για το 1-1 και πήγε να πάρει το ματς μόνο του. Αμυντικά ήταν πολύ καλός. Από κοντά του ο σκόρερ του εξαιρετικού 0-1, Κάτσε, αλλά φυσικά κι ο νεαρός Κότσαρης με τις τεράστιες επεμβάσεις του.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Μπουχαλάκης (63′ Μάνος), Νάτχο (77′ Καμαρά), Φορτούνης, Γκιγιέρμε, Ομάρ, Χασάν (λ.τρ. Λάζαρος), Κούτρης, Βούκοβιτς, Ποντένσε και Παπέ Σισέ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης (53′ λ.τρ. Κότσαρης), Γιόχανσον, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Μακέντα, Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης (71′ Μουνιέ) Κουρμπέλης, Μαυρομάτης (73′ λ.τρ. Πούγγουρας), Κάτσε και Κουλιμπαλί.