Ολυμπιακός – Ντουντελάνζ 5-1: Πήρε ψυχολογία με πεντάρα

Από: Stelios Pericleous

Ο Ολυμπιακός έβγαλε με τον καλύτερο τρόπο την… υποχρέωση κόντρα στην Ντουντελάνζ επικρατώντας 5-1, φτάνοντας τις δύο νίκες στον 6ο όμιλο του Europa League και πάει με ανεβασμένη ψυχολογία στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καταιγιστικοί στο πρώτο ημίχρονο, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, καθώς με πρωταγωνιστή τον Κώστα Φορτούνη, που σκόραρε δύο φορές (15’, 36) και με τους Βασίλη Τοροσίδη (6’) και Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο (26΄) «σφράγισαν» τη νίκη τους. Ο Σινάνι στο 69’ μείωσε 4-1, αλλά στο 71’ ο Αχμέντ Χασάν διαμόρφωσε το τελικό 5-1.

Έτσι, το «συγκρότημα» του Πέδρο Μαρτίνς έφτασε τους 7 βαθμούς, όσους έχει και η Μίλαν που πήρε ισοπαλία 1-1 από την Ρεάλ Μπέτις στην Ανδαλουσία και όπως όλα δείχνουν, η πρόκριση στην επόμενη φάση θα κριθεί στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής με τους «ροσονέρι» στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Καταιγιστική εκκίνηση

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο και από την αρχή έδειξε τις διαθέσεις του. Οι «ερυθρόλευκοι» πατούσαν καλύτερα στο χορτάρι του «Γ. Καραϊσκάκης» και άνοιξαν το σκορ μόλις το 6ο λεπτό με τον Τοροσίδη, κάτι που είχε γίνει και στο πρώτο ματς στο Λουξεμβούργο. Έπειτα από κόρνερ, ο Μπεναφουά δεν έκανε καλή έξοδο, ο Καμαρά σούταρε και ο Έλληνας αμυντικός με «τακουνάκι» έκανε το 1-0.

Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς συνέχισαν να πιέζουν την Ντουντελάνζ, έχοντας σε εξαιρετική βραδιά τον Κώστα Φορτούνη. Ο Έλληνας μέσος ήταν αυτός που «διπλασίασε» τα τέρματα της ομάδας του, στο 15ο λεπτό, όντας στην σωστή θέση και εκμεταλλευόμενος το «τσαφ» του Πρεμπέ, νίκησε τον πορτιέρο των φιλοξενούμενων για το 2-0.

Μάλιστα, ο αρχηγός των Πειραιωτών «έφτιαξε» και το τρίτο γκολ της ομάδας του στο 26ο λεπτό, όταν έκανε ωραία ενέργεια από τα δεξιά, έβγαλε τη σέντρα και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος με όμορφο εναέριο πλασέ στην κίνηση, νίκησε κι αυτός τον Μπεναφουά. Το εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο για τους γηπεδούχους «σφραγίστηκε» με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Κώστα Φορτούνη στο 36’ όταν με κεφαλιά έγραψε το 4-0.

Έριξε ρυθμούς

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός θέλησε να κάνει συντήρηση δυνάμεων, ενόψει και του ντέρμπι της Κυριακής (11/11) με τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Super League. Οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπάθησαν και για άλλα τέρματα, αλλά όχι με την ίδια… ζέση που είχαν στην αρχή του ματς.

Στο 47’ ο Ποντένσε έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, πάνω από το δοκάρι του Μπεναφουά και δύο λεπτά αργότερα, άπαντες στο Λιμάνι «πάγωσαν» με τον τραυματισμό του Νάτχο. Ο Ισραηλινός δέχθηκε ένα σκληρό μαρκάρισμα από τον Σνελ στον αστράγαλο και έμεινε για λίγα λεπτά στο έδαφος, αλλά συνέχισε τον αγώνα, μέχρι το 62ο λεπτό, όταν έδωσε την θέση του στον Τουρέ.

Πάντως, η Ντουντελάνζ έγραψε… ιστορία στο «Γ. Καραϊσκάκης», καθώς στο 69ο λεπτό, ο Σινάνι μείωσε 4-1 με σουτ από το ύψος της περιοχής, σημειώνοντας το πρώτο τέρμα της ομάδας από το Λουξεμβούργο στην φάση των ομίλων του Europa League. Όμως, η αντίδραση του Ολυμπιακού ήταν άμεση, καθώς στο 71’ ο Χασάν με το… μιτάκι, έπειτα από σουτ του Φετφατζίδη νίκησε τον Μπεναφουά και διαμόρφωσε το 5-1.

Στην συνέχεια, οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς έριξαν ρυθμούς, ένεκα και του «αιώνιου» ντέρμπι που ακολουθεί, χάνοντας πάντως μία εξαιρετική ευκαιρία στο 89’ με τον Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Μπεναφουά έδιωξε σε κόρνερ.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τοροσίδης, Μιράντα, Σισέ, Τσιμίκας, Νάτχο (62’ Τουρέ), Καμαρά, Φορτούνης (57’ Χασάν), Ποντένσε, Ναουέλ (34’ Φετφατζίδης), Χριστοδουλόπουλος.

Ντουντελάνζ (Ντίνο Τόπμελερ): Μπονεφουά, Γιορντάνοφ, Σνελ, Πρεμπέ, Μελισέ, Μπίσεβατς, Κρούσκα (60’ Γιένσεν), Στολτζ (85’ Στουμπφ), Κουτουριέ, Τουρπέλ (74’ Πέρες), Σινάνι.