Λουντογκόρετς-ΑΕΚ 0-0: Ισοπαλία κι οριστικό «αντίο»

Από: Stelios Pericleous

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε και η δεύτερη αναμέτρησης ανάμεσα στην ΑΕΚ και τη Λουντογκόρετς. Οι δύο ομάδες εξήλθαν ισόπαλες με 0-0 στο Ράζγκραντ για την τέταρτη αγωνιστική του πρώτου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ και σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα του άλλου ματς του ομίλου, είδαν τις μαθηματικές τους ελπίδες για να περάσουν στον επόμενο γύρο να εξανεμίζονται οριστικά.

Η επικράτηση της Μπάγερ Λεβερκούζεν επί της Ζυρίχης αφήνει οριστικά τους κυπελλούχους Κύπρου (όπως και την ομάδα της Βουλγαρίας) εκτός διεκδίκησης της πρόκρισης στους «32» του θεσμού, δίνοντας διαδικαστικό χαρακτήρα στους δύο αγώνες που απομένουν απέναντι σε Γερμανούς και Ελβετούς.

Δυναμικό ξεκίνημα για την ΑΕΚ, ισορρόπησαν οι γηπεδούχοι
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και είχαν την υπεροχή στο πρώτο τέταρτο του ματς, μαζί με δύο μεγάλες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ με τους Ασούμπρε και Τρισκόφσκι σε 6’ και 13’ αντίστοιχα.

Μετά το πέρας του πρώτου 15λεπτου η Λουντογκόρετς ισορρόπησε το παιχνίδι και την κατοχή της μπάλας, άρχισε να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο, κατέγραψε την πρώτη της ευκαιρία στο 16’ με τον Μαρσελίνιο και μέχρι το 37’, όταν η ΑΕΚ βρήκε την ευκαιρία για να φανεί ξανά απειλητική μετά από ένα «νεκρό» διάστημα μετά από πλασέ του Ίγκορ, είχε άλλες τρεις-τέσσερις προϋποθέσεις χωρίς, ωστόσο, να τις μετατρέψει σε μεγάλη ευκαιρία. Τελικά, το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με δύο καλές φάσεις για τους γηπεδούχους με τους Κεσέρου και Γουάντερσον σε 41’ και 43’ αντίστοιχα.

Δεύτερο μέρος χωρίς ευκαιρίες
Ο ρυθμός συνέχισε να είναι το ίδιο καλός και στο δεύτερο μέρος, όμως ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες δεν καταγράφονταν με την ίδια συχνότητα σε σχέση με το πρώτο. Ο Γιάννου στο 58’ κατέγραψε την πρώτη αξιόλογη προσπάθεια εκατέρωθεν (χωρίς, ωστόσο, να είναι δα και πολύ μεγάλη ευκαιρία) και χρειάστηκε να περάσει πολλή ώρα μέχρι να καταγραφεί ξανά κάτι το αξιοσημείωτο.

Υπεροχή των γηπεδούχων
Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα η Λουντογκόρετς προσπάθησε να βάλει περισσότερη πίεση στην ΑΕΚ και μέσα σε ένα δίλεπτο βρήκε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, όμως ο Τόνιο και το δοκάρι του σταμάτησαν τις προσπάθειες των Μαρσελίνιο και Μότσι σε 74’ και 75’ αντίστοιχα. Οι παίκτες των «κιτρινοπράσινων» έδειξαν να δυσκολεύονται να κρατήσουν και να κυκλοφορήσουν αξιόλογα την μπάλα με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να ανανεώνουν τις επιθέσεις τους. Το μόνο που κατάφεραν, ωστόσο, ήταν να βρουν άλλες δύο καλές στιγμές στο 85’ και το 94’ με τον Καμπανιάρο και τον Σβιέρτσοκ αντίστοιχα (τις οποίες μπλόκαρε χωρίς μεγάλη δυσκολία ο Τόνιο), με αποτέλεσμα το 0-0 να μείνει αναλλοίωτο.

Συνθέσεις:

Λουντογκόρετς:Ρέναν, Σισίνιο, Νεντιάλκοβ, Μότσι, Νατάναελ, Ντιάκοβ (66’ Σάσα), Μαρσελίνιο, Καμπανιάρο, Γουάντερσον, Λουκόκι (86’ Πάουλο), Κεσέρου (76’ Σβίερτσοκ).

ΑΕΚ: Τόνιο, Ίγκορ, Καταλά, Γκονσάλες, Ιωάννου, Χέφελ, Γκαρσία, Ακοράν (81’ Φλοριάν), Ασούμπρε (71’ Τέτε), Τρισκόφσκι (87’ Κωνσταντίνου), Γιάννου.