Απόλλων-Άιντραχτ 2-3

Από: Stelios Pericleous

Ο Απόλλωνας Λεμεσού με αρκετά προβλήματα τραυματισμών, έκανε υπερπροσπάθεια στα τελευταία λεπτά του αγώνα και μπορούσε για περισσότερα. Συγκλονιστική προσπάθεια από τον Ζελάγια που σκόραρε για τη μείωση του 1-3 στο 72′ και στο τελικό 2-3 από την άσπρη βούλα στο 92′. Η Άιντραχτ ήταν το απόλυτο φαβορί και προηγήθηκε με 0-3 με τους Γιόβιτς (17′), Αλέρ (54′) και Γκατσίνοβιτς (58′). 

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Α’ Ημίχρονο:

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν πολύ δυνατά στην αναμέτρηση με πάθος και αρκετά φάουλ από την αρχή του αγώνα, δείγμα της μεγάλης ένταση που υπήρχε. Ο Απόλλωνας ήταν η ομάδα που προσπαθούσε να χτυπήσει στην κόντρα επίθεση και η Άιντραχτ να οργανωθεί για να απειλήσει. Στο 14’ ο Στεντέρα επιχείρησε ένα σουτ εκτός περιοχής με την μπάλα να περνά δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Κίσσα. Η Λεμεσιανή ομάδα συνέχισε να έχει μια πιο παθητική στάση και στο 17’ ο Γιόβιτς άνοιξε το σκορ με εύστοχο πλασέ μέσα από την περιοχή, μετά την κάθετη του Βίλεμ για το 0-1. Στη συνέχεια ο Απόλλωνας ανέβηκε, κέρδισε κάποια μέτρα ανακτώντας την κατοχή και είχε κάποιες προϋποθέσεις με τον Βασιλείου. Το πρώτο μέρος είχε λιγοστές ξεκάθαρες ευκαιρίες, με την Άιντραχτ δίκαια να έχει το προβάδισμα. Στο 37’ ο διαιτητής απέβαλε τον Σωφρόνη Αυγουστή, έπειτα από ένταση που προκλήθηκε σε φάουλ που προηγήθηκε από τον Στεντέρα. Ο παίκτης των Γερμανών που κιτρινίστηκε πλησίασε τον προπονητή του Απόλλωνα για να πάρει την μπάλα, ενώ το φάουλ ήταν κερδισμένο για τον Απόλλωνα και ακολούθησε ένταση. Στο 43’ ο Μάγκλιτσα είχε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει όταν βγήκε τετ-α-τετ με τον Τραπ, αλλά το πλασέ του ήταν πολύ κακό. Οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με του Γερμανούς να είναι μπροστά με 0-1.

Β΄Ημίχρονο:

Με την επανέναρξη του αγώνα στο 49’ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τον Γιόβιτς να γράψει το 0-2! Ο Σέρβος έφυγε στην πλάτη της άμυνας, αλλά δεν κατάφερε να βρει στόχο. Στο 50’ σημειώθηκε μια καλή στιγμή με τον Ζελάγια να μπαίνει στην περιοχή, να κάνει το σουτ αλλά τον Τράπ να μπλοκάρει την μπάλα. Στο 54’ η Άιντραχτ θα διπλασιάσει τα τέρματά της με το φοβερό σουτ με τη μια του Αλερ μετά την μπαλιά του Γκατσίνοβιτς! Μερικά λεπτά μετά και συγκεκριμένα στο 58’ ο Γκατσίνοβιτς θα κάνει το 0-3. Στο 73’ ο Απόλλωνας θα βρει τα ψυχικά αποθέματα να μειώσει στο 72’ με την καρφωτή κεφαλιά του Ζελάγια. Στο 76’ έπειτα από μια περίεργη φάση με τον Ζελάγια, που ενώ ήταν στο έδαφος βρίσκει δοκάρι. Ο Τραπ έμεινε και κοιτούσε απορημένος τη φάση αλλά τελικά μάζεψε την μπάλα. Στο 79’ σημειώθηκε μεγάλη στιγμή με τον Φαουπάλα να πιάνει μια κεφαλιά αλλά αυτή να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Τραπ. Στο 81’ ο Στεντέρα είδε την δεύτερη κίτρινη και εν τέλει την κόκκινη. Στο 90’ πραγματοποιήθηκε τεράστια απόκρουση από τον Τραπ στο γυριστό σουτ μέσα στην περιοχή από τον Ζελάγια. Η προσπάθεια του Απόλλωνα στα τελευταία λεπτά ήταν μεγάλη και λίγο έλειψε να κάνει τη ζημιά. Στο 92’ πήρε πέναλτι ο Ζελάγια και το εκτέλεσε εύστοχα για το 2-3. Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Συνθέσεις:

Απόλλων (Σωφρόνης Αυγουστή): Κίσσας, Ντιλάν, Χάμπος, Ρομπέρζ, Βασιλείου (Πέδρο 60′), Στυλιανού, Μάρκοβιτς, Σακέτι, Σαρδινέρο, Σκέμπρι (Φαουπάλα 68′), Μάγκλιτσα (Ζελάγια 46′)

**Στο 37′ του αγώνα αποβλήθηκε ο Αυγουστή από τον διαιτητή και στον πάγκο συνέχισε ο Περικλής Παπαπαναγή.

Άιντραχτ (Άντι Χούτερ): Τραπ, Ντικά, Φερνάντες, Γιόβιτς, Αλέρ (Ρέμπιτς 66′), Γκατσίνοβιτς, Βίλεμ, Άμπραχαμ, Χασέμπε, Στέντερα, Ντα Κόστα

Σκόρερ: Ζελάγια (72′) / Γιόβιτς (17′), Αλέρ (54′), Γκατσίνοβιτς (58′)

Κίτρινες: – / Στεντέρα, Ντικά

Κόκκινες: –

Διαιτητής: Τιάγκο Μάρτινς (Πορτογαλία)