ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ: Η συγκινητική στιγμή και τα δάκρυα χαράς του Παφίτη προπονητή

Από: Μαρίνα Σταύρου

Σήμερα στις μικρές κατηγορίες Πετόσφαιρας μια ομάδα της Πάφου, ο Α.Ο. Διόνυσος Έμπας έγραψε Ιστορία πετυχαίνοντας την πρώτη της νίκη από ιδρύσεως της Ακαδημίας στην κατηγορία Παγκορασίδων. 

Το πότε θα συνέβαινε αυτό ήταν καθαρά θέμα χρόνου αφού οι παίκτριες της ομάδας υπό τις οδηγίες του προπονητή τους Μάριου Καρεσίου έδειξαν ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο για να το πετύχουν.

Ο ίδιος ο προπονητής, παλαιός παίκτης του βόλεϊ και νυν αρχιτέκτονας της ομάδας των κοριτσιών του Διόνυσου μετά από τρία χρόνια σκληρής δουλειάς, κόπου, θυσίας και αυταπάρνησης, ξεκινώντας τότε με μόλις με 3-4 μωρά και δίχως καν τα προαπαιτούμενα όπως φιλέ του βόλεϊ μπορεί πλέον να αισθάνεται περήφανος ότι το νερό μπήκε στο αυλάκι.

Η ομάδα της Έμπας διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες αριθμητικά ακαδημίες κοριτσιών, ξεκίνησε να μαζεύει ροζ φύλλα αγώνα και σίγουρα όλο αυτό θα έχει και συνέχεια.

Όσοι γνωρίζουν, έστω λίγο, τον Καρεσίου ξέρουν πολύ καλά ότι πρόκειται για ένα άνθρωπο παθιασμένο με το βόλεϊ. Έναν άνθρωπο που υπηρέτησε και υπηρετεί τον αθλητισμό 30 χρόνια, από τότε που ο ίδιος “έχυνε λίτρα ιδρώτα” στο φιλέ μέχρι και σήμερα. Έναν νέο προπονητή που δίνει, ακόμη και από την τσέπη του αν χρειαστεί, για να βρίσκεται κοντά στο άθλημα και δεν είναι εκεί επειδή έχει οικονομικό όφελος ή αναμένει διθυραμβικά σχόλια από κανένα.

Σήμερα στην Κοκκινοτριμιθιά, απέναντι στην ομάδα του Ροτσίδη Μάμμαρι είναι λες και έφτασε το πλήρωμα του χρόνου.

Ο Μάριος, είτε διαφωνείς είτε συμφωνείς μαζί του, είτε τον πας με 1000 είτε τον αντιπαθείς, έδωσε διαπιστευτήρια και πήρε αυτό που δικαιούταν. Την νίκη. Μια νίκη η οποία συνοδεύτηκε με συγκίνηση, βουρκωμένα μάτια και σφιγμένες γροθιές. Μια νίκη που την ίδια ώρα που την αφιέρωνε στις αθλήτριές του και τις οικογένειές τους έδινε και συγχαρητήρια στην αντίπαλη ομάδα.

Αυτό είναι ο αθλητισμός. Υγεία, χαρά, συγκίνηση σε όλο της το μεγαλείο.

Μπράβο στον Μάριο, μπράβο στα κορίτσια και μπράβο σε όλους όσους αγωνίζονται ακόμη για τη φανέλα, την τιμή και την αξιοπρέπεια.

Το AthlitikaPress.com επίσημος υποστηρικτής και Χορηγός Επικοινωνίας της Ακαδημίας του Διόνυσου Έμπας εύχεται στον κ. Καρεσίου καλή συνέχεια και μόνο επιτυχίες.