Η Εθνική μας ισοφαρίστηκε (1-1) στο 87ο λεπτό από τη Σκοτία 

Από: Γιώργος Γεωργίου

Τρία λεπτά πριν από το φινάλε η Εθνική μας ομάδα των Παίδων έχασε τη νίκη σε ένα παιχνίδι που με την αγωνιστική της παρουσία άξιζε να επιβραβευτεί με τους τρεις βαθμούς.

Η Σκοτία στο 87ο λεπτό ισοφάρισε σε 1-1 και πλέον όλα θα κριθούν στο φινάλε της ερχόμενης Πέμπτης.

Οι διεθνείς μας πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση, δημιούργησαν τις ευκαρίες και θα μπορούσαν να πάρουν μια σπουδαία νίκη. Ωστόσο, και με τον ένα βαθμό στους δύο αγώνες υπάρχει ελπίδα για πρόκριση, αλλά με προϋποθέσεις.

Η Εθνική μας θα πρέπει απαραίτητα να νικήσει το Κόσσοβο και η Σκοτία να κερδίσει την Ελβετία και να την αφήσει στους τρεις βαθμούς.

Όπως είναι σήμερα διαμορφωμένο το σκηνικό στον όμιλο μας, όλα θα κριθούν στο συναρπαστικό φινάλε της Πέμτπης.

Το σημερινό παιχνίδι αφορούσε το πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής για τον πέμπτο όμιλο της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U17.

Ο Γιάννος Οκκάς σε σχέση με τον αγώνα της πρεμιέρας με την Ελβετία πραγματοποίησε πέντε αλλαγές και σήμερα στο αρχικό σχήμα συμπεριλήφθηκαν οι Πιτσιλλίδης, Σατσιάς, Ε. Ανδρέου, Γ. Χατζηγιάννη, Ε. Ανδρέου.

Μετά ο πρώτο δεκαπεντάλεπτο οι διεθνείς μας ανέλαβαν την πλήρη εδαφική υπεροχή και δημιούργησαν εξαιρετικές προϋποθέσεις για να ανοίξουν το σκορ.

Στο 16ο λεπτό ο Μακβόι ανέτρεψε τον Γεωργαλλίδη ενώ έμπαινε επικίνδυνα στα τετράγωνα της Σκοτίας και ο διαιτητής τον απέβαλε.

Σπουδαία ευκαιρία στο 19ο λεπτό όταν μετά από συνδυασμό Χατζηγιάννη – Μελαναρκίτη ο τελευταίος μπήκε στην περιοχή των Σκοτσέζων όμως το σουτ του έφυγε έξω.

Στο 24ο λεπτό μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ευάλλεγου Ανδρέου αποδέκτης της μπάλας έγινε ο Γεωργαλλίδης που έπιασε δυνατό σουτ αλλά έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Χέμφρει.

Στο 39ο λεπτό ο Κωνσταντίνος Γεωργαλλίδης μετά από εξαιρετική ενέργεια και φοβερή εκτέλεση άνοιξε το σκορ για την Εθνική μας, 1-0.

Στο 45ο λεπτό μετά από σέντρα του Ανδρέου και προσπάθεια του Χατζηγιάννη η μπάλα σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι της εστίας της Σκοτίας.

Στο 52’ η πρώτη μας καλή φάση στο δεύτερο ημίχρονο. Μετά από ενέργεια του Γεωργαλλίδη ο Ε. Ανδρέου έπιασε το σουτ που απέκρουσε σε κόρνερ αμυντικός της Σκοτίας.

Η ομάδα μας έλεγχε το παιχνίδι, προσπαθούσε η Σκοτία χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα και από την πλευρά μας κυνηγούσαμε υπομονετικά το δεύτερο γκολ.

Οι φιλοξενούμενοι τρία λεπτά πριν από το τέλος ισοφάρισαν με τον Φιορίνι. Στα υπόλοιπα λεπτά η ομάδα μας πίεσε για το δεύτερο γκολ αλλά δυστυχώς διατηρήθηκε το 1-1.

Κύπρος: Α. Χατζηγαβριήλ, Γ. Πιτσιλλίδης (78’ Ν. Κωνσταντίνου), Η. Χριστοδούλου, Λ. Καλογήρου, Ε. Ανδρέου, Χ. Μελανακρίτης (63’ Γαβριήλ), Χ. Χαραλάμπους (52’ Κουμπαρής), Κ. Γεωργαλλίδης (78’ Στ. Ανδρέου), Ε. Αντωνίου, Γ. Σατσιάς, Γ. Χατζηγιάννης (52’ Βενιζέλος).

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου μας το Κόσσοβο νίκησε με 1-0 την Ελβετία.

Το φινάλε είναι προγραμματισμένο την ερχόμενη Πέμπτη με τους αγώνες Κύπρος – Κόσσοβο και Ελβετία – Σκοτία.

Βαθμολογία: Σκοτία 4, Ελβετία 3, Κόσσοβο 3, Κύπρος 1