«Ντου» της αστυνομίας και συλλήψεις για τα χιλιάδες πλαστά εισιτήρια στο Μπαρτσελόνα-Ρεάλ

Από: Stelios Pericleous

Επιχείρηση «Duarte» στην Ισπανία λίγα 24ωρα πριν το πρώτο Clasico της φετινής σεζόν, με την αστυνομία να προβαίνει σε συλλήψεις δέκα ατόμων για την υπόθεση της 6ης Μαΐου 2018, όπου εντοπίστηκαν 2.822 πλαστά εισιτήρια τα οποία έκαναν την εμφάνισή τους έξω από το “Καμπ Νόου” πριν τον αγώνα πρωταθλήματος της Μπαρτσελόνα με την Ρεάλ Μαδρίτης.

Όπως έγινε γνωστό, εννέα συνολικά επιχειρήσεις με έδρα την Μπαρτσελόνα κρύβονταν πίσω από αυτά τα πλαστά εισιτήρια που τους απέφεραν συνολικά 1.500.000 ευρώ (χρησιμοποιούσαν τον κωδικό των κανονικών εισιτηρίων για να φτιάξουν τα πλαστά), με την αστυνομία να έχει στα χέρια της στοιχεία που αποδεικνύουν πως αυτές οι εταιρίες, έβρισκαν τα εισιτήρια προσεγγίζοντας χορηγούς των «μπλαουγκράνα» που είχαν στην κατοχή τους εισιτήρια.

Το αποτέλεσμα ήταν κοντά στα 3.000 άτομα να πέσουν θύματα απάτης και να μην μπορέσουν να μπουν στο γήπεδο τον περασμένο Μάιο για να δουν διά ζώσης το μεγάλο ντέρμπι, με τον εισαγγελέα από την πλευρά του να καλείται τώρα να διερευνήσει αν υπάρχει σύνδεση μεταξύ των εταιριών αυτών και των χορηγών της “Μπάρσα” για να αποδώσει και αλλού ποινικές ευθύνες.

Σημειώνεται πως μετά από εκείνο το περισταστικό που προκάλεσε ζημιά 1.500.000 ευρώ στο σύλλογο, η Μπαρτσελόνα τιμώρησε κάποιους εκ των χορηγών που έδιναν τις κάρτες τους και απέβαλε μάλιστα 33 από αυτούς από το γήπεδο.

Το αποτέλεσμα ήταν να βρεθούν 525 άτομα που κινήθηκαν νομικά κατά του συλλόγου για την τιμωρία που τους επιβλήθηκε, με το δικαστήριο να μην έχει εκδώσει απόφαση ακόμα για το ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο…