Αλκή-ΑΠΟΕΛ 2-4: Διπλό με χίλια…ζόρια

Από: Stelios Pericleous

Από τον παράδεισο στην κόλαση και το αντίθετο. Αυτό ήταν το δρομολόγιο του ΑΠΟΕΛ στο παιγνίδι με την Αλκή. Ένα ματς το οποίο οι «γαλαζοκίτρινοι» έδειξαν πως θα καθάριζαν σχετικά νωρίς, λίγο έλειψε να χάσουν βαθμούς. Η ομάδα του Τραμετσάνι βρέηθκε να προηγείται στο 48΄ με 2-0, αλλά η Αλκή με αντεπίθεση διαρκείας έφερε το ματς στα ίσα στο 78ο λεπτό και χρειάστηκε μια εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μοράις στο 88΄ για να πάρει το ξανά το προβάδισμα. Εν τέλει ο Νατέλ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα στο 95΄ έπειτα από ασίστ του Τάμαρι και διαμόρφωσε το τελικό 4-2.

Ο ΑΠΟΕΛ προσπάθησε αλλά δεν είχε και πάλι την αναμενόμενη εικόνα σε επίθεση και άμυνα. Ακόμα και όταν πήρε το καθαρό προβάδισμα δεν είχε την ψυχραιμία και το καθαρό μυαλό για να διαχειριστεί σωστά το ματς, με αποτέλεσμα η Αλκή να του βάλει δύσκολα.

Λίγα πράγματα στο πρώτο ημίχρονο από τις δύο ομάδες. Ο ΑΠΟΕΛ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας (65%), ωστόσο δεν ήταν δημιουργικός. Η Αλκή προσαρμόστηκε νωρίς στο αμυντικογενή πλάνο που ετοίμασε ο Σακκάς και προσπαθώντας πρώτιστα να περιορίσει τον Τάμαρι, κατάφερε να αφήσει σε μεγάλα διαστήματα μακριά από την εστία του Παναγή τους μεσοεπιθετικούς του ΑΠΟΕΛ.
Οι «γαλαζοκίτρινοι» είχαν την πρώτη τους ευκαιρία στο 15΄ από λάθος του τερματοφύλακα  λίγο έλειψε να βρεθούν μπροστά στο σκορ, είχαν δοκάρι με τον Ζαχίντ στο 41΄ ενώ ο ίδιος παίκτης είχε στο επόμενο λεπτό ακόμα μια καλή στιγμή με σουτ μέσα από την περιοχή. Ο ΑΠΟΕΛ συνέχισε την πίεση στο φινάλε του πρώτου μέρους και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στην τελευταία φάση έπειτα από εντυπωσιακό σλάλομ του Τάμαρι ο οποίος ντρίμπλαρε τρεις αντιπάλους και παρά την απόκρουση του Παναγή στο πλασέ του, πήρε το ριμπάουντ και με κεφαλιά έκανε το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΑΠΟΕΛ βρήκε το γρήγορο γκολ που θα απλοποιούσε τα πράγματα αλλά δεν το εκμεταλλεύτηκε. Ο Ρέζα με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 2-0, αλλά η Αλκή δεν τα έβαλε κάτω. Εκμεταλλευόμενη την οπισθοχώρηση των «γαλαζοκιτρίνων» κέρδισε μέτρα και αφού πρώτα δημιούργησε τις προϋποθέσεις για γκολ, κατάφερε να μειώσει σε 1-2 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σταύρου. Το γκολ έδωσε ψυχολογία τους γηπεδούχους οι οποίοι όσο περνούσε η ώρα έβγαζαν περισσότερους παίκτες στην επίθεση. Στο 75΄ η Αλκή έχασε κλασική ευκαιρία με τον Ρόμο να κάνει καλή επέμβαση, αλλά δύο λεπτά αργότερα ο Βενεζουελανός τερματοφύλακας έκανε την γκάφα του αγώνα, δίνοντας έτοιμο γκολ στον Μπελαμειρί που προ κενής εστίας ισοφάρισε σε 2-2. Ήταν μια μακρινή μπαλιά προς την περιοχή του ΑΠΟΕΛ, ο Ρόμο βγήκε στα όρια της περιοχής του, άφησε όμως την μπάλα να κυλήσει και ο επιθετικός της Αλκής την έσπρωξε στα δίχτυα.
Στα τελευταία δέκα λεπτά ο ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να πετύχει τρίτο γκολ και στο 88΄ ο Νατέλ σε μια πλαγιοκόπηση από αριστερά κέρδισε πέναλτι από αντικανονικό μαρκάρισμα του Σερφά. Ο Μοράις ανέλαβε την εκτέλεση και ήταν ψύχραιμος σκοράροντας το νικητήρο γκολ.
Αλκή (Κώστας Σακκάς): Παναγή, Χαραλάμπους, Σερφά, Καντάτσια, Κάρλος(78’Βασιλείου), Μπελαμεϊρί, Σπόλιαριτς, Χριστοφή, Ακόστα, Φλόρες.

ΑΠΟΕΛ (Πάολο Τραμετσάνι): Ρομό, Βούρος, Μερκής, Καρλάο, Καζού, Μοράις, Αρτυματάς(75′ Ντε Βινσέντι), Σόουζα(81′ Ντελατόρε), Τάμαρι, Ζαχίντ(62′ Νατέλ), Ρέζα.

Διαιτητής: Νικολάου Γιώργος

Σκόρερ: 54′ Σταύρου, 77’Μπελαμεϊρί/45′ Τάμαρι, 48′ Ρέζα, 90′ Μοράϊς, 95′ Νατέλ

Κίτρινες: 22′ Σταύρου 54′ Μαρτίνος, 70′ Χαράντ, 87′ Παναγή/17′ Καρλάο, 52′ Μερκής,87′ Ντελατόρε