Αποσύρθηκε ο θρύλος του Futsal, ο Φαλκάο

Από: Stelios Pericleous

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο Φαλκάο ανακοίνωσε την απόφασή του να ολοκληρώσει την σπουδαία καριέρα του στο Futsal.

Ο 41χρονος Βραζιλιάνος αναδείχθηκε καλύτερος παίκτης του κόσμου 4 φορές (2004, 2006, 2011 and 2012), ήταν διεθνής με την Βραζιλία από το 1998 μέχρι το 2006 και κατάφερε να κατακτήσει μια σειρά από τίτλους.

Στην ανάρτησή του, ο Φαλκάο σημειώνει τα εξής:

“Ήρθε το τέλος, πήρα την απόφαση. Είναι η στιγμή που δεν ήθελα να φτάσει, η στιγμή του αποχαιρετισμού. Την Κυριακή, στο Βραζιλία – Παραγουάη θα δώω το τελευταίο μου επίσημο ματς. Θα κάνω και μια ανεπίσημη εμφάνιση στο Σάο Πάουλο του χρόνου. Θα τραγουδήσω τον εθνικό ύμνο για 258η φορά και θα προσπαθήσω να φτάσω τα 400 γκολ με το εθνόσημο. Θα σταματήσω με την πεποίθηση πως έκανα το καλύτερο δυνατό αυτά τα 20 χρόνια.

Πανηγύρισα πολλές μεγάλες νίκες. Έκλαψα και υπέφερα με τις λίγες ήττες. όμως ξέρω ότι έκανα ό,τι μπορούσα. Η προσωπική και η επαγγελματική μου ζωή παίρνουν άλλες κατευθύνσεις. Ο πόνος φθάνει, το σώμα κατηγορεί και δεν μπορώ πλέον να προσφέρω ό,τι προσέφερα όλα αυτά τα χρόνια. Σας ευχαριστώ όλους όσους ήσασταν δίπλα μου. Αθλητές, προπονητές, μέλη προπονητικού επιτελείου. Ήταν όμορφο, ήταν απολαυστικό, ήταν φανταστικό.

Φίλαθλοι, σας ευχαριστώ. Γράφω αυτή τη στιγμή, με τα δάκρυα να τρέχουν από τα μάτια μου!”