ΠΑΟΚ-Βίντι 0-2: Κατώτερος των περιστάσεων

Από: Stelios Pericleous

Ο ΠΑΟΚ έμπλεξε την υπόθεση πρόκριση με την ήττα από τη Βίντι μέσα στην Τούμπα με 2-0. Κάκιστος ο εκ των πρωτοπόρων της Super League, είχε ένα τραγικό πρώτο μέρος, με μια σύνθεση που είχε πέντε αλλαγές σε σύγκριση με το ματς του «Κλεάνθης Βικελίδης», αλλά εμφανίστηκε άνευρος και χωρίς δυνάμεις, αλλά και φαντασία.

Γκολ από πλάγιο δέχτηκε ο Δικέφαλος του Βορρά, σε μια φάση που ο Κρέσπο έκανε σοβαρό σφάλμα, δεν εκτίμησε πως ο Νεγκό θα τον προλάβει και ο Χούσζτι έκανε το 0-1 στο 12’. Χωρίς καθαρή ευκαιρία στο α’ μέρος ο Δικέφαλος του Βορρά δέχτηκε και το 0-2 στο τέλος του πρώτου μέρους από κεφαλιά του Στοπίρα με κεφαλιά. Λίγες φάσεις στην επανάληψη με τον Βαρέλα σε δύο περιπτώσεις 73’ και 75’ και έχασε, ισοβαθμώντας πλέον με τους Ούγγρους και τους Λευκορώσους της Μπάτε.

Το ματς

O ΠΑΟΚ ξεκίνησε με 4-2-3-1 και τους Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, τον Μάτος δεξιά και τον Τόσκα αριστερά, το γνώριμο κεντρικό αμυντικό δίδυμο, με τους Βαρέλα και Κρέσπο, τον Κάνιας με τον Σάκχοφ στη μεσαία γραμμή, τον Πέλκα στον άξονα, με τους Ελ Καντουρί και Λημνιό στα άκρα και τον Καρέλη στην κορυφή, ενώ οι Ούγγροι, παρά το γράφημα για 5-3-2, έμοιαζε να παίζουν περισσότερο με 4-4-1-1.

Ο Δικέφαλος του Βορρά προσπάθησε να μπει δυνατά, χωρίς όμως ν’ απειλήσει, πέρα από μια κεφαλιά του Κρέσπο που έφυγε πάνω από την εστία στο 6’. Στο 12’ όμως ο στόπερ του ΠΑΟΚ από εκτέλεση πλαγίου άουτ από δεξιά, έκανε μια τραγική εκτίμηση, δίνοντας τη δυνατότητα στον Νεγκό να προλάβει την μπάλα πριν βγει άουτ, να τη γυρίσει και ο Χούσζτι από κοντά με προβολή άνοιξε το σκορ για το 0-1 της Βίντι.

Από εκεί και μετά ο ΠΑΟΚ είχε συντριπτικά την κατοχή στο παιχνίδι, όμως οι Ούγγροι καλά οργανωμένοι πίσω κατάφεραν όχι μόνο ν’ ανακόψουν με ευκολία τις περισσότερες πλαγιοκοπήσεις των παικτών του Δικεφάλου, αλλά με τον έμπειρο Μιλάνοφ να βγάζουν σωστά την μπάλα μπροστά στις αντεπιθέσεις, ενώ από την άλλη ειδικά ανάμεσα στον Τόσκα και τον Κρέσπο υπήρχαν αρκετά προβλήματα.
Στο 30’ σε έναν από τους ελάχιστους καλούς συνδυασμούς των γηπεδούχων, ο Καρέλης έπαιξε στον Λημνιό που έκανε σέντρα, αλλά ο Φιόλα πρόλαβε να κοντράρει την μπάλα πάνω στον Ελ Καντουρί για να φύγει η μπάλα έξω.

Το δεύτερο χτύπημα για τον ΠΑΟΚ ήρθε λίγο πριν από το τέλος του ημιχρόνου. Οι Ούγγροι έπαιξαν με πάσα το κόρνερ, ο Χούσζτι από εκτελεστής έγινε δημιουργός, αφού έβγαλε την σέντρα από αριστερά και ο Στοπίρα με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 0-2.

Με την έναρξη του β’ μέρους ο Λουτσέσκου, έριξε στο ματς τον Ουάρντα αντί του Λημνιού, ενώ στο 52’ με την είσοδο του Πρίγιοβιτς αντί του Σάκχοφ, ο Λουτσέσκου γύρισε το σύστημα σε 4-4-2 με τους Ελ Καντουρί και Κάνιας στα χαφ και τον Πρίγιοβιτς με τον Καρέλη να παίζουν δίδυμο μπροστά. Ο Λουτσέσκου, έχοντας δει πως ούτε το 4-4-2 του έφερε κάτι, με τους δύο επιθετικούς, έριξε και τον Μπίσεσβαρ αντί του Καρέλη στο 66’.

Ο Ουάρντα ήρθε στα αριστερά. Μετά το 70’ ο ΠΑΟΚ με τον Βαρέλα στο 73’ με σουτ που απέκρουσε ο Κόβατσικ και στο 75’ σε κεφαλιά του ίδιου μετά από εκτέλεση του Μπίσεσβαρ απείλησε την ουγγρική εστία, αλλά έχασε την ευκαιρία. Στο 79’ ο Ουάρντα, απείλησε με κεφαλιά πάλι από εκτέλεση του Μπίσεσβαρ η μπάλα έξω.Στο 86’ ο Πασχαλάκης σταμάτησε σωτήρια τον Χότζιτς από το 0-3, με εξαιρετική επέμβαση, μετά την εξαιρετική πάσα του Κόβατς. Ο Κόβατσικ στο 90+3′ σταμάτησε και την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπίσεσβαρ για να κρατήσει ανέπαφη την εστία του.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Βαρέλα, Σάκχοφ (52’ Πρίγιοβιτς), Κάνιας, Πέλκας, Λημνιός (46’ Ουάρντα), Ελ Καντουρί, Καρέλης (66’ Μπίσεσβαρ)

Βίντι: Κόβασιτς, Βινίσιους, Φιόλα, Χάτζιτς, Χούσζτι (73’ Κόβατς), Νέγκο, Πατκάι, Στοπίρα, Γιουχάς, Σκέποβιτς (65’ Χότζιτς), Μιλάνοφ (79’ Νικόλοφ)