Άιντραχτ – Απόλλων 2-0: Ήταν ανώτεροι οι Γερμανοί

Από: Stelios Pericleous

Με το κεφάλι ψηλά έφυγε ο Απόλλωνας απ’ τη Γερμανία παρά το γεγονός πως έχασε απ’ την Άιντραχτ με 2-0. Οι Γερμανοί είχαν τον έλεγχο του αγώνα σχεδόν σε όλη τη διάρκεια και η διαφορά των δυο ομάδων φάνηκε στο γήπεδο. Πέραν όμως αυτού ο Απόλλωνας θα μπορούσε να μειώσει στο σκορ στο 80’ του αγώνα όταν έχασε σπουδαία τριπλή ευκαιρία. Το πρώτο τέρμα των Γερμανών ήρθε μετά από λάθος του Βάλε σε σουτ του Κόστιτς, ενώ το 2-0 σημείωσε ο Αλέρ με κεφαλιά.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Α’ ημίχρονο

Δυνατά μπήκαν στο παιχνίδι οι Γερμανοί οι οποίοι ήθελαν από νωρίς να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Μόλις στο 3’ ο Αλέρ έχασε καλή ευκαιρία με κεφαλιά η οποία έφυγα πάνω απ’ την εστία του Βάλε. Στο 10’ και πάλι απείλησαν οι Γερμανοί με τον Εντικά ο οποίος με το κεφάλι δεν κατάφερε να σημαδέψει την εστία. Τρία λεπτά αργότερα ο Κόστιτς εκτέλεσε ένα φάουλ από αρκετή απόσταση με τον Βάλε να μπλοκάρει σταθερά. Στο ίδιο λεπτό όμως οι Γερμανοί κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ, όταν ο Κόστιτς επιχείρησε ένα αδύνατο σουτ από αρκετή απόσταση, ο Βάλε έχασε τη μπάλα μέσα απ’ τα χέρια του και αυτή κατέληξε στα δίχτυα. Στο 28’ ο Χασέμπε έκανε το λάθος και ο Καραγιόλ έτρεξε να το εκμεταλλευτεί για να φύγει σε τετ α τετ, με τον Ρόνοφ όμως να διώχνει προ του ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα. Οι Γερμανοί πατούσαν στον αγώνα και έψαχναν και το δεύτερο τέρμα με ηρεμία και υπομονή στο παιχνίδι τους. Στο 32’ ο Αλέρ νίκησε στον αέρα τους αμυντικούς του Απόλλωνα, και έγραψε με το κεφάλι το 2-0. Μάλιστα στο 35’ ο Γκατσίνοβιτς έχασε σπουδαία ευκαιρία, καθώς το πλασέ του πέρασε απ’ τον Βάλε, όμως ο Ρομπέρζ έδιωξε πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα. Στο 43’ ο Ρέμπιτς έδωσε στον Αλέρ ο οποίος ήταν στο ύψος του πέναλτι, έστρωσε τη μπάλα στον Ντε Γκουζμάν, αυτός έκανε το σουτ, με τη μπάλα να φεύγει έξω. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Β’ ημίχρονο

Και στο δεύτερο ημίχρονο οι Γερμανοί ξεκίνησαν δυνατά. Στο 49’ ο Ρέμπιτς βρήκε με τακουνάκι τον Αλέρ, ο οποίος έκανε το σουτ με τον Βάλε να του λέει όχι. Δυο λεπτά αργότερα ο Γκατσίνοβιτς επιχείρησε ένα πλασέ απ’ το ύψος της περιοχής με τον Βάλε όμως να μπλοκάρει σταθερά. Στο 56’ ο Απόλλωνας έχασε μια καλή ευκαιρία, όταν ο Βασιλείου έκανε τη μπαλιά από αριστερά, ο Σκέμπρι την κεφαλιά, με τη μπάλα να φεύγει λίγο πάνω απ’ τα δοκάρια της Άιντραχτ. Τρία λεπτά αργότερα ο Άμπραχαμ κέρδισε μια κεφαλιά μετά από κόρνερ, όμως η μπάλα δεν πήρε κατεύθυνση προς την εστία. Στο 62’ ο Ντε Γκούζμαν εκτέλεσε ένα κόρνερ με τον Βίλεμ να κάνει την προβολή όμως να μην βρίσκει εστία. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ντε Γκουζμάν επιχείρησε ένα δυνατό σουτ, το οποίο όμως πέρασε έξω. Στο 80’ ο Απόλλωνας έχασε τεράστια τριπλή ευκαιρία. Αρχικά ο Πέδρο έκανε τη μπαλιά η οποία πήρε περίεργη τροχιά και σταμάτησε στο δοκάρι της Άιντραχτν, με τον Παπουλή στη συνέχεια να σημαδεύει εκ νέου το δοκάρι, και στην πορεία ο Ζελάγια να πλασάρει σωστά όμως ο Ρους έδιωξε στην γραμμή. Οι Γερμανοί από εκεί και πέρα ξύπνησαν και κράτησαν έξυπνα τη μπάλα, ενώ απείλησαν δυο φορές με σουτ του Γιόβιτς τα οποία έφυγαν εκτός εστίας.

 

ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

Άιντραχτ (Χούτερ): Ρόνοφ, Εντικά, Ρέμπιτς, Φερνάντες, Ντε Γκουζμάν, Αλέρ, Κόστιτς, Γκαστίνοβιτς, Άμπραχαμ, Χασέμπε, Ντα Κόστα

Απόλλων (Αυγουστή): Βάλε, Πέδρο, Βασιλείου, Ρομπέρζ, Κυριάκου, Σακέτι, Μάρκοβιτς, Παπουλής, Μάγκλιτσα, Περέιρα, Καραγιόλ

Σκόρερς: Κόστιτς (13′), Αλέρ (32′) / –

Κίτρινες Κάρτες: Κόστιτς / Σακέτι

Κόκκινες Κάρτες: – / –