ΑΠΟΕΛ-ΑΕΛ 0-0: Πάθος, ένταση και μοιρασιά (VIDEO)

Από: Stelios Pericleous

ΑΠΟΕΛ και ΑΕΛ έμειναν στο 0-0 σε έναν αγώνα γεμάτο πάθος, ένταση αλλά χωρίς τέρματα με τους «γαλαζοκίτρινους» της Λεμεσού να ξεκινούν καλύτερα τον αγώνα, αλλά τη σκυτάλη να παίρνουν στην πορεία οι γηπεδούχοι. Ο ΑΠΟΕΛ με την πρώτη του ισοπαλία στο πρωτάθλημα πήγε στους 10 βαθμούς και παραμένει χωρίς νίκη στο ΓΣΠ και την τρίτη θέση με αγώνα λιγότερο. Αντίστοιχα, η ΑΕΛ πάει στους 16 βαθμούς και είναι μόνη πρώτη. Αυτή ήταν η πρώτη της ισοπαλία μετά από πέντε αγώνες πρωταθλήματος.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ

 

Α’ Ημίχρονο:

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά στον αγώνα με τις δυο ομάδες να θέλουν να κερδίσουν χώρους και να επιβάλουν τον ρυθμό τους. Η ΑΕΛ στη συνέχεια έδειξε να πατά καλύτερα επιχειρώντας μερικά μακρινά σουτ εκμεταλλευόμενη τα λάθη της άμυνας του ΑΠΟΕΛ, χωρίς όμως να κερδίσει κάτι. Καλύτερη στιγμή για την Λεμεσιανή ομάδα εκείνη στο 10’ όταν μετά από λανθασμένη ενέργεια στην άμυνα του ΑΠΟΕΛ, ο Ντα Σίλβα έφυγε μόνος προς το τέρμα αλλά έκανε βεβιασμένα ένα κακό συρτό σουτ κι ενώ ο Ρομό ήταν εκτός εστίας! Στο 19’ ο ΑΠΟΕΛ σημείωσε την πρώτη καλή στιγμή του στον αγώνα. Από την εκτέλεση φάουλ που κέρδισαν οι «γαλαζοκίτρινοι» από πλάγια αριστερή θέση, η μπάλα πέρασε παράλληλα και ο Αλ Τάμαρι δεν κατάφερε από πλάγια θέση να σκοράρει. Έκανε ένα αδύναμο πλασέ στην κλειστή γωνία του Πρότσεκ με τον δεύτερο να αποκρούει. Στο 44’ έγινε δυνατό σουτ από τον Καζού μέσα από την περιοχή, οι αμυντικοί της ΑΕΛ έβαλαν κόντρα με τα σώματα και η μπάλα απομακρύνθηκε. Γενικότερα, στον αγώνα ήταν ευδιάκριτη η ένταση και το πάθος των παικτών και των δυο ομάδων με την ΑΕΛ να ξεκινά καλύτερα τον αγώνα και τον ΑΠΟΕΛ να ισορροπεί και να είναι καλύτερος στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0 και χωρίς να έχουν καταγράψει κάποια κλασική ευκαιρία για γκολ.

Β’ Ημίχρονο:

Οι δυο ομάδες μπήκαν δυνατά στον αγώνα και συνέχισαν στο ίδιο τέμπο με το πρώτο μέρος. Στο 50’ ο Αλωνεύτης επιχείρησε ένα πλασέ μέσα από την περιοχή, εύκολα θα μπλοκάρει ο Πρότσεκ. Μετά το 59’ ο ΑΠΟΕΛ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος απειλώντας κατά ριπάς την εστία της ΑΕΛ. Στο 59’ ο Ρέζα έκανε ένα δυνατό σουτ από πολύ δύσκολη πλάγια θέση, ο Πρότσεκ φώναξε παρών! Στο 61’ χάθηκε τεράστια ευκαιρία με τον Αλ-Τάμαρι να κάνει το δυνατό τεχνικό σουτ στο παραθυράκι της εστίας της ΑΕΛ και τον Πρότσεκ να αποκρούει σε κόρνερ με δυσκολία. Στο 63’ νέα μεγάλη στιγμή με τον Καρλάο να σουτάρει από καλό σημείο, αλλά να στέλνει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Στο 65’ ο Αλ-Τάμαρι μπήκε στην περιοχή, κλείστηκε και γύρισε στον Σόουζα που σούταρε αλλά ανακόπηκε στα σώματα των αμυντικών της ΑΕΛ. Στο 67’ η ΑΕΛ ζήτησε πέναλτι με έντονο τρόπο, ωστόσο η φάση δεν ξεκαθαρίζει. Στο 71’ η ΑΕΛ απάντησε στο επιθετικό ΑΠΟΕΛ με ένα σουτ μακρινό του Μπενίτεθ, με την μπάλα να καταλήγει έξω. Στο 82’ ο Ζαχίντ κάνει μια επέλαση, βγάζει την παράλληλη μπαλιά στην περιοχή αλλά κανείς δεν μπορεί να την σπρώξει στα δίχτυα και έτσι παραμένει το 0-0. Στο τέλος οι δυο ομάδες παρότι πίεζαν δεν κατάφεραν να σκοράρουν και συμβιβάστηκαν στην λευκή ισοπαλία.

ΚΟΟΥΤΣΑΡΙΣΜΑ:

Πάολο Τραμετσάνι (ΑΠΟΕΛ): Ο Ιταλός κόουτς δεν έκανε καθόλου σχεδόν αλλαγές στην ομάδα όπως την παρέλαβε από τον Γιώργο Κωστή. Μοναδική αλλαγή ο Αρτυματάς στη θέση του Ζαχίντ στο γνωστό σύστημα 4-2-3-1. Ο ΑΠΟΕΛ έδειξε να οργανώνεται καλύτερα και να δημιουργεί προϋποθέσεις από τις πτέρυγες προς τα τελευταία στάδια του πρώτου ημιχρόνου και στο μεγαλύτερο διάστημα στο δεύτερο μέρος. Στο τέλος του αγώνα ο Ιταλός απέσυρε τον μοναδικό επιθετικό του ΑΠΟΕΛ, Ρέζα αντικαθιστώντας τον με τον Νατέλ!

Ντούσαν Κέρκεζ (ΑΕΛ): Ο Ντούσαν Κέρκεζ έδωσε φανέλα βασικού στον Ανδρέα Μακρή για την κορυφή της επίθεσης. Νταβόρ και Γκαστανιάγα ήταν στο κέντρο με τους Τόρες και Γουήλερ στα φτερά σε ένα σύστημα 4-2-3-1. Η ΑΕΛ έκανε το παιχνίδι της όπως το προετοίμαζε και τελικά μπορεί να είναι ευχαριστημένη από το βαθμό της ισοπαλίας.

 

Συνθέσεις:

ΑΠΟΕΛ (Τραμετσάνι): Ρομό, Βούρος, Μερκής, Καρλάο, Καζού, Τάμαρι, Μόραις, Αρτυματάς, Αλωνεύτης (Ζαχίντ 73′), Σόουζα, Ρέζα (Νατέλ 83′)

ΑΕΛ (Κέρκεζ): Πρότσεκ, Τεϊξέιρα, Γκαστανιάγκα, Αβραάμ (Μπενίτεθ 69′), Ζντραβκόσκι, Ντα Σίλβα (Ντόσα 90′), Λαφράνς, Μακρής (Χουράδο 84′), Τόρες, Γουήλερ, Τεϊσέιρα

Σκόρερ: –

Κίτρινες: Καζού / Τεϊξέιρα, Λαφράνς, Νταβόρ

Κόκκινες: –

Διαιτησία: Λούκας Σωτηρίου

 

Δείτε τις φάσεις του αγώνα: