Σλοβενία-Κύπρος 1-1

Από: Stelios Pericleous

Το παρθενικό τέρμα του Φώτη Παπουλή με το εθνόσημο στο στήθος, δεν αρκούσε για την Κύπρο προκειμένου να φύγει με το διπλό από τη Σλοβενία και να διαγράψει τις εφτά διαδοχικές εκτός έδρας ήττες (φιλικές και επίσημες). Η Εθνική μας πάλεψε, άντεξε για μεγάλο διάστημα στην πίεση του αντιπάλου, όμως, λύγισε στο 83ο λεπτό και δέχθηκε την ισοφάριση. Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα έπαιξε η αποβολή του Κάστανου, ο οποίος στο 67’ άφησε την Εθνική μας… εκτεθειμένη. Αποβλήθηκε και ο Δημητρίου στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων. Με 10 ολοκλήρωσαν τον αγώνα και οι γηπεδούχοι λόγω αποβολής του Ίλισιτς στο 90′. Η Κύπρος έμεινε στην 3η θέση με τέσσερεις βαθμούς, πέντε πίσω από τη Νορβηγία και τη Βουλγαρία που ισοβαθμούν στην κορυφή.

Οι Σλοβένοι τις ευκαιρίες, η Κύπρος το τέρμα

Ο τίτλος αποτυπώνει σχεδόν απόλυτα την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου. Οι Σλοβένοι μπήκαν δυνατά, δημιούργησαν και έχασαν καλές ευκαιρίες, με πιο κλασική εκείνη του Ίλισιτς στο 19ο λεπτό, όμως, ήταν οι διεθνείς μας που βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα.

Συγκεκριμένα στο 37ο λεπτό και στην πρώτη μας καλή φάση, ο Φώτης Παπουλής πέτυχε το παρθενικό του τέρμα με το εθνόσημο στο στήθος. Ο επιθετικός του Απόλλωνα έφυγε πίσω από την άμυνα των Σλοβένων, είπε «ευχαριστώ» στην εξαιρετική προσπάθεια και στην τέλεια πάσα του Μαργκάσα και με υποδειγματικό πλασέ έστειλε την μπάλα να αναπαυτεί στα δίχτυα του Μπέλετς.

Η απάντηση των Σλοβένων ήρθε τρία λεπτά μετά και πάλι από τον Ίλισιτς, όμως, η απευθείας εκτέλεση φάουλ, πέρασε λίγο έξω.

Παρόμοιο το σκηνικό

Παρόμοιο ήταν το σκηνικό και στην επανάληψη. Οι γηπεδούχοι ήταν πολύ καλύτεροι, υποχρέωσαν την Εθνική μας σε παθητικό κυρίως ρόλο και προσπαθούσαν για την ισοφάριση. Δεν έχασαν την κραυγαλέα ευκαιρία, όμως, ήταν επικίνδυνοι. Τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερα από το 67’ και εντεύθεν, αφού η Κύπρος έμεινε με 10 ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Γρηγόρη Κάστανου (2η κίτρινη).

Για μεγάλο χρονικό διάστημα το αριθμητικό μειονέκτημα δεν φάνηκε, αφού οι διεθνείς μας με σωστό πλάνο κρατούσαν μακριά τον αντίπαλο από την περιοχή του Παναγή. Ωστόσο στο 83ο λεπτό, οι γηπεδούχοι συνεργάστηκαν πολύ καλά και ο Σκούπιτς  με κοντινό σουτ στην κίνηση ισοφάρισε.