Απόλλων-Μαρσέιγ 2-2

Από: Stelios Pericleous

Ένας Απόλλων για μεγάλα πράγματα κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 παρά το γεγονός ότι μέχρι το 74′ ήταν πίσω στο σκορ με 0-2! Είχε Μάρκοβιτς στο 74′ για τη μείωση του σκορ σε 1-2 και Ζελάγια στο φινάλε για το 2-2. Από πλευράς Μαρσέιγ ο Παγιέ άνοιξε το σκορ στο 50′ και ο Λουίζ Γκουστάβο στο 68′ έκανε προσωρινά το 0-2. Στο 67′ ο Απόλλωνας έχασε και δοκάρι με τον Μάγκλιτσα. Αυτός ήταν ο πρώτος βαθμός του Απόλλωνα στο φετινό θεσμό στους ομίλους.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Α’ Ημίχρονο:

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Η Μαρσέιγ έδειξε διάθεση να επιβάλει το ρυθμό της. Ο Απόλλων μπήκε λίγο μουδιασμένα. Στο 2’ σημειώθηκε η πρώτη καλή στιγμή για τους Γάλλους. Ο Μήτρογλου έπιασε την κεφαλιά, αλλά την έστειλε απελπιστικά έξω. Έπειτα, ο Απόλλωνας άρχισε να βρίσκει σιγά-σιγά τα πατήματά του και να κυκλοφορεί και αυτός την μπάλα. Στο 22’ η Μαρσέιγ θα χάσει καλή φάση από εκτέλεση κόρνερ. Ο Βάλε θα βγάλει την απόκρουση με το ένα χέρι στο σουτ του Στρόοτμαν! Η Μαρσέιγ ήταν η ομάδα που ήταν πιο επικίνδυνη στο γήπεδο, με τον Απόλλωνα να δυσκολεύεται να βγάλει άμυνα σε μερικές περιπτώσεις. Στο 34’ ο Απόλλωνας θα δημιουργήσει μια προϋπόθεση για γκολ όταν σε μια κακή έξοδο του Πελέ, ο Σαρδινέρο πάει για το σουτ αλλά πιάνει αέρα. Στο 38’ μεγάλη φάση για τον Απόλλων! Έπειτα από κόρνερ έγινε η καρφωτή κεφαλιά από τον Ζελάγια με τον Πελέ να βγάζει την μπάλα από τα δίχτυα! Στο 40’ ο Περέιρα επιχείρησε νέο σουτ αλλά ο Καλέτα-Τσαρ μπλόκαρε με το σώμα του την μπάλα και απομάκρυνε. Με το τέλος του πρώτου μέρους οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τη «λευκή» ισοπαλία. Ο Απόλλωνας είχε ανεβάσει στροφές στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου και έκανε κάποιες φάσεις για γκολ. Η Μαρσέιγ έδειξε να υποχωρεί για λίγο.

Β΄Ημίχρονο:

Με την επανέναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ντιμίτρι Παγιέ στο 50’ έδειξε την κλάση του και με μια περίτεχνη ενέργεια, ντρίμπλαρε δυο παίκτες, έφερε την μπάλα μπροστά του και στο τετ-α-τετ δεν έχασε το στόχο για το 0-1. Στο 52’ ο Απόλλωνας απάντησε άμεσα όταν ο Πέδρο μπήκε στην περιοχή για να κάνει μια προσπάθεια για το σουτ, ο Πελέ μάζεψε όμως. Στο 67’ έγινε μια τρομερή ευκαιρία για τον Απόλλωνα που χάθηκε. Ο Μάγκλιτσα προ κενής εστίας έπιασε την κεφαλιά, αλλά την έστειλε στο κάθετο αριστερό δοκάρι! Στο 68’ η Μαρσέιγ με το δυνατό σουτ του Λουίζ Γκουστάβο σε αντεπίθεση θα γράψει το 0-2. Ο Απόλλωνας είχε τη λύση με τον Μάρκοβιτς στο 74’ που σκόραρε με φοβερό τεχνικό σουτ και τον ξαναέβαλε στο παιχνίδι για το 1-2. Στο 77’ χάνεται νέα μεγάλη ευκαιρία με τον Παπουλή! Έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το κάθετο δεξί δοκάρι του Πελέ. Ο Απόλλωνας στη συνέχεια πίεσε και μπορούσε για το γκολ της ισοφάρισης κάτι που ήρθε στο φινάλε. Στο 90’ ο Ζελάγια μετά την ασίστ του Παπουλή πήρε το βαθμό στο…χίλια! Το έκανε ξανά με την Λυών την περσινή σεζόν, με την Αταλάντα εντός και την Έβερτον εκτός.

Συνθέσεις:

Απόλλων (Σωφρόνης Αυγουστή):  Βάλε, Ρομπέρζ, Γιούστε (Μάρκοβιτς 10′), Πέδρο, Σουμά, Σακέτι, Μπρου, Περέιρα, Καραγιόλ (Μάγκλιτσα 65′), Σαρδινέρο (Παπουλής 54′), Ζελάγια

Μαρσέιγ (Ρούντι Γκαρσία): Πελέ, Σάκαϊ (Σαρρ 46′), Καμαρά, Ράντονιτς, Παγιέ, Μήτρογλου (Ζερμέν 46′), Στρόοτμαν, Καλέτα-Τσαρ, Αμάβι, Λουίζ Γκουστάβο, Λόπες

Σκόρερ: Μάρκοβιτς (74′), Ζελάγια (90′) /Παγιέ (50′), Λουίζ Γκουστάβο (68′)

Κίτρινες: Καραγιόλ, Παπουλής / Καμαρά, Αμαβί

https://youtu.be/m9y7xHAHgMk