Ο Κοντίδης υποψήφιος World Sailor of the Year 

Από: Μαρίνα Σταύρου

Ανάμεσα στους πέντε ιστιοπλόους που είναι υποψήφιοι για τον τίτλο του Rolex World Sailor of the Year για το 2018, έχει συμπεριληφθεί, για πρώτη φορά στην καριέρα του, ο Παύλος Κοντίδης.

Τις υποψηφιότητες ανακοίνωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας και οι προτεινόμενοι προέρχονται από όλο το φάσμα του ιστιοπλοϊκού κόσμου, όχι μόνο από τις δέκα Ολυμπιακές κατηγορίες.

Πέραν του Κοντίδη, στους άνδρες υποψήφιοι είναι ο Γάλλος Charles Caudrelier από την Volvo Ocean Race, το δίδυμο των 49er Sime και Mihovil Fantela από την Κροατία, ο Ολλανδός Dorian van Rijsselberghe από τα RS:X και ο Ιταλός Ruggero Tita από τα Nacra.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, για την επιλογή των νικητών θα μετρήσει η ψήφος των Εθνικών Ομοσπονδιών κατά 70% και του κοινού κατά 30%. Το κοινό θα μπορεί να ψηφίσει για ένα μόνο 24ωρο, στις 15 Οκτωβρίου, μέσω του sailing.org.

Οι νικητές θα ανακοινωθούν στις Ετήσιες Βραβεύσεις της World Sailing στη Φλόριντα των ΗΠΑ, στις 30 Οκτωβρίου, την κορυφαία ετήσια εκδήλωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

«Νιώθω μεγάλη συγκίνηση και περηφάνια για την τιμή που μου έγινε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία, να με συμπεριλάβει ανάμεσα στους υποψήφιους για τον κορυφαίο ετήσιο τίτλο της ιστιοπλοΐας. Αποτελεί επιβράβευση των κόπων των τελευταίων δώδεκα μηνών, οι οποίοι με βρήκαν δύο φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή στην κατηγορία των σκαφών τύπου Laser» δηλώνει ο Κοντίδης και προσθέτει ότι «αυτό ήταν και ένα όνειρο που πάντοτε είχα, από τα πρώτα στάδια της ιστιοπλοϊκής μου καριέρας».

Στην ανακοίνωσή της η World Sailing σημειώνει ότι οι έντεκα υποψήφιοι (έξι άνδρες, πέντε γυναίκες) αποτελούν τους κορυφαίους των κορυφαίων της ιστιοπλοΐας τους τελευταίους δώδεκα μήνες, προερχόμενοι από το χώρο του kite, τους αγώνες ανοικτής θαλάσσης και τις Ολυμπιακές κατηγορίες.