Σημαντικές αλλαγές στα Πρωταθλήματα Grassroots ΠΟΑ

Από: Γιώργος Γεωργίου

Βάσει των εισηγήσεων των Ακαδημιών που προέκυψαν μετά από διάλογο και ανταλλαγή απόψεων με τα αρμόδια τμήματα της Ομοσπονδίας (Τεχνικό τμήμα και τμήμα Grassroots), προκύπτουν σημαντικές αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής των Παιδικών Πρωταθλημάτων της ΚΟΠ Grassroots ΠΟΑ.

Οι πιο σημαντικές αλλαγές, οι οποίες καταγράφονται και στην προκήρυξη που έχει αποσταλεί σε όλες τις Ακαδημίες είναι:

•Καταργούνται οι βαθμολογίες και η καταγραφή αποτελεσμάτων σε όλες τις ηλικίες εκτός  της ηλικίας  2006 ( U-13) EAGLES 11V11.

•Επαρχιακά Πρωταθλήματα θα διεξαχθούν μόνο εάν υπάρχει ενδιαφέρον από 6  ομάδες τουλάχιστον για κάθε ηλικία και σε κάθε Επαρχία.

Συμμετοχή  Ποδοσφαιριστών 

Ένας ποδοσφαιριστής θα μπορεί να αγωνιστεί σε Πρωτάθλημα μεγαλύτερης ηλικιακής ομάδας, εάν επιλέγει, νοουμένου  ότι θα δηλωθεί στην ΚΟΠ γραπτώς μέχρι τη Τετάρτη το μεσημέρι   πριν τον αγώνα (αυτό θα ισχύει ΜΟΝΟ στο Πρωτάθλημα που θα υπάρχουν βαθμολογίες και  προκρίσεις , δηλαδή ΜΟΝΟ στη ηλικία  2006 (U-13)    Πρωτάθλημα  ΑΕΤΩΝ.

Ένας ποδοσφαιριστής, θα μπορεί να αγωνιστεί μέχρι και σε δύο αγώνες το ίδιο Σαββατοκύριακο με την προϋπόθεση ότι ο ένας εκ των δύο αγώνων που θα συμμετάσχει, θα είναι σε ομάδα μεγαλύτερης ηλικιακής κατηγορίας από την ηλικία του Ποδοσφαιριστή. Ο όρος αυτός ισχύει μόνο στα παιδικά Πρωταθλήματα Grassroots της ΚΟΠ.

Σε περίπτωση που Ποδοσφαιριστής αγωνιστεί σε άλλο Πρωτάθλημα που διεξάγει ο ΚΟΠ, τότε θα δικαιούται να αγωνιστεί μόνο σε ένα αγώνα Grassroots εκτός της ηλικίας 2006 Κ-13 (απαγορεύεται  να συμμετέχει σε δύο αγώνες 11 vs 11 το ίδιο Σαββατοκύριακο) .

Το ίδιο θα συμβεί και σε περίπτωση που αναβληθεί για οποιοδήποτε λόγο αγώνας που ήταν ορισμένος την ίδια αγωνιστική ή το ίδιο Σαββατοκύριακο.

Οι ομάδες θα μπορούν να χρησιμοποιούν και ΚΟΡΙΤΣΙΑ  στις ομάδες τους τα οποία ηλικιακά θα είναι ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ  ΚΑΤΑ  ΔΥΟ ΕΤΗ  από τη ηλικία στη οποία έχουν επιλεγεί να αγωνιστούν.

Σε όλες τους αγώνες όλων των ηλικιακών κατηγοριών εκτός της ηλικίας 2006 Κ13 ‘’ΑΕΤΩΝ’’, όταν η διαφορά στο αποτέλεσμα είναι στα 3 γκολ  (ΠΧ 3-0, 4-1, 7-4 ,5-2 ,6-3 κ.λπ.). τότε η ομάδα που είναι πίσω στο σκορ δικαιούται να προσθέσει ένα Ποδοσφαιριστή. Σε περίπτωση που η διαφορά μειωθεί στα 2 τέρματα, τότε ένας ποδοσφαιριστής της ομάδας που έχει το αριθμητικό πλεονέκτημα θα πρέπει να βγει εκτός γηπέδου.