ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-0: Το πρώτο ντέρμπι «βάφτηκε» ασπρόμαυρο! (vid)

Από: Stelios Pericleous

Στην Τούμπα ισχύει ο νόμος του ΠΑΟΚ και του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς!

Μέσα σε μια εκπληκτική ατμόσφαιρα, που δεν συνέβη τελικά το παραμικρό και αυτό πρέπει να τονιστεί, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν και με σημείο αναφοράς τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς επικράτησε 2-0 της ΑΕΚ για την 4η αγωνιστική της Super League.

Ο Σέρβος επιθετικός ήταν αυτός που αποτέλεσε την ουσιαστική διαφορά των δύο διεκδικητών του τίτλου, καθώς στις δύο φορές που βρέθηκε σε θέση βολής απέναντι από τον Μπάρκα, κατάφερε να εκθέσει την πολύ κακή απόψε μεσοαμυντική γραμμή της «Ένωσης» και με τέλειες εκτελέσεις στο 29’ και στο 59’ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ δεν είχαν μεγάλες διαφορές στον αγωνιστικό χώρο, αφού και οι φιλοξενούμενοι είχαν ευκαιρίες για το γκολ, με κορυφαίες αυτές στο 20’ και στο 62’, αλλά Λιβάγια και Μπακασέτας σημάδεψαν τα δοκάρια της εστίας του Πασχαλάκη. Επιπλέον, οι «κιτρινόμαυροι» είχαν επίσης μια πολύ μεγάλη ευκαιρία με την κεφαλιά του Πόνσε να την αποκρούει ο γκολκίπερ του Δικεφάλου του Βορρά στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου.

Με αυτή τη νίκη ο ΠΑΟΚ είναι πλέον στους 10 βαθμούς, προσπερνώντας την ΑΕΚ που παρέμεινε στους 9 και υπέστη την πρώτη της ήττα μετά τις 23 Οκτωβρίου του 2017, όταν είχε χάσει από τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ (0-1) με γκολ του Ντάουντα.

Το ματς

Κάθε άλλο παρά επηρεασμένη από την ατμόσφαιρα της κατάμεστης Τούμπας φάνηκε η ΑΕΚ στα πρώτα λεπτά του ντέρμπι και χωρίς δισταγμό θέλησε να εκμεταλλευτεί το πιθανό άγχος που είχε ο ΠΑΟΚ ως γηπεδούχος σε ένα τέτοιο ματς. Με συνεχόμενα κόρνερ και φάσεις διαρκείας τις οποίες δεν μπορούσε να «καθαρίσει» η άμυνα των γηπεδούχων προσπαθούσε να απειλήσει με την πρώτη καλή ευκαιρία για την «Ένωση» να καταγράφεται στο 9’ με το μακρινό σουτ του Μάνταλου να το αποκρούει ο Πασχαλάκης σε κόρνερ.

Δίχως αμφιβολία το πρώτο τέταρτο άνηκε στην ΑΕΚ, αλλά η πραγματικά πολύ μεγάλη ευκαιρία ήρθε για τον ΠΑΟΚ κόντρα στη ροή του αγώνα ακριβώς σε εκείνο το λεπτό, επίσης με στατική φάση, όταν ο Βαρέλα νίκησε στη διεκδίκηση τον Σιμόες, έπιασε την κεφαλιά στο ύψος του δεύτερου δοκαριού από την εκτέλεση κόρνερ του Βιεϊρίνια, αλλά ο Μπάρκας έδειξε σε ετοιμότητα σε δύσκολη επέμβαση.

Η απάντηση της ΑΕΚ ήταν άμεση, αλλά ο Λιβάγια στάθηκε… άτυχος. Στο 20’, υποδέχθηκε άψογα την μπάλα μέσα στην περιοχή από πάσα του Μάνταλου, ο Κρέσπο τον είχε σε μεγάλη απόσταση δίνοντας την ευκαιρία στον Κροάτη να σουτάρει με δύναμη, αλλά η μπάλα τράνταξε το αριστερό δοκάρι της εστίας του Πασχαλάκη, που δεν μπορούσε να κάνει κάτι.

Έπειτα από μερικά λεπτά που υπήρξαν εκατέρωθεν σκληρά μαρκαρίσματα, στο 29’ μίλησε η εκτελεστική δεινότητα του Πρίγιοβιτς και η έλλειψη συγκέντρωσης της ΑΕΚ. Ο Μπάρκας έκανε το ελεύθερο, ο Μαουρίσιο πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Λαμπρόπουλου που ήθελε να… απαντήσει έκανε το «τσαφ» και ο Πρίγιοβιτς που έχει… υποπτευθεί την «γκέλα» πήρε την μπάλα και την προστάτευσε με το σώμα του από το μαρκάρισμα του Οικονόμου και με δυνατό δεξί πλασέ μέσα από την περιοχή, δεν άφησε περιθώριο στον γκολκίπερ της ΑΕΚ.

Οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη, παρά το γεγονός ότι φάνηκαν επηρεασμένοι από το γκολ του ΠΑΟΚ πρόλαβαν να δημιουργήσουν κλασική ευκαιρία στο 40’ μέσω στατικής φάσης, με τον Μάνταλο να εκτελεί πολύ «γλυκά»το φάουλ, ο Πόνσε πήρε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Πασχαλάκης στο σωστό σημείο απέκρουσε σε κόρνερ με την μπάλα να έρχεται στην ευθεία του.

Τα γκόλ του αγώνα:

https://www.youtube.com/watch?v=gPST3_LzODk

 

 

ΠΑΟΚ (4-2-3-1): Πασχαλάκης – Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια – Κάνιας, Μαουρίσιο – Λημνιός (75’ Ζαμπά), Πέλκας (81’ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ (89’ Βέρνμπλουμ) – Πρίγιοβιτς

ΑΕΚ (4-2-3-1): Μπάρκας – Μπακάκης, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Λόπες – Σιμόες (87’ Τσόσιτς), Γαλανόπουλος (64’ Κλωναρίδης) – Μπακασέτας, Λιβάγια, Μάνταλος – Πόνσε (70’ Γκάλο)