Δρ. Αντώνης Οικονομίδης στο AthlitikaPress: “Αν δουλέψουμε όπως πρέπει πιστεύω θα φέρουμε και φέτος τίτλους στην Πάφο”

Από: Γιώργος Γεωργίου

Με αφορμή το τουρνουά βόλεϊ που γίνεται εις μνήμη του «Ευάγγελου Φλωράκη», το «AthlitikaPress» συνάντησε τον πρόεδρο του Παφιακού Δρ. Αντώνη Οικονομίδη, ο οποίος με χαρά μας παραχώρησε δηλώσεις σχετικά με την διοργάνωση, αλλά και τις ομάδες των Ανδρών και Γυναικών του Παφιακού.

Για ακόμη μία χρονιά διοργανώνεται από την ομάδα του Παφιακού το τουρνουά εις μνήμη του Ευάγγελου Φλωράκη. Πως νιώθετε που συνεχίζεται και φέτος αυτός ο θεσμός;

Είναι η 17η συνεχής χρονιά φέτος που διοργανώνεται το τουρνουά εις μνήμη του στρατηγού Ευάγγελου Φλωράκη και των άλλων τεσσάρων αξιωματικών που έχασαν την ζωή τους στο αεροπορικό δυστύχημα στα Κούκλια τον Ιούλιο του 2002. Φέτος το τουρνουά μας είναι αναβαθμισμένο καθώς λαμβάνουν μέρος η Εθνική Ενόπλων Κύπρου, τα U18 του Παφιακού, η Νέα Σαλαμίνα Αμμοχώστου, ο ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας, ο Παφιακός βέβαια και έχουμε την χαρά να φιλοξενούμε επίσης την ομάδα του πολυπρωταθλητή και πρωταθλητή Ελλάδας 2018 Ολυμπιακού Πειραιώς. Οι εκδηλώσεις του τουρνουά είναι διήμερες, την πρώτη ημέρα γίνεται τρισάγιο στο μνημείο που κτίστηκε στο σημείο που έγινε το δυστύχημα στα Κούκλια και το αγωνιστικό κομμάτι που συμπεριλαμβάνει τρεις αγώνες. Οι ηττημένοι των αγώνων θα συναντηθούν στον μικρό τελικό το Σαββάτο στις 17:30 (Νέα Σαλαμίνα-ΑΠΟΕΛ) και οι νικητές την ίδια μέρα στις 19:30 στον μεγάλο τελικό του τουρνουά(Green Air Παφιακός-Ολυμπιακός Πειραιώς).

Να φανταστώ ότι καταβάλετε πολλές προσπάθειες για να φέρετε τον Ολυμπιακό στην Πάφο. Έτσι δεν είναι;

Δεν ήταν εύκολο να φέρουμε τον Ολυμπιακό Πειραιώς για διάφορους λόγους, όμως ήμαστε πολύ ευχαριστημένοι που καταφέραμε να τον φέρουμε και με αυτό τον τρόπο να αναβαθμίσουμε το τουρνουά.

Στην φετινή χρονιά η ομάδα Γυναικών θα αγωνίζεται στην πρώτη Κατηγορία. Τι να περιμένει το φίλαθλο κοινό της πόλης από τα κορίτσια του Korantina Homes Παφιακού;

Έχουμε δύο ομάδες φέτος στις πρώτες κατηγορίες Ανδρών και Γυναικών. Οι υποχρεώσεις μας είναι πάρα πολύ μεγάλες, έχουν διπλασιαστεί, το μπάτζετ της ομάδας Γυναικών είναι εξίσου μεγάλο με το μπάτζετ των ανδρών, έχουμε ενισχυθεί με τρεις βραζιλιάνες παίκτριες και θα γίνει μεγάλη προσπάθεια, καθώς ναι μεν υπάρχει άφθονο ταλέντο ανάμεσα στις Κύπριες πετοσφαιρίστριες μας, ωστόσο τους λείπει η εμπειρία.

Ένα ρητό λέει: «Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη». Να περιμένουμε ανάλογες επιτυχίες σαν τις περσινές στους Άνδρες του Green Air Παφιακού;

Όσο αφορά την ομάδα των ανδρών έχουμε διατηρήσει τον βασικό κορμό από την περσινή αγωνιστική περίοδο και έχουμε ενισχυθεί με δύο πολύ ποιοτικούς ξένους παίκτες. Συγκεκριμένα, πήραμε ένα Νορβηγό, ο οποίος είναι εξαιρετικός στην θέση «4» και ένα Βραζιλιάνο επίσης πολύ καλό πετοσφαιριστή.  Είμαι σίγουρος ότι θα είναι πάρα πολύ καλή η ομάδα μας, αλλά βλέπουμε ότι και οι άλλες ομάδες του πρωταθλήματος μας έχουν ενισχυθεί. Για παράδειγμα η Νέα Σαλαμίνα έχει δυναμώσει πάρα πολύ, έχει φέρει καινούργιο προπονητή  και παίκτες, το ΑΠΟΕΛ το ίδιο, η Ομόνοια έχει φέρει πολύ καλούς παίκτες. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα πιστεύω, αλλά ήμαστε πρωταθλητές και ήμαστε υποχρεωμένοι να το παλέψουμε  για να επαναλάβουμε τον περσινό μας άθλο. Έχουμε πολύ δυνατή έδρα, αν δουλέψουμε όπως πρέπει πιστεύω θα φέρουμε και φέτος τίτλους στην Πάφο.