Εντός έδρας ο πρώτος αγώνας για τις γυναίκες του Παφιακού!

Από: Γιώργος Γεωργίου

Με χαρακτηριστικό γνώρισμα ότι όλες οι ομάδες θα αγωνιστούν με ξένες παίκτριες κάτι που προσδίδει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο φετινό πρωτάθλημα θα αρχίσει την Τρίτη 16 Οκτωβρίου το πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Α Κατηγορίας Γυναικών. Την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Μέγαρο η κλήρωση του πρωταθλήματος με το ντέρμπι ΑΕΛ – Ανόρθωση να ξεχωρίζει στην πρεμιέρα.

Τα υπόλοιπα ζευγάρια της πρεμιέρας είναι: Παφιακός – ΘΟΙ Αυγόρου στο Αθλητικό Κέντρο «Αφροδίτη», Ολυμπιάδα Ν. – Απόλλων στην Κλειστή Αίθουσα «Νεάπολη – Επιστροφή» και Αναγέννηση Δερύνειας – Τεχνοοικία ΑΕΚ Λάρνακας στο ανακαινισμένο γήπεδο της Δερύνειας.

Τη 2η αγωνιστική δεσπόζει το ντέρμπι της Λεμεσού Απόλλων – ΑΕΛ στο «ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΕΝΑ», ενώ οι ομάδες που κατέκτησαν τους τίτλους τη σεζόν 2017-18 Τεχνοοικία ΑΕΚ Λάρνακας – Ανόρθωση θα αναμετρηθούν στο «Κίτιον» την 3η αγωνιστική, ενώ την 4η ο Απόλλων Λεμεσού θα φιλοξενήσει την Τεχνοοικία ΑΕΚ Λάρνακας στο «ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΕΝΑ».

Την 5η αγωνιστική θα διεξαχθεί νέο μεγάλο ντέρμπι μεταξύ Ανόρθωση – Απόλλων στο Αθλητικό Κέντρο Ανόρθωσης – πρώην ΑΤΙ, ενώ την 7η αγωνιστική τελευταία του Α΄ Γύρου η Τεχνοοικία ΑΕΚ Λάρνακας θα φιλοξενήσει την ΑΕΛ στο «Κίτιον».

Η σεζόν στις Γυναίκες αρχίζει την Τρίτη 09 Οκτωβρίου 2018 με τον αγώνα του Σούπερ Καπ μεταξύ της πρωταθλήτριας 2017-18 Ανόρθωσης και της Κυπελλούχου Τεχνοοικία ΑΕΚ που θα διεξαχθεί στο Αθλητικό Κέντρο «Λευκόθεο» στις 20:00.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής πρωταθλημάτων Α Αντιπρόεδρος της ΚΟΠΕ Δρ Κώστας Κωνσταντίνου ανέφερε ότι το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με το σύστημα Ομίλων στη δεύτερη φάση αφού οι ομάδες που θα τερματίζουν στις θέσεις 1-4 θα σχηματίσουν τον Όμιλο τίτλου διεκδικώντας το πρωτάθλημα μεταφέροντας τους βαθμούς από την Α Φάση. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 5-8 θα διεκδικήσουν σε Όμιλο την παραμονή τους στην Α Κατηγορία (σ.σ. υποβιβάζεται μια ομάδα) μεταφέροντας τους βαθμούς από την Α Φάση.

Η πρώτη φάση του πρωταθλήματος Α Κατηγορίας Γυναικών ολοκληρώνεται με τους αγώνες της 14ης αγωνιστικής στις 29 Ιανουαρίου 2019. Η πρώτη μεταγραφική περίοδος ολοκληρώνεται στις 31 Οκτωβρίου 2018 και η δεύτερη αρχίζει την 1η Νοεμβρίου 2018.

«Όλοι θα παίξουν με όλες»
Ο εκπρόσωπος της Τεχνοοικία ΑΕΚ στην κλήρωση Νεοπτόλεμος Ανδρέου σχολιάζοντας την κλήρωση της ομάδας του ανέφερε ότι «δεν μπορούμε να πούμε τίποτε αυτή τη στιγμή. Όλες οι ομάδες θα παίξουν με όλους. Εξάλλου, δεν μπορούμε να κρίνουμε από τώρα τη δυναμικότητα των ομάδων».