(Συνέντευξη) Πάνος Πολεμίτης: Ένα “πολυεργαλείο” στα χέρια του ΑΠΟΠ!

Από: Γιώργος Γεωργίου

Από τότε που θυμάται τον εαυτό του, τον θυμάται με μια μπάλα του μπάσκετ στα χέρια. Ο λόγος για τον Πάνο Πολεμίτη, ο οποίος πέρασε σχεδόν απ’ όλα τα πόστα στο σωματείο του ΑΠΟΠ. Παράλληλα, ο 28χρονος κόουτς, το καλοκαίρι που μας πέρασε επιλέχθηκε να είναι βοηθός προπονητής στην Εθνική Νεανίδων για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας, όπου και έζησε μοναδικές στιγμές. Το “AthlitikaPress” βρήκε τον Πάνο, ο οποίος με ευχαρίστηση μας παραχώρησε μια εφ όλης της ύλης συνέντευξη.

Διαβάστε αναλυτικά όσα μας δήλωσε:

-Ως συνήθως τα παιδιά στην επαρχία μας επέλεγαν κατά κύριο λόγο να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο. Τι σε έκανε να ασχοληθείς με το μπάσκετ;

Μικρός δοκίμασα αρκετά αθλήματα, όμως πάντα έπαιζα μπάσκετ και κάθε φορά που τελείωνε η προπόνηση ανυπομονούσα για την επόμενη, μόνο και μόνο από αυτό καταλάβαινα ότι αυτό το άθλημα με γέμιζε και ότι θα συνεχίζω να παίζω για πολλά χρόνια και εν τέλη να το σπουδάσω και να ασχοληθώ με την προπονητική κάνοντας το επάγγελμα.

Βέβαια για να λέμε την αλήθεια σε αυτό βοήθησε πολύ μια ξαδέρφη μου όπου από 4 χρονών με έπαιρνε στο γήπεδο για να κάνουμε προπόνηση .


-Πέρασες από σχεδόν όλα τα τμήματα του ΑΠΟΠ. Παίκτης των ακαδημιών, παίκτης στην πρώτη ομάδα και τώρα προπονητής στα αναπτυξιακά τμήματα. Ποια θέση πιστεύεις ότι σου ταιριάζει περισσότερο;

Μπορώ να πω ότι όλες οι θέσεις από τις οποίες πέρασα έχουν την δική τους αίγλη ανάλογα και με την ηλικία που βρίσκεσαι κάθε φορά, καθώς είναι πάρα πολλές οι αναμνήσεις που σου μένουν και τις θυμάσαι για πολλά χρόνια μαζί με τους συμπαίκτες σου και της συζητάς όταν τύχει να τους συναντήσεις.

Πιστεύω όμως ότι απ όλες μου ταιριάζει η προπονητική στα αναπτυξιακά τμήματα. Μου αρέσει πολύ να συναναστρέφομαι με τα παιδιά όπου έχουμε άριστη συνεργασία και επικοινωνία. Όμως το σημαντικότερο είναι ότι με γεμίζει αυτό που κάνω και ειδικά το συναίσθημα να βλέπεις με την πάροδο του χρόνου την πρόοδο των αθλητών σου είναι κάτι ανεπανάληπτο το οποίο προσωπικά δεν το αλλάζω με τίποτα.

-Πρόσφατα πήγες στην Αυστρία με την Εθνική Νεανίδων ως βοηθός προπονητής του Αλέξη Λεκισβίλι. Ένιωσες δικαίωση με αυτή την κλήση; Οι κόποι τόσων χρόνων ανταμείφθηκαν;

Σίγουρα χάρηκα πολύ που ο κόουτς Λεκισβίλι με εμπιστεύτηκε για συνεργάτη του, όπου είχαμε ένα πολύ καλό τουρνουά και αφού μου δίνετε την ευκαιρία θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου έδωσε επιλέγοντας με ως Βοηθό Προπονητή του.



-Φαντάζομαι έζησες μοναδικές εμπειρίες με την Εθνική Νεανίδων. Μπορείς να μας περιγράψεις τι έζησες με λίγα λόγια;

Ξεκινήσαμε στις 18 Ιουνίου την προετοιμασία μας για ένα πολύ ανταγωνιστικό τουρνουά και παρ όλες τις δυσκολίες που συναντήσαμε (απουσία 2 βασικών παικτριών) μείναμε ενωμένοι, πιστοί και συγκεντρωμένοι στο πλάνο για να καταφέρουμε κάτι όπου ποτέ δεν έγινε ξανά, με τα κορίτσια μας να είναι άξιες συγχαρητηρίων.
Οι 2 νίκες στον Όμιλο μας σε χώρες όπως η Γεωργία και η Ισλανδία ήταν κάτι που το πιστεύαμε και το επιτύχαμε για να καταφέρουμε να περάσουμε στο γκρουπ για τις θέσεις 9-16, και τέλος να πάρουμε την 16η Θέση η οποία είναι και η ψηλότερη σε Ευρωπαικό β κατηγορίας για την Εθνική μας κ18 γυναικών.
Οι εμπειρίες που αποκόμισαν τα κορίτσια μας καθώς και τα συναισθήματα που ζήσαμε όταν αγωνιζόμασταν με το εθνόσημο είναι κάτι που δεν μπορεί να περιγραφτεί με λόγια.
Τέλος αξίζει να αναφέρουμε τη στήριξη της Κ.Ο.Κ όπου ήταν πολύ σημαντική, οργανώνοντας ταξίδι για φιλικά στο Ισραήλ τα οποία βοήθησαν πολύ για την μετέπειτα πορεία της ομάδας στο τουρνουά.

-Στην νέα αγωνιστική περίοδο ποιο ρόλο θα έχεις στον ΑΠΟΠ;

Θα είμαι προπονητής στις ακαδημίες της ομάδας όπου θα έχω παιδιά από 6 έως και 12 χρονών.
Επίσης θα είμαι προπονητής στα αναπτυξιακά τμήματα της ομάδας καθώς θα έχω τις ομάδες κ12, κ16 Ανδρών και κ18 Γυναικών ενώ παράλληλα θα είμαι και καλαθοσφαιριστής της ανδρικής μας ομάδας.


-Μέχρι που φθάνουν τα όνειρα σου;

Μου αρέσει να ονειρεύομαι και πιστεύω πολύ ότι για να καταφέρεις να φθάσεις ψηλά πρέπει να στοχεύεις αλλά και να ονειρεύεσαι ψηλά.
Προσωπικά θα ήθελα να βγάλω καλαθοσφαιριστές που θα παίξουν σε υψηλό επίπεδο αλλά και καλαθοσφαιριστές που θα αγαπήσουν το άθλημα και θα το βοηθάνε από άλλα τυχόν πόστα που θα έχουν.