Δεύτεροι, αλλά έδειξαν την κλάση τους και στη Σλοβενία Σιαπάνης/ Σαββίδης

Από: Γιώργος Γεωργίου

Tην κλάση τους, αλλά και τα διαπιστευτήρια του κυπριακού Beach Volley έδωσαν και στη Σλοβενία οι Σωτήρης Σιαπάνης/ Οδυσσέας Σαββίδης. Στο ειδικό πρωτάθλημα Beach Volley Mevza που ολοκληρώθηκε το Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2018 τα έδωσαν όλα αλλά έχασαν στον Τελικό από τη Σλοβενία με 0-2 σετ (19-21, 17-21).

Το πρόσημο είναι για άλλη μια φορά θετικό για τους δυο νεαρούς άσους της άμμου που έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους. Η πορεία στον Όμιλο ήταν εντυπωσιακή, αφού «καθάρισαν» με συνοπτικές διαδικασίες τις δυο ομάδες της Σλοβενίας 2 και 3 και την Αυστρία. Το επίτευγμα των δυο νεαρών να καθαρίσουν πρώτοι τον Όμιλο αποκτά σημασία, αφού ο Οδυσσέας Σαββίδης αντιμετώπισε πρόβλημα στην γάμπα.

Στα προημιτελικά, οι Σωτήρης/Οδυσσέας κέρδισαν τους Τσέχους Herman/Bercik με 2-0 σετ και στα ημιτελικά ήλθε η σειρά των Σλοβένων Travnik και Ζaloznik τους οποίους κέρδισαν επίσης με 2-0 (21-19, 21-13). Στον Τελικό, οι Σιαπάνης/ Σαββίδης αγωνίστηκαν με τους Σλοβένους Udrich και Mozic αλλά χάσαμε.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Βαγγέλης Κουτουλέας μας ανέφερε ότι η πρώτη θέση μας αφήνει απόλυτα ικανοποιημένους, αλλά «η πρώτη θα ήταν καλύτερη.» Σχολιάζοντας τον τελικό, ο κ. Κουτουλέας δήλωσε ότι στο δεύτερο σετ επηρέασε η κούραση, αλλά στο πρώτο «βρεθήκαμε πίσω 20-19 αλλά μια διαιτητική απόφαση μας στέρησε το σετ».

Στη διοργάνωση συμμετέχουν 16 ομάδες από τις χώρες που συμπεριλαμβάνονται στο συνεταιρισμό της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Volleyball. (Middle European Volleyball Zonal Association).