Η Eθνική U17 Ανδρών σε ρυθμούς MEVZA – Τι δηλώνει ο Χρ. Πούλακκος

Από: Γιώργος Γεωργίου

Η πρόκληση της πρώτης φάσης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος MEVZA (Middle Europe Volleyball Zonal Association) U17 Ανδρών εξιτάρει τους νεαρούς διεθνείς και το προπονητικό τιμ. Ήδη, ο προπονητής Χρίστος Πούλακκος θέτει σε εφαρμογή τα πλάνα του ενόψει των αγώνων που θα διεξαχθούν μεταξύ 08-13 Ιανουαρίου 2019 σε χώρα που θα αποφασιστεί σε μεταγενέστερο στάδιο.

Η Eθνική U17 Ανδρών βρέθηκε το διάστημα 1ης -7ης Αυγούστου στην Αθήνα και έκανε προπονήσεις στο γήπεδο του Μίλωνα στη Νέα Σμύρνη ενώ έγιναν δυο φιλικά με κλιμάκιο της Εθνικής Ελλάδας που πλαισιώθηκε και από παίκτες μεγαλύτερης ηλικίας.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Χρίστος Πούλλακκος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία της προετοιμασίας λέγοντας ότι μετά το πρώτο στάδιο προπονήσεων θα καταρτιστεί πρόγραμμα προπονήσεων. Στόχος είναι η Εθνική να προπονείται σε σταθερή βάση το διάστημα Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου ενώ τις ημέρες Χριστουγέννων και λίγες ημέρες πριν από τη διοργάνωση οι προπονήσεις θα είναι καθημερινές ενώ θα γίνουν φιλικοί αγώνες με στόχο τον καταρτισμό της τελικής 12άδας.

Στην Αθήνα βρέθηκαν οι: Aλέξανδρος Αλεξάνδρου, Ανδρέας Χαραλάμπους, Γεράσιμος Χαρμάνης, Θεοδόσης Ιεροδιακόνου, Ανδρέας Χατζηττοφή, Κυπριανός Σαράντης, Γιώργος Σάββα, Ευγένιος Σκορδής, Παναγιώτης Τέκκης, Χαράλαμπος Τούμπης, Δημήτρης Ανδρέου, Στεφάν Χρυσοστόμου, Κωνσταντίνος Ιακώβου.

Οι ομάδες που θα συμμετέχουν στην πρώτη φάση είναι οι: Kύπρος, Aυστρία, Κροατία, Τσεχία, Ουγγαρία, Ισραήλ, Σλοβακία, Σλοβενία που θα χωριστούν σε δυο ομίλους. Σχολιάζοντας τους πιθανούς αντιπάλους, ο Πούλακκος ανέφερε ότι «οι αντίπαλοί μας έχουν πάρα πολύ υψηλό επίπεδο και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό. Στόχος δεν είναι μόνο οι νίκες στους αγώνες, αλλά το μεγαλύτερο κέρδος θα είναι η ανάδειξη νέων παικτών».

Εξάλλου, στην ίδια διοργάνωση θα συμμετάσχει και η Εθνική U16 Γυναικών που σύντομα θα αρχίσει προπονήσεις.