ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΝΙΚΟΛΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Θέλω να ανεβάσω ψηλά τη σημαία της Κύπρου στο GLORY Kickboxing

Από: Μαρίνα Σταύρου

Το όνομα του Νικόλα Κωνσταντίνου από την Κισσόνεργα της Πάφου ακούγεται ολοένα και περισσότερο τον τελευταίο καιρό στο χώρο των πολεμικών Τεχνών. Η μια νίκη διαδέχεται την άλλη αλλά ο Νικόλας συνεχίζει να κρατάει, και θα το κάνει για πάντα, το κεφάλι χαμηλά και να δουλεύει με μεθοδικότητα.

Παιδί τετραμελούς οικογένειας την ώρα που οι φίλοι του έπαιζαν στις αλάνες της Κισσόνεργας και των γύρω χωριών ποδόσφαιρο ο ίδιος έχυνε ολόκληρα λίτρα ιδρώτα πίσω από ένα σάκο του μποξ, φορώντας τα γάντια του και το κοντό παντελονάκι στο ρινγκ.

Συνέντευξη στον Στέλιο Περικλέους*

Γιατί επέλεξες αυτό το άθλημα;

Από μικρός ασχολούμουν με το ποδόσφαιρο αλλά ταυτόχρονα μου άρεσαν πολύ η πολεμικές και παρακολουθούσα όμως πολύ. Μετά όταν τελείωσα το στρατό με την πρώτη ευκαιρία ξεκίνησα το kickboxing. Και στη συνέχεια έγινε η ζωή μου.

Συνήθως άλλα αθλήματα είναι πιο δημοφιλή σε μικρά παιδιά. Σε ποια ηλικία ξεκίνησες με το kickboxing;

Στα 20 μου

Ποιοι είναι οι προπονητές που εργάστηκαν μαζί σου μέχρι να φτάσεις εδώ που βρίσκεσαι σήμερα;

Ο προπονητής που μου έμαθε την τέχνη και με έκανε να φτάσω ως εδώ που είμαι είναι ο Αρτούρος Ακοπιάν.

Στη συνέχεια κατάφερα να πάω στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στη σχολή των Γιώργου και Κώστα Αρμάγου όπου προπονούμαι και ετοιμάζομαι εκεί.

 

Πόσες ώρες προπόνησης την ημέρα απαιτούνται πριν από κάποιο σημαντικό αγώνα και ποιες οι θυσίες στην προσωπική ζωή;

Απαιτούνται αρκετές ώρες προπόνησης καθημερινά είτε υπάρχει αγώνας είτε όχι για να φτάσεις στον πρωταθλητισμό. Αλλά σίγουρα στη προετοιμασία πριν από κάθε αγώνα οι ώρες πολλαπλασιάζονται.

Θυσίες θεωρώ υπάρχουν σε όλα τα αθλήματα όταν είσαι τόσο παθιασμένος. Στην ηλικία που είμαι όλοι θέλουνε ή επιδιώκουν την καλοπέραση αλλά αυτό δεν συνδυάζεται με τον πρωταθλητισμό.

Ο φόβος στα μαχητικά αθλήματα υποστηρίζουν κάποιοι πως είναι σύμμαχος. Το πιστεύεις και εσύ ή ο φόβος θα πρέπει να εξαφανιστεί πριν πατήσεις στο ρινγκ; Μπαίνει με τακτική ή ξεκινάς από την αρχή με σκοπό να επιβληθείς; Παίζεις φουλ επίθεση ή ξεκινάς αμυντικά;

Όταν ξεκινάς τα μαχητικά αθλήματα δεν πρέπει καν να έχεις το φόβο μέσα σου αλλιώς θα σε καταβάλει.

Ο φόβος για μένα δεν ξέρω τι είναι όταν μπαίνω στο ρινγκ. Δεν πρέπει να υπάρχει ποτέ και ειδικά πριν αλλά και όταν πατήσεις στο ρινγκ. Μέσα στο ρινγκ πάντα υπάρχει μια τακτική που ακολουθείς με βάση ποιον αντίπαλο έχεις να αντιμετωπίσεις. Για μένα το κλειδί είναι η επίθεση.

Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι σου στο άθλημα;

Οι στόχοι μου στο άθλημα είναι να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται. Κύριος στόχος μου να παλέψω στο GLORY kickboxing όπου είναι η πιο δημοφιλής διοργάνωση στο kickboxing όπου υπάρχουν οι πιο δυνατοί και βραβευμένοι πρωταθλητές.

Πρόσφατα πέτυχες μία σημαντική νίκη επί του ICE MAN στην Ιρλανδία. Πως νιώθεις όταν αγωνίζεσαι εκτός Κύπρου τιμώντας τα χρώματα της πατρίδας μας;

Ήτανε μια πολύ σημαντική νίκη για μένα αφού αγωνιζόμουν για πρώτη φορά στο εξωτερικό με ένα πολύ πιο έμπειρο αθλητή.

Ένιωσα περήφανος και αυτό ήτανε μόνο η αρχή. Υπόσχομαι στον κόσμο που με ακολουθεί και πιστεύει σε μένα ότι μέσα από σκληρή δουλειά και πολύ κόπο και μόχθο θα γίνομαι ολοένα και καλύτερος.

Η νίκη στην Ιρλανδία επί του συγκεκριμένου αντιπάλου που αγωνιζόταν και στην έδρα του με έκανε να νιώσω περηφάνια και τιμή μου που αγωνίζομαι με τα χρώματα της Κύπρου μας.

 

Τι μήνυμα θέλει να στείλει στα νέα παιδιά που τώρα ξεκινάνε;

Το kickboxing είναι ένα άθλημα που γυμνάζει όλους τους μυς και μπορούν τα παιδια να φτιάξουν ένα ωραίο αθλητικό σώμα άλλα κυρίως πολύ καλή υγειά. Ταυτόχρονα διαμορφώνεις έναν σωστό και πειθαρχημένο χαρακτήρα με αρχές και αξίες, σεβασμό στον αντίπαλο αλλά και στους γύρω σου.

Είδαμε ότι αρκετές εταιρείες στηρίζουν αυτή την προσπάθεια σου. Σημαντική είναι σε αυτή την πορεία και να υπάρχει οικονομική στήριξη για ένα αθλητή σωστά;

Οι χορηγοί μου είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για την εξέλιξη μου αφοί δεν με στηρίζουν μόνο οικονομικά άλλα και ψυχολογικά.

Όταν έχεις στόχους στον πρωταθλητισμο σίγουρα τα έξοδα είναι πολύ μεγάλα αφού χρειάζεσαι συνεχώς φυσιοθεραπείες και συμπληρώματα διατροφής.

Θέλω με την ευκαιρία να τους ευχαριστήσω από καρδιάς και ευελπιστώ να συνεχίσουν να με στηρίζουν για να αποδίδω κι εγώ στο μέγιστο που μπορώ και να τους κάνω περήφανους. Τους υπόσχομαι ότι τα καλύτερά έρχονται.

Με την ευκαιρία να ευχαριστήσω τόσο το AthlitikaPress.com όσο και το PafosPress.com για τη στήριξη στις προσπάθειες μου γιατί είναι σημαντικό και ο κόσμος να αγαπήσει το άθλημα αλλά και να μαθευτούν τα σημαντικά αποτελέσματα που φέρνουμε οι Κύπριοι αθλητές.

Επίσης σημαντικό είναι και για τους χορηγούς μας γιατί όταν βλέπουν ότι τα λεφτά που επενδύουν έχουν και πολλαπλασιαστική αξία μέσω της προβολής και της διαφήμισης τότε είναι αυτό που λέμε το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυο το πρόσωπο.

Σας ευχαριστώ όλους, μαζί μπορούμε να πάμε πολύ ψηλά.