Μαζική κάθοδος αθλητών τον Φεβρουάριο για το κολυμβητήριο Γεροσκήπου

Από: Stelios Pericleous

Πέραν των 180 αθλητών από διάφορες χώρες έχουν μέχρι στιγμής επιβεβαιώσει ότι τον Φεβρουάριο του επόμενου χρόνου θα έρθουν στην Κύπρο για προετοιμασία, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι το κολυμβητήριο Γεροσκήπου θα παραμείνει ανοικτό.

Η μαζική κάθοδος αθλητών επιτυγχάνεται μετά από προσπάθειες του Δήμου Γεροσκήπου, της ΕΤΑΠ και ξενοδόχων της περιοχής. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΤΑΠ, η απόφαση να παραμείνει σε λειτουργία το κολυμβητήριο τον Φεβρουάριο 2019, έχει ήδη αποφέρει αποτελέσματα, αφού πέραν των 180 αθλητών έχουν επιβεβαιώσει μέχρι σήμερα την κάθοδο τους το συγκεκριμένο μήνα.

Οι αθλητές προέρχονται από χώρες όπως Αυστρία, Γαλλία, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο κ.ά, ενώ ζωηρό παραμένει το ενδιαφέρον εκτός από τον Φεβρουάριο και για τους μήνες Μάρτιο – Απρίλιο τόσο από διεθνείς ομάδες όσο και από μεμονωμένους κολυμβητές.

Η λειτουργία του κολυμβητηρίου Γεροσκήπου, προστίθεται στην ανακοίνωση, προσελκύοντας μαζικά αθλητές μπορεί να αποφέρει και εκατοντάδες διανυκτερεύσεις στην ευρύτερη περιοχή και να συμβάλει τα μέγιστα στην προσπάθεια αναχαίτισης της εποχικότητας και περαιτέρω εδραίωσης της Πάφου ως προορισμός για αθλητές.

Ο στόχος για λειτουργία του Κολυμβητηρίου Γεροσκήπου σε ολόχρονη βάση παραμένει υψηλά στην ατζέντα της ΕΤΑΠ, του Δήμου Γεροσκήπου και των ξενοδόχων και υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί ίσως το 2019 εάν υπάρξει και η ανάλογη στήριξη από την πολιτεία προς αυτή την κατεύθυνση, καταλήγει η ανακοίνωση.