5 πράγματα που μπορούμε να κάνουμε καθημερινά για να ζήσουμε περισσότερο

Από: Giannis Miltiadou

Όλοι θέλουμε να κατακτήσουμε τη μακροζωία. Αυτό όμως που δεν ξέρουμε είναι ο τρόπος για να την αποκτήσουμε. Όμως στο σημερινό άρθρο θα σας αποκαλύψουμε μερικά απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε κάθε μέρα για να ζήσετε περισσότερο.

  • Να τρώτε σωστά. Υπάρχουν τόσα τρόφιμα που μπορούν να σας κρατήσουν υγιείς και να σας φτάσουν πιο κοντά στη μακροζωία που θα εκπλαγείτε. Αυξήστε την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών και θα λάβετε πολλά οφέλη για την υγεία.
  • Ξεκινήστε μια σωματική δραστηριότητα. Γνωρίζατε ότι το 10% όλων των θανάτων είναι από καθιστική ζωή; Εάν δεν κινήστε μπορεί να είναι εξίσου επικίνδυνο με το κάπνισμα. Βεβαιωθείτε ότι τουλάχιστον περπατάτε κάθε μέρα, κυρίως όσοι έχετε μια δουλειά γραφείου.
  • Κάντε φίλους. Μελέτες έχουν δείξει ότι το μυστικό όχι μόνο μιας μακρύτερης ζωής, αλλά και μιας πιο ευτυχισμένης, είναι οι βαθιές και σημαντικές σχέσεις .
  • Μην πίνετε (πολύ). Τα πάντα με μέτρο, σωστά; Παρόλο που δεν σας λέω να αποφύγετε από το αλκοόλ, είναι σημαντικό να μην το παρακάνετε. Ένα ποτήρι κρασί κάθε μέρα μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη , τις πιθανότητες εγκεφαλικού επεισοδίου και να κρατήσει τα οστά σας ισχυρά.
  • Κοιμηθείτε σωστά. Η έλλειψη ύπνου μπορεί να συντομεύσει τη ζωή σας και να αυξήσει τον κίνδυνο θανάτου. Προσπαθήστε να κοιμάστε 7 με 8 ώρες κάθε βράδυ χωρίς διακοπές.